Ge bort ett fondsparande som gåva, få en triss!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Fondkommentar oktober:  Stark återhämtning i oktober efter den sura septembermånaden
 
Börserna har under oktober återhämtat sig rejält sedan nedgångarna i september. Stockholmsbörsens breda index, OMX Stockholm GI steg med 5 procent under månaden. I USA steg indexen S&P 500 och Nasdaq med cirka 7 procent vardera.

Även oljepriset fortsatte att stiga och West Texas Intermediate, som man ofta använder för att jämföra oljepriset, steg med 10 procent under månaden, vilket resulterade i det högsta priset på sju år. Temat är globalt och energipriser i sin helhet stiger världen över. Anledningen till de stigande energipriserna beror på att efterfrågan ökat markant i och med att restriktionerna från pandemin lättat och de flesta länder börjar återgå till någon typ av normalt läge igen. Detta i kombination med högtrycket i ekonomin gör att efterfrågan just är större än vanligt, samtidigt som utbudet är förhållandevis lågt.

Trots att börserna ser starka ut så är det makroekonomiska läget inte lika glasklart. Amerikanska konsumentpriser fortsätter att stiga och fortsätter det i denna takt kommer USAs centralbank Federal Reserve med största sannolikhet att behöva strypa åt sedelpressarna och höja styrräntan. Visserligen har FED inte signalerat för någon signifikant räntehöjning än, men vi vet att Federal Reserve kan vara handlingskraftiga och agera snabbt om det behövs.
 
Läs hela vår fondkommentar här
 
Ge bort ett fondsparande som gåva! 
Julklappar med leksaker och prylar i all ära men om du vill ge bort en gåva som bara blir roligare med tiden så är ett fondsparande en bättre idé.

Med vår tjänst "Spara som gåva" kan du starta ett månadssparande eller Swisha en engångsinsättning till någon annan, kanske ditt barn eller barnbarn, eller någon annan du tycker om. 
Läs mer
Ge bort ett sparande och få en trisslott

Ange koden JULTRISS21K vid registrering som ny kund eller JULTRISS21D vi öppning av en ny depå så skickar vi en liten julklapp i form av en trisslott. Erbjudandet gäller alla som registrerar sig som kund eller öppnar en ny depå med kampanjkoden och startar ett månadssparande som gåva. Erbjudandet gäller till och med 31 dec 2021.

 
 
Aktiva fondportföljer
Utveckling för våra Aktiva fondportföljer senaste månaden:

Aktiv Defensiv: +0,09 %
Defensiv mixindex: +0,77 

Aktiv Balanserad: +1,13 % 
Balanserad mixindex: +1,30%

Aktiv Offensiv: +2,47 % 
MSCI World: +2,61 %

Aktiv Tillväxt: +1,39 % 
MSCI EM: -1,08 


(Siffror per 30/9, 30 dagar bakåt, innan avgifter)
 
 
 
Bästa fonderna
Månadens bästa aktiefond
Aktiespararna Småbolag Edge +23,54%
 
Månadens bästa hedgefond
Atlant Green Tech Metals +10,04%
 
Månadens bästa räntefond
JPM Sterling Bond A GBP +3,24 %

Avkastning per 2021-11-09, 30 dagar bakåt

Se våra topplistor här
 
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.