Allt du behöver veta för att delta i Pilgrim's Walk for Futures första vandringsvecka
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
TACKBREV!
 
Enormt Stort tack!
 
Efter 103 dagar och ca 1700 km har vi äntligen nått klimattoppmötet i GlasgowCOP26.
Pilgrim's Walk for Future, som började i Vadstena den 18 juli har vuxit till en stor rörelse. Tillsammans har pilgrimer registrerat nästan 300 miljoner steg för klimatet på bara tre månader! Förutom den långa vandringen till Glasgow så har ni tillsammans med oss arrangerat över 300 Walk for Futurevandringar i Sverige, Danmark, Island och Spanien och över 10.000 personer har dagsvandrat för klimatet! Vi är på riktigt en rörelse att räkna med.

Men vi är långt ifrån framme vid målet

Vi har fortfarande långt kvar tills vi når 1,5 gradersmålet och förverkligad klimaträttvisa. Därför kommer vi fortsätta sätta press på våra beslutsattare och ta nya steg mot hållbarare liv.

Vi vill forstätta tillsammans med er

Nu fortsätter vi med Sveriges största pilgrimsrörelse för klimatet! Anslut till en lokal vandring eller skapa en egen med hjälp av vår hemsida www.walkforfuture.se. Tillsammans är vi en enad rörelse för klimaträttvisa och får samtidigt tid att reflektera över våra egna liv. En livsviktig vandring fylld av både allvar och hopp!

Här nedan hittar ni förslag på fem event ni kan delta i i höst/tidig vår. Samtal, seminarier och möten där Pilgrim's Walk for Future fortsätter utvecklas och spridas.

Hälsningar
Walk for future
Bild från Green Zone COP 26. Vandringsledare Annika Spalde, pilgrimsvandrare Susanne Karlsson (som gått från Malmö till Glasgow) kommunikationsansvarige Emanuel och organisatörsproffset Eva Hagström.
AnNiKA OCH EMANUEL
MEDVERKAR PÅ FOLKBILDARFORUM
Emanuel från Scen och Annika på Länk direkt från Glasgow
 
På tisdag deltar Annika Spalde och Emanuel Eriksson på Folkbildarforum. Ett seminarium med rubriken "Inre omställning krävs för yttre hållbarhet"

Här hittar du anmälningsformulär om du vill delta (OBS! Redan nu på tisdag, Konsert och kongress i Linköping):
Delta på TACKFEST 18 NOV kl. 19:45!
VAR MED OCH FIRA ATT VI kom FRAM PÅ ZOOM!
 
Kom och var med på en kort och trevlig "Tackfest" för alla er som dels deltagit på vår vandring till glasgow, dels följt oss via sociala medier och/eller har arrangerat egna vandringar runt om i norden. Vi vill tacka er alla och passa på att berätta om vad som händer nu. För vi kommer inte sluta ta steg för klimatet. Vi har bara börjat! Zoommötet sker i samarbete med Sensus.
 
Program
19.45 Hej och välkomna!
19:50 Annika berättar om vandringen till Glasgow, om glädjeämnen och motgångar.
19:55 Emanuel berättar om mediagenomslag och om alla lokala vandringar.
20:05 Eva/Jorunn säger något om vad som händer in i framtiden.
20:15 Alice Bah Kuhnke - har skickat en hälsning.
20:20 Biskop Martin, biskop Fredrik och Johannes Widlund (God jord) gör varsin kort. hälsning/reflektion kring vad walk for future har haft för betydelse.
20:30 Tack och avslut.
ARBETSMÖTE PÅ RÄTTVIKS STIFTSGÅRD
Vill du jobba vidare med Pilgrim's walk for future eller liknande pilgrimsvandringar på hemmaplan?
 
I samarbete mellan Stiftsgården Rättvik, Västerås-, Karlstad-, Strängnäs- och Stockholms stift arrangeras ett arbetsmöte 24-25 november. Ett första arbetsmöte som syftar till att utforska hur vi kan stärka kopplingen mellan pilgrimsvandring, klimatfrågan och ACT fram till 2030, samt synliggöra Svenska kyrkans engagemang för klimatet och att fler församlingar vandrar för klimatet för varje år fram till 2030.
SAMTALSDAG - VADSTENA FOLKHÖGSKOLA
Lördagen Den 29 januari är du välkommen till vadstena för samtal kring Pilgrim's walk for future och framtiden
 
Välkomna till en dag på Vadstena Folkhögskola där vi får dela erfarenheter kring de klimatvandringar som hållits under sommaren/hösten 2021. Både den stora vandringen till Glasgow och flera lokala vandringar. Kanske blir dessa samtal begynnelsen till en framtida folkhögskolekurs... Vi inleder med fika 09:30 och avslutar med fika 15:00. Mer info kommer senare.

Intresserad?
Kontakta Andreas Bernberg
andreas.bernberg@vadstenafolkhogskola.se
 
Guds fred och allt gott, vi ses på vandringstigarna!