Svenska kyrkan i Nederländerna
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Jag hade så gärna velat vara med på den ekumeniska gudstjänsten i söndags i Andreaskerk. Men en blick i spegeln lördag morgon sa mig att jag skulle stanna hemma och tillbringa helgen i sängen. Och ibland lyssnar även jag på förnuftets röst.
Men det gjorde som sagt var att jag inte kunde vara med i söndags och även att gudstjänsten tyvärr inte sändes via Zoom. Till er som var där så är jag övertygad om att ni fick uppleva en härlig gudstjänst. 

Efter en helg med mycket vila mår jag nu mycket bättre och ser fram emot att få träffa er under veckan som kommer. Framförallt på Söndag då vi har gudstjänst i Finska kyrkan med efterföljande intressant kyrkkaffe med besök från ambassaden. 

Tills vi möts igen, 
Ta hand om er!

/Maria Scharffenberg
Kyrkoherde
 
Gudstjänst 7 November
 
Varmt välkomna på gudstjänst första söndagen i November

Klockan 11:00 får vi samlas i Finska kyrkan i Rotterdam

Efter gudstjänsten så är det frågestund med ambassaden. Kom och ställ alla frågor du funderar över angående pass, passansökningar medborgarskap osv.

Både gudstjänsten och frågestunden efteråt kommer att sändas via Zoom
Det är samma länk så det är bara att stanna kvar när gudstjänsten är slut. 
 
Frågestund med Ambassaden!
 
Nästa Söndag, den 7 November, så är det en Gudstjänst med det lilla extra. Nämligen en frågestund med ambassaden om Pass och Passansökningar 

"Hur gör jag för att ansöka om ett pass? Vad behöver jag ha med mig? Och varför tar det så långt tid? Vad gör jag om giltighetstiden på passet har gått ut? Varför är det så svårt att få en tid?"

I samband med gudstjänsten den 7 november kommer du ha möjlighet att träffa personal från Sveriges ambassad i Den Haag som kommer att besvara dessa och andra frågor om pass, medborgarskap och annat du kanske funderar över.

Datum: 7 November
Plats: Finse Huis, ´s-Gravendijkwal 64, Rotterdam
Tid: 11:00
Zoom-länk:Zoom

Ett samarbete mellan Svenska kyrkan, SWEA-Holland, Svensk-Nederländska föreningen, Svenska Klubben
 
November = Julmarknadsmånad
 
Det börjar närma sig!
Och vi behöver Din hjälp!

Är du bra på att baka Lussekatter och/eller Kanelbullar?  Vi behöver fikabröd till vårt café. Läs mer HÄR om När och Var du kan lämna dina alster till marknaden. 

Vi behöver också hjälp med att sprida information om Var och När julmarknaden är. 

HÄR kan du hitta information på Svenska att sprida i dina nätverk. 

HÄR hittar du samma information på Nederländska. 

 Känner du för att göra en insats på själva Julmarknaden? Till exempel med att bygga upp eller plocka ner före och efter?  Anmäl dig på länken HÄR

Framförallt; Hjälp oss göra reklam för Nederländernas bästa, trevligaste och mysigaste Julmarknad. :-) 

Tack för din hjälp!