Stark ekonomi och brist på arbetskraft
 
Tack vare konjunkturuppgången och en expansiv finanspolitik stärks ekonomin i kommuner och regioner. Det behövs för att ge möjlighet till investeringar i arbete, digitalisering och klimat skriver SKR i höstens Ekonomirapport.
Ekonomirapporten oktober 2021
 
Mer från SKR
 
 
Arbetsförmedlingens fortsatta reformering
I mitten av september presenterades departementsskrivelsen om Arbetsförmedlingens fortsatta reformering. SKR:s styrelse kommer senare i höst att ta ställning till dess innehåll och i samband med detta lyfta de delar som inte belyses i skrivelsen för att visa på hur ett helhetssystem som möter de arbetssökandes och arbetsgivarnas behov kan se ut.
Arbetsförmedlingens fortsatta reformering
Skolbloggen: Se till att Komvux kan vara en lösning!
Komvux är fortsatt en nyckel i regeringens strategi att utbildning ska hjälpa oss ur krisen. Det är bra att regeringen gör satsningar för att motverka långtidsarbetslösheten och stärka vuxenutbildningen. Men om det ska lyckas, krävs att flera knutar löses upp, skriver Monica Sonde, avdelningschef på SKR i Skolbloggen.
Skolbloggen
 
Konferenser
 
 
Agenda för integration - Var står vi och vart är vi på väg?
Välkommen till SKR:s årliga konferens med fokus på nyanländas etablering och integration den 18-19 november. Ämnet fortsätter att vara en av våra viktigaste samhälls- och framtidsfrågor. I årets program belyser vi aktuell fakta och analys, nyheter, forskning och goda exempel.
Program och anmälan
Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna i Uppsala den 17-18 mars
Nu är planeringen igång för konferens på plats i Uppsala Konsert & Kongress den 17-18 mars 2022. Program presenteras och anmälan öppnar i början av januari 2022. 
 
Webbsändningar
 
 
Agenda för arbete sänds nu via Zoom
Glöm inte att anmäla dig till prenumerationslistan för våra Zoomsändningar. Nästa Agenda för arbete sänds den 26 november kl 13.
Agenda för arbete
 
Om arbete och integration
 
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Redaktör
Johanna Kreicbergs

Ansvarig utgivare
Roy Melchert
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se