Nyhetsbrev flerbostadshus
Kretslopp och vatten
 
Missa inte vårt webbinarium Aktuellt inom avfallsområdet på onsdag!
 
Onsdag 27 oktober kl 13-13.30 tar vi upp vad som är på gång inom avfallsområdet. Kommunen tar över ansvaret för tidningar och returpapper från och med årsskiftet - vad innebär det för dig som fastighetsägare? Vi berättar också om det nya nationella skyltsystemet för avfall och tipsar om avfallstjänster som kan underlätta för dig som fastighetsägare, varav några är gratis. 

Webbinariet är för dig som äger eller arbetar med flerbostadshus, är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs.
Teknisk support via chatt öppnar 12.50. Koppla upp dig i tid så att du hinner få ordning på ljud och bild. Webbinariet är en livesändning. Som deltagare kommer du inte att ha mikrofon eller bild – all kommunikation görs via chatt. Att delta från din dator ger dig den bästa upplevelsen, men du kan använda telefon eller surfplatta.

Ingen anmälan behövs. Du deltar genom att klicka här.
 
 
Lättare att få bygglov för miljöhus på prickmark
 
På så kallad prickmark – det kallas så eftersom det är utmärkt med prickar på planeringskartor – är det normalt inte tillåtet att bygga något men det kan vara möjligt att få bygglov för miljöhus på sådana platser. Byggnaden ska vara till nytta för fastigheten och de som nyttjar den.
Läs mer här
Gör det enklare för boende att lämna elavfall
 
Varje år hamnar 4 500–7 500 ton farligt avfall i hushållssoporna i Sverige, varav cirka 70 procent är batterier och småelektronik. Undersökningar har visat att folk ofta vet varför och hur de ska lämna in sitt elavfall, men att tillgängligheten till en insamlingsplats är ett hinder. Du kan underlätta för dina boende genom att samla in elavfall i miljörummet.
Läs mer här
 
Tyck till om vårt nyhetsbrev för flerbostadshus!
Vårt nyhetsbrev kommer ut ungefär en gång i månaden. Vi har tagit fram en kort enkät och är tacksamma om du fyller i den - det gör att vi kan göra nyhetsbreven bättre och mer relevanta för dig.
Här fyller du i enkäten
 
 
Får du nyhetsbrevet via någon annan prenumerant?
 
 
 
Kontakta Kretslopp och vattens kundservice
Öppettider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag 7-16
Onsdag 9-16
Stängt på helger och röda dagar

Telefon
031-368 27 00

E-post
kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här