Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka #8 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #8 2021
Vänner kring Sankt Matteus församlingsliv!
 
Vilken fantastisk glädje det är att mötas och dela församlingsgemenskap igen!
De senaste veckorna har varit väldigt roliga med många människor i våra olika grupper och inte minst vid söndagens mässor. Tack, för att du orkat att hålla i och varmt välkommen tillbaka till din kyrka!

De kommande veckorna händer en hel del spännande saker i församlingen och vi hoppas att ni alla följer oss på sociala medier och även har ett höstblad hemma så att ni inte missar något.

Hursomhelst vill vi just nu gärna flagga upp följande lite extra:
 
 
Foto: Gustaf Hellsing/IKON
Nominera kandidater till församlingsrådet nu på söndag
 
Nu på söndag 24 oktober kl. 11.00 är det som vanligt högmässa med barnkyrka och efterföljande kyrklunch.

I anslutning till kyrklunchen kommer det även att bli ett nomineringsmöte till församlingsråd och verksamhetsråd här i vår församling. Vi har under de senaste fyra åren haft ett väldigt fint verksamhetsråd med väldigt goda och intresserade krafter från församlingen. Förhoppningsvis blir det lika bra också under de kommande fyra åren.

Uppdraget innebär att man sitter med i Sankt Johannes församlingsråd, som är en sammansättning av verksamhetsråden i Matteus, Pauli och Johannes kyrkor.

Du behöver inte ha någon erfarenhet innan och inte tillhöra någon kyrkopolitisk nomineringsgrupp. Det som behövs är att du är bosatt och skriven i Malmö, att du är döpt, att du är medlem i Svenska kyrkan samt att du är minst 18 år.

För Sankt Matteus och för arbetslaget är detta en jätteviktig grupp där vi diskuterar framtid och vår församlings inriktning. Så har du ett hjärta för Sankt Matteus församlingsliv så be någon att nominera dig! Den som nominerar ska vara minst 16 år, medlem i Svenska kyrkan samt folkbokförd i Sankt Johannes församling.
 
Söndagsskola för vuxna 
 
Söndagen den 31 oktober är det högmässa med barnkyrka och kyrklunch. Ungdomskören medverkar! Klockan 13.00 är det söndagsskola för vuxna med temat "Vänlighet". Du behöver inte anmäla dig. Vi ses!
 
Foto: IKON
Allhelgona i Matteus
 
Lördagen den 6 november är det Alla helgons dag och vi har då en musikgudstjänst i kyrkan kl. 15.00.

På söndagen den 7 november firar vi högmässa med minnestund kl. 11 för dem som vi förlorat under året som gått.
Vi har som vanligt barnkyrka och kyrklunch.

Under helgen är också kyrkan öppen för bön och ljuständning under följande tider:
Fredag 5 november kl. 09.30-15
Lördag 6 november kl. 11-15
Söndag 7 november kl. 10-11 och 12-14
 
Lovsångsgudstjänst och tacobuffé
 
Fredagen den 12 november är det dags för lovsångsgudstjänst. Vid premiären 1 oktober sökte sig över hundra personer till Matteus från flera olika kyrkor i Malmö, vilket var väldigt kul, pröva du med!

Vi börjar kvällen med tacobuffé i stora salen kl. 17, för att därefter fira gudstjänst kl. 18.

Efter gudstjänsten har ungdomarna häng i källaren. Gudstjänsten är öppen för alla åldrar och för barnen ges möjligheter till eget fokus med film eller liknande under gudstjänsten.
 
Foto: Shutterstock
Mässa med små och stora
 
Söndagen den 14 november kl. 11 är det mässa med små och stora då våra barnkörer och ungdomskör medverkar. Då är det även en bra plats och stund att fira alla fäder på denna Fars dag!
 
Avslutningsvis
 
Söndagen den 21 november är sista söndagen på kyrkoåret innan vi går in i adventstid. Denna söndag firar vi som vanligt högmässa kl. 11 med barnkyrka och kyrklunch.

Inför advent kommer ett nytt digitalt nyhetsbrev, men vi hoppas att vi ses många gånger innan dess.

Gud älskar dig, glöm aldrig det!

//Arbetslaget i Sankt Matteus kyrka, genom Gustav

Gustav Burman, arbetsledande präst
040-27 92 27, gustav.burman@svenskakyrkan.se