Ser brevet konstigt ut? Läs det på webben genom att klicka på länken till höger.
 
Söndagsbön
 
Evige Gud,
som inte vill att någon människa går förlorad,
vägled våra hjärtan och tankar
med din Ande,
så att vi lever efter din vilja
med din rättvisa dom för ögonen
och sedan får vara hos dig för evigt.
Genom din Son
Jesus Kristus, vår Herre.

Domsöndagen (21/11) har temat "Kristi återkomst" och avslutar kyrkoåret. Söndagens bön och texter hittar du i psalmboken eller på nätet, bland annat här. Från och med första advent börjar vi läsa andra årgångens texter.
 
Douglas Scott, präst
Eftertanke
 
När jag är rädd att tappa fotfästet håller din godhet mig uppe, Herre.  (Ps 94:18)

Vi har passerat Allhelgonahelgen och ser fram emot Advent-Jultiden. Religiösa och kulturella högtider fungerar som ledstjärnor för hoppet under året. Vi får något att se fram emot och förväntan inför sådana tider håller oss på gott humör. När jag var barn och tyckte det var tråkigt att julen slutade, kom jag snabbt ihåg att efter julen kommer ju nyår. En vecka till att ha något att se fram emot!

Men högtider och känslorna omkring dem tar slut någon gång och det kan uppstå tomhetskänslor i tiderna emellan. Jag tänkte på en boktitel, en slags populärandlighets-bok från 2000 talet: After the Ecstasy, the Laundry. Efter extasen, tvättstugan. Någon gång drar vardagen i gång igen. Vad håller oss uppe under tider när det inte finns något särskilt att se fram emot?

Vi får tänka att varje dag har sin betydelse, en dag som Gud har skapat, som vi får ta emot. Enkla böner och ritualer kan vara av stöd, exempelvis ett ljus tänt på bordet för att uppmärksamma ”vardagens enkla ting.” Vi får lita på att Guds godhet finns också där, inte bara i det fantastiska, och att den bär oss i precis de tider då vi minst anar det.
 
Herdens hörna
 
Den 1 april börjar Niklas Lüning som präst i Landeryds församling. Han kommer nu närmast från Vist-Vårdnäs pastorat och har tidigare jobbat i vår församling, fram till 2012.
   Fram till 1 april har vi Margaretha Stenhammar med oss, till en del, och efter årsskiftet och fram till 1 april har vi även Per Ingvarsson - två erfarna pensionerade präster alltså.
   Troligtvis i mitten av maj, eventuellt tidigare, får vi också en femte präst i Landeryds församling. Det är Catharina Helmersson. Hon är nu församlingsherde i S:t Lars församling. Hon är också kontraktsprost - vilket hon kommer fortsätta med framöver.

Vi håller som bäst på med planering av vårterminen och har bl.a. en inriktning mot gemenskap. Det kommer bli en kyrksöndag i S:t Hans kyrka 6 februari, ett våffelcafé i mars, en församlingsutflykt för alla åldrar i april, en kyrksöndag/familjedag i Landeryd i maj, kyrktåg och kyrkgiro under våren, en församlingsresa på två dagar till Stockholm i juni – och mycket annat!

Var vid gott mod och ta vara på dina möjligheter att vara med i gudstjänster och verksamheter i församlingen. Vi behöver ses och vi behöver Gud, och Gud behöver oss i sin församling.
 
Annika Johansson, församlingsherde
 
Aktuellt
 
Under denna rubrik presenteras ett axplock av vad som händer och sker i församlingen, men den mest heltäckande och aktuella informationen  hittar du alltid i webkalendern på hemsidan eller i appen Kyrkguiden (se nedan). En del står också i Corren.

Domsöndagen 21 nov
 

På förmiddagen firas högmässa endast i S:t Hans kyrka kl 11.00.

I Landeryds kyrka blir det mässa med folkmusik kl 15.00. Församlingen gästas av ungdomsgruppen ÖsUpp.
 
Tro möter liv
 
Välkommen på terminens sista tillfällen, onsdagar efter mässan 18.30:

17 nov: : ”Står det i Bibeln om mitt liv? – Det är mycket nu/vem bryr sig?” Bibelsamtal med Göran Rehnström och Nillan Kylemark Bergman.

24 nov: "Arkeologi i Bibelns länder" med arkeolog Richard Holmgren

1 dec: "Sänk skuldrorna - höj blicken" Om att lyssna till sin längtan, med gitarrist och diakon Ulla Käll.

Onsdagskvällarna fortsätter också i vår att bjuda på bibelsamtal och föreläsningar, med start 19 januari.
 
 
Kreativ kväll 1 dec
 
Kom och göra fina dekorationer till jul med god hjälp av florist och tusenkonstnär Thomas Malm!

Anmälan senast 24 nov till församlingsexpeditionen
linkoping.landeryd@svenskakyrkan.se eller 013-30 38 00.

Materialkostnad 150 kr
Fika 20 kr (till Julinsamlingen)
Glöm inte ta med en påse till dina alster!
 
Musik i advent
 
 
Lör 27 nov
17.00 Adventsmusik i S:t Hans kyrka med S:t Hanskören och S:t Hans diskantkör under ledning av Annika Blohm och Vivi Boozon.

Sön 28 nov
10.00 Högmässa i Landeryds kyrka, Landeryds kyrkokör, Ola Arvidsson, trumpet
11.00 Högmässa i S:t Hans kyrka, S:t Hanskören och S:t Hans barnkör
16.00 Adventsgudstjänst i Landeryds kyrka, Landeryds barnkör

Lör 4 dec
17.00 Adventskonsert i Landeryds kyrka med Linköpings Symhonic Band.

Lör 11 dec
16.00 Luciakonsert i Landeryds kyrka, Landeryds barn- och diskantkörer under ledning av Elisabeth Ingelberg, Johnny Andersson, bas och Lina Carlsson, flöjt.

Sön 12 dec
17.00 Luciakonsert i S:t Hans kyrka, S:t Hans diskantkör under ledning av Vivi Boozon.

Sön 19 dec
17.00 Julkonsert i Landeryds kyrka, Julkonsert med Landeryds kyrkokör och ungdomskör, vokalensemble, solister och instrumentalister under ledning av Susanne Edlund. (Ingen högmässa kl 10.00.)
 
 
 
 
Julinsamlingen 28 nov- 6 jan
 
Höstens insamlingsprojekt till det katastrofdrabbade Haiti pågår kyrkoåret ut. Första söndagen i advent, börjar julinsamlingen.
    Ingen flicka ska giftas bort! Tillsammans kan vi bryta skadliga traditioner som tvångsäktenskap, könsstympning och våld mot flickor.

Vill du skänka en gåva går det bra att lägga kontanter i ljusbössorna eller swisha nr 123 688 82 26 (Landeryd Act). Skriv ”Gåva” som meddelande.
 
 
Kollekter
 
På söndagarna kan man lägga kontanter i kollekten - och man kan också swisha.   

Swish för kollekter:
Landeryds kyrka nr 123 281 66 27
S:t Hans kyrka nr 123 149 82 86

Kollektändamålen beslutas av nationell nivå, av stiftet och av församlingsrådet. Så här ser listan ut för den närmaste tiden:
21 nov    CAPNI (EFS i Irak)
28 nov    Act Svenska kyrkan
5 dec      Act Svenska kyrkan
12 dec    Svenska Kyrkans Unga
19 dec    Act Svenska kyrkan
 
Prenumerera
 
KyrkNytt är ett brev om församlingsangelägenheter, som kommer ut ungefär en gång i månaden. Brevet är gjort för att i första hand läsas som e-post. Vill du få Kyrknytt i din mejlkorg? Då behöver du prenumerera!

Det finns ett prenumerationsformulär att fylla i på hemsidan svenskakyrkan.se/landeryd. Det går också bra att skicka namn och epostadress till församlingens brevlåda linkoping.landeryd@svenskakyrkan.se eller att ge den till någon av kyrkoarbetarna.

Om du inte har epost kan du hämta en utskrift av nyhetsbrevet i någon av våra kyrkor.
 
Landeryds kyrka i påskens tid
Landeryds kyrka
 
Varje söndag sep-maj firar vi högmässa kl. 10.00.
Kyrkan är normalt öppen torsdagar och fredagar 9-16 samt på söndagar i samband med gudstjänst.
S:t Hans kyrka
 
Varje söndag sep-maj firar vi högmässa kl. 11.00.
Kyrkan är öppen när skylten om det är utställd, normalt på vardagar 9-16 samt på söndagar i samband med gudstjänst.
 
Kyrkguiden leder dig rätt
Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.