Anmäl intresse före årsskiftet för att ansluta till Microsoft 365
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Det är mycket som händer inom Svenska kyrkan på digitalisering- och samverkansområdet. För att underlätta för församlingar och pastorat att få samlad aktuell information om den utvecklingen skickas detta nyhetsbrev ut till dig som är kyrkoherde eller ordförande i kyrkorådet. Det ges ut av nationell nivå i samarbete med stiften.
 
Samlad ingång till tjänsterna på intranätet
 
Nu finns information om stödjande administrativa tjänster samlade i en tjänsteportal på intranätet. Det är lätt att få en överblick över tjänsterna som är prioriterade av kyrkostyrelsen.

Tjänstekatalogen innehåller för närvarande sex tjänster. På sidan finns också en översikt över de aktuella tjänsterna, vilka ledtider det är för anslutning och hur de hänger samman. Genom att använda gemensamma tjänster behöver församlingar och pastorat lägga mindre tid på administration och får mer tid och resurser över till den grundläggande uppgiften.

Kontakta gärna den nyinrättade funktionen
Vill du veta mer om tjänsterna eller kanske vilka tjänster som skulle underlätta arbetet just i er församling, kontakta gärna Susanne Ek och Catarina Thedin på den nya Funktionen för samverkan och digitalisering. Mejla till: samverkan@svenskakyrkan.se. Du kan också ta kontakt med servicebyrån på ditt stift.
Tjänsteportalen hittar du här
Strategins åtta tjänster
 
Anmäl intresse före årsskiftet för att ansluta till Microsoft 365 
 
Nu finns en deadline för att anmäla intresse för att ansluta till Microsoft 365 med stöd. Anmäl intresse innan årsskiftet för att föra in Microsoft 365 under våren. Nästa höst finns inte projektet som stöttar under införandet kvar och du riskerar att stå utanför Svenska kyrkans nya gemensamma intranät.
Anmäl intresse för att gå med i Microsoft 365 för stöd under införandet.
 
Nya intranätet kräver inloggning via Microsoft 365
 
Den inomkyrkliga kommunikationen integreras med verktygen i Microsoft 365. Det betyder att vi kommunicerar med bland annat team i Teams, nätverkande i Yammer, resursbanker och Kornet, Svenska kyrkans nya gemensamma intranät som lanseras hösten 2022.
Läs om hur intranätet Kornet blir en del av den utvecklade digitala arbetsplatsen och hur det fick sitt namn.
 
Allt fler ansluter sig till Svenska kyrkans löneservice
 
Församlingar, pastorat och stiftskanslier som idag är anslutna till den gemensamma lönetjänsten via servicebyråer fortsätter att ansluta till Svenska kyrkans löneservice i planerad anslutningstakt. Från och med november hanteras även kyrkokansliets löner av löneservice. Parallellt med anslutningarna pågår arbetet med systemupphandlingen för ett nytt systemstöd för lönehantering, tidrapportering, reseräkningshantering samt arvodeshantering och viss personaladministration. En ny leverantör förväntas kunna presenteras inom kort.

Vill du veta mer om Svenska kyrkans löneservice och det projekt som pågår kopplat till etableringen av löneservice verksamhet kan du läsa mer på löneservice intranätssidor eller på den nylanserade sidan i tjänsteportalen.
 
Lär dig mer om projekt Nya kyrknätet
 
Som vi berättade i förra nyhetsbrevet så lanseras snart en ny tjänst som förenklar uppgiften att hålla anställdas personuppgifter aktuella. Tjänsten är en utveckling av Kyrksam och och tanken är att du bara ska behöva skriva in en personuppgift på ett ställe, då systemen kommunicerar med varandra. Det gör det också lättare att hitta kontaktuppgifter till kollegor i hela Svenska kyrkan.

Nu finns mer information kring arbetet med Kyrksam på intranätet. Där går det bland annat att läsa om projektets status och nya beställningsrutiner. För närvarande pågår arbete med förnyelse av ramavtal med uppdaterade priser avseende direktförbindelser samt arbete med upphandling av internetförbindelser.

Läs mer om hur arbetet fortskrider på intranätsidan Nya kyrknätet.
 
Åtta stödjande tjänster i fokus
 
Inom ramen för Kyrkostyrelsens strategi för digitalisering och samverkan finns åtta tjänster som främjar samverkan och bidrar till gemensamma, effektiva arbetssätt. Läs mer om de olika tjänsterna, vad de syftar till och vilka möjligheter de medför på intranätet.
 
Digitalisering & samverkan är ett nyhetsbrev som skickas ut från kyrkokansliet i Uppsala i samverkan med stiften, för att informera om beslut, uppdateringar och nyheter som berör Svenska kyrkans långsiktiga strategi för digitalisering och samverkan. Läs mer om ämnet och ta del av hela strategin på intranätet.