Allhelgona
 
Vi är snart inne i november och många tänder ljus när det blir mörkt ute. Många gånger tänder vi ljus för att det är mysigt med levande ljus. Under den kommande Allhelgonahelgen är det också många som tänder ljus och minns dem som har gått före till Gud. Jag brukar tänka på mina föräldrar som avled väldigt unga och jag brukar berätta för dem hur livet är, just nu. Det kan vara ett sätt att stanna upp, tända ett ljus och reflektera, tillsammans med sina nära och kära. För en del av er är sorgen påtaglig då det kanske har gått en kort tid sedan dödsfallet och för en del ligger det längre bort.

Vi tänder ljus för att Jesus säger att; Jag är världens ljus, den som följer ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus. Det är något vi får lita på och tro på, att Kristus vill slå följe med oss och lysa upp våra liv. Det är inte alltid enkelt att uppfatta ljuset när man är mitt i sorgen, men trots det, får vi lita på att Gud vill oss väl.

För den som besöker Sundbybergs begravningsplats under lördagen den 6 november finns det varje timme mellan 13 och 17 möjlighet att fira en kort andakt i Lötsjökapellet. Personal från Svenska kyrkan finns också på plats på kyrkogården för samtal. Under helgen firar vi gudstjänst i Duvbo kyrka på lördag kväll kl. 18 och högmässa på söndag kl. 11, också den i Duvbo kyrka. På söndag kväll är det även en fantastisk konsert kl. 18 i Sundbybergs kyrka med kör, solister och orkester - In memoriam med Mozartz requiem. Läs om konserten här nedan.
 
Gud, 
ta hand om oss
och var nära alla dem som sörjer
och alla dem som saknar
sina anhöriga,
Amen


Ta hand om er i höstmörkret!

Guds frid
Micke Åsman, kyrkoherde.
 
, fotograf Penelope Björneberg.
Allhelgonahelgen
 
Lördag 6 november, Alla helgons dag

Andakter i Lötsjökapellet.
Kl. 13. Andakt
 med Kerstin Millevik Lyktberg, präst, Helena Bjarnle, musiker. 
Kl. 14. Andakt med Kerstin Millevik Lyktberg, präst, Helena Bjarnle, musiker. Kl. 15. Andakt med Elsa Moraeus, präst, Helena Bjarnle, musiker. Kl. 16. Andakt på finska och svenska med Micke Åsman, präst, Helena Eliasson och Helena Bjarnle, musiker. kl. 17. Andakt med Micke Åsman, präst, Helena Bjarnle, musiker. Alla andakter i Lötsjökapellet.

Minnesgudstjänst i Duvbo kyrka
kl. 18. Minnesgudstjänst 
i Duvbo kyrka med Elsa Moraeus, präst, Fredrik Ewaldsson, musiker samt Sundbybergs kyrkokör. 

Söndag 7 november, Alla själars dag

Högmässa i Duvbo kyrka
kl. 11. Högmässa
i Duvbo kyrka med Kerstin Millevik Lyktberg, präst, Magnus Ahlqvist, diakon och Fredrik Ewaldsson, musiker.

Konsert i Sundbybergs kyrka
kl. 18 Konsert: In Memoriam med Mozarts Requiem
Sundbybergs kyrka med Jessica Elevat, sopran, Maria Sanner, alt, Thomas Volle, Tenor, Anders Larsson, bas, Sundbybergs Motettkör, Vokalensemblen Sundbyberg, Orkester, Rickard Lindberg Karlsson, dirigent samt Konsertmästare Jannika Gustafsson.  Längd 2 tim 15 min inklusive paus. Kostnadsfri biljett krävs och finns på www.billetto.se.

Läs mer här (länk till sida om Allhelgona)
 
 
 
Illustration av Moa Wallman
Samtalsgrupp om sorg
 
Har du förlorat en nära anhörig? I en samtalsgrupp kring sorg möter du andra i liknande situation. Genom att sätta ord på känslorna kan du få kraft att gå vidare!
 
Livet och bibeln
 
Varannan onsdagskväll efter Veckomässan möts vi i Lillkyrkan, en trappa ner i Sundbybergs kyrka. Vi läser ur Bibeln och samtalar om texterna. 
Kyrkträffen
 
Alla daglediga i alla åldrar är välkomna! Varje måndag, kl 13.00-14.30, är det kyrkträff i Sundbybergs kyrka. Där börjar vi med program och andakt i kyrkan. Med program som Musiken, kyrkan och änglamarken; Om livet mellan himmel och jord; Visor i jazzton; Bryt en tradition! har vi alltid något att samtala om kring borden i församlingssalen där vi samlas efteråt för att fika. Varmt välkommen!

Läs mer här
 
Fonden för hjälpbehövande i Sundbyberg
 
Livet kan ibland vara extra svårt och ekonomin bräcklig. Genom församlingens Fond för hjälpbehövande kan människor i Sundbyberg i ekonomiska svårigheter få tillfällig hjälp med till exempel matinköp, vinterkläder till barnen eller livsnödvändig medicin. Diakonerna förmedlar bidrag efter samtal.

Läs mer här
Gå en tipspromenad om miljö och hållbarhet!
 
Välkommen att gå en tipspromenad om miljö och hållbarhet!
För varje person som deltar skänker församlingen 10 kr till ACT Svenska kyrkans arbete för klimaträttvisa.
 
Som en del i församlingens hållbarhetsarbete har vi lagt upp två Quiz som du kan gå med hjälp av din mobiltelefon. Det ena riktar sig till barn och börjar i Tornparken och det andra riktar sig till vuxna och går runt Lötsjön.
 
Var med oss i kampen för en hållbar värld!

Läs mer här
 
Digitalt helgsmål
 

Lördag 27 november kl. 18.00

från Sundbybergs kyrka.
Öppen kyrka
 

Öppettider:
Vardagar 9-15 för enskild andakt
Lördagar i samband med dop och vigslar
Söndagar i samband med gudstjänster och konserter.
 
Kyrkan kan vara tillfälligt stängd på vardagar i samband med begravningar, inspelningar eller skolbesök.

Klicka här för mer information
 
Höstens retreater
 
Välkommen till våra retreater Lördagsfrid och Vardagsfrid.
 
Lördagsfrid
Retreatdag i Sundbybergs kyrka, lördag 13 november kl. 10:00 – 16:00. Dagen bjuder på tyst gemenskap med tid för vila och återhämtning. 


Vardagsfrid
Retreatkväll i lokalen ”Krubban” i Ursvik. Torsdag 9 december
kl. 18:00 – 20.30. Vi delar tyst gemenskap och vi börjar och avslutar tillsammans. Under kvällarna finns det också möjlighet att vara med på yoga. En enkel vegetarisk måltid serveras. 

För mer information och anmälan tryck här
 
Kom till konsert i kyrkan under november!