Nu är höstterminen igång!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nu är höstterminen igång!

Vi som idrottsförening har glädjande nog kunnat återgå till en normal verksamhet då de restriktioner som reglerat idrotten nu har släppt. Vi vill däremot uppmana alla våra juniorer och anhöriga som besöker hallen att fortsätta hålla sig informerade om de allmänna rekommendationer som råder i Stockholm kring pandemin.

Även om sommaren redan känns avlägsen då hösten står för dörren vill vi minnas tillbaka på KLTK:s Sommarspel som återuppstod efter ett uppehåll med anledning av pandemin. Tävlingen var en deltävling till SM-slutspelet och lockade landets bästa 14-åringar. Ni kan läsa mer om tävlingen HÄR.

För våra tävlingsjuniorer blev det en hektisk sommar då många tennisklubbar ivrigt stått i startgroparna för att arrangera tävlingar som under pandemin varit inställda. Sista tävlingen utomhus på grus blev slutspelet Junior-SM som avgjordes på klassiska Drivan i Båstad. Många av våra juniorer fick med sig medaljer hem, ni kan läsa mer om den tävlingen HÄR.

Klubbmästerskapen inledde höstterminen där ca. 100 juniorer deltog och kämpade väl. Generationsdubbeln som spelades på finaldagen var populär med 15 par anmälda, läs mer om årets Klubbmästerskap HÄR.

Utöver tävlingsverksamheten har vi lyckats arrangera vårt populära sommarläger i augusti. Även om upplägget var en aning justerat så kunde vi genomföra lägret i sin helhet vilket vi gladdes åt då vi vet att många juniorer har längtat efter att få umgås med sina klubbkamrater på tennisbanan igen.

I samband med terminsstarten har vi arrangerat tre olika föräldramöten, för Grundskolan, Tennisskolan och för Tävlingsgruppen. Vi är glada över att så många dök upp och har tagit del av informationen. 

Sist men inte minst vill vi informera om att vår chefstränare Aftab Baig lämnar klubben för en spännande tjänst i Smedslättens TK och arbetar sin sista dag den 5 november. Vi önskar Aftab stort lycka till med sitt nya uppdrag! 

I skrivande stund ser vi över organisationen och hur vi på bästa sätt ska organisera oss framåt.

 
Smått och gott!
 
F15-laget vann SM-guld: Laget vann under hösten 2020 en tuff grundserie i Division 1 och lyckades vinna det senarelagda slutspelet. Läs mer HÄR.

Juan & Gabriel: Vi har fått två nya samarbetande tränare i klubben. För att lära känna de två lite bättre kan ni läsa om Juan HÄR och Gabriel HÄR.

Nya grusbanor kommer att etableras till sommaren 2022, arbetet fortgår i skrivande stund. Läs mer HÄR.

Restaurang Kungliga har öppnat igen och erbjuder en anpassad juniormeny på eftermiddagarna.

 
Vad har vi att se fram emot?

Månadens utmaning startade onsdagen den 8 september för alla barn i Grundskolan.

Fredagsspelet startade den 10 september.

Bollkalleträffar kommer att arrangeras och bjudas in till under hösten.

Klubbdomarutbildningen är inplanerad till den 23 oktober.

Stockholm Open spelas mellan den 6-13 november med världsspelarna Alexander Zverev, Denis Shapovalov och Casper Ruud.

Ta hand om er och varandra,

Aftab Baig med tränarna