Nyheter för Landskronas näringsliv
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Landskrona ligger fortsatt högt i Svenskt Näringslivs ranking
 
Svenskt näringsliv presenterar varje år en ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner som bygger på enkätsvar från företag och statistik. 2021 ligger Landskrona på plats 35 bland alla Sveriges kommuner, vilket är ett litet steg tillbaka jämfört med plats 30 förra året. Bland Skånes 33 kommuner ligger Landskrona på plats 8.
 
I enkätsvaren sätter företagen betyg på en sexgradig skala där 1 är dåligt och 6 utmärkt. Det sammanfattande omdömet i Landskrona ligger på 3,83 i år vilket är en förbättring jämfört med 3,77 förra året. Landskrona ligger över både Sverigesnittet på 3,43 och Skånesnittet på 3,55.
Det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i Landskrona står för en tredjedel av det totala rankingresultatet, en tredjedel är generella frågor kring företagande i Landskrona och en tredjedel är statistik om kommunen generellt.
 
- Sedan 2015 har vi förflyttat oss från plats 132 till plats 35. Det är en fantastisk resa. Det sammanfattande omdömet om vårt företagsklimat fortsätter att stiga men i rankingen har vi backat 5 platser. Det innebär att vi måste fortsätta att förbättra vår service och våra relationer men också stärka vår stad i helhet inom områden som kompetensförsörjning, utbildningsnivå och trygghet. Många företag lyfter företagsklimatet som en bidragande anledning till att de vill etablera sig här. Så företagsklimatet är väldigt viktigt, säger Anna Classon, näringslivschef i Landskrona stad.

Tack till alla er som har fyllt i enkäten! Vill du diskutera frågor som rör företagsklimatet i Landskrona? Välkommen att kontakta tillväxtchef Anna Classon på anna.classon@landskrona.se.
 
Läs mer om rankningen på https://www.foretagsklimat.se/
 
VI TIPSAR!
 
Genom utbildningen E-raketen får du lära dig mer om marknadsföring och försäljning av varor och tjänster på webben. Läs mer
IUC Syd och Lunds universitet bjuder in Landskronas industriföretag till en digital seminarieserie där du lär dig mer om att systematiskt följa upp och utveckla produktionen. Läs mer
Den 18 november anordnar Landskrona stad och Landskrona BoIS Affärsnätverk en gemensam företagsträff  - Landskrona på frammarsch. Save the date - inbjudan kommer.
Här kan du bläddra i det senaste numret av magasinet LA Business med Regina Issal, VD på ICA Kvantum, på omslaget.