Nyhetsbrev Gymnastikförbundet Öst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Tio nya kurser lanseras!

Utbildningsmässigt går gymnastiken en väldigt spännande höst tillmötes. Utbildningsprojektet, som arbetar med en revidering av utbildningssystemet, släpper hela 10 nya kurser under hösten.

De nya kurserna i Truppgymnastik. Träningslära, Trampolin som hjälpredskap och Hjälpledarutbildning finns tillgängliga i utbildningskalendern.

Läs mer om höstens nya kurser här!
 
Utbildarträff

En mötesplats för dig som är utbildare i Region Öst.

Äntligen arrangerar vi återigen en fysisk utbildareträff! Boka in kvällen den 13 oktober för information och diskussion kring utbildningsverksamheten i regionen. Mer info komer inom kort!
 
Mötesplats: Anställd i förening

En mötesplats för dig som är anställd i någon av regionens föreningar.

Under förmiddagen så skapar vi möjligheter till dialog och diskussion. Vi får dessutom höra Älvsjögympan arbetat med kommunikation och digitalisering under pandemin samt att Tumba Gymnastik berätta om hur de hanterat att så många ungdomar slutat som utövare men istället blivit ledare. 

Läs mer och anmäl er här
 
Välkommen till en inspirationsdag för hela föreningens styrelse den 23 oktober!

Tanken med dagen är att skapa en gemensam träffpunkt där föreningen får en genomgång av materialet samt inspiration och vägledning tillsammans med andra föreningar. Det kommer att finnas tid att inspirera varandra genom att dela med er av vad ni gör bra idag samt tid för reflektion och eftertanke kring vad er förening behöver utveckla.

Läs mer och anmäl er här
 
Välkommen på Seniorledardag!

Detta är en inspirationsdag för dig som är ledare eller funktionär i en av regionens gruppträningsföreningar med seniorverksamhet.
 
Under dagen får vi, under ledning av erfarna ledare, testa på delar ur materialet ”Lättsamt Träningspaket”, så som: sittgympa och funktionell styrka i cirkel-form. Vi tränar inne och ute och vi får tid till dialog och erfarenhetsutbyte.

Läs mer och anmäl dig här
 
Restriktioner skippas för vaccinerade och de under 18 år

Från den 29 september har Folkhälsomyndigheten tagit bort alla rekommendationer för de som är vaccinerade samt de under 18 år. Vid minsta symtom gäller fortsatt hemmavistelse.
Det innebär att vi från den 29 september kommer kunna träna, tävla samt arrangera tävlingar mer eller mindre normalt igen, utan begränsningar i antal, varken för deltagare eller publik samt inga krav på att avstånd ska hållas.
 
Till Gymnastikförbundets Covid-19 sida
 
Sök återstartsstöd

Den 23 september öppnades möjligheten för föreningar att ansöka om återstartsstöd med syfte att mildra negativa konsekvenser av covid-19. Gymnastikförbundet erbjuder nu ett återstartsstöd med fokus på att bland annat attrahera, återrekrytera och behålla medlemmar. Det finns tre områden att söka återstartsstöd inom: ”Gymnastikförbundets utbildningar”, ”Ge styrelsen kraft” och ”Starta upp och kom igång med gympan!”

Läs mer om återstartsstödet på Gymnastikförbundets hemsida
 
Anmäl dig till en kurs i höst!
Följande kurser har fortfarande lediga platser under höstterminen
  • 16 - 17 okt Gymnastikens baskurs - träning och tävling (digital)
  • 23 - 24 okt Gymnastikens baskurs - träning och tävling (GIH)
  • 20 - 21 nov Gymnastikens baskurs - träning och tävling (GIH)
  • 11 - 12 dec Gymnastikens baskurs - träning och tävling (GIH)
 
  • 13 nov Gymnastikens ledarskap (digital)
 
  • 4 - 5 dec Barngymnastik - variera och utmana (GIH)
 
INSTAGRAM

Välkomna att följa oss på Instagram!

Kontot heter: gymnastikforbundetost