Det här händer i höst i S:t Matteus kyrka
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #6 2021
Kära församling!

Nu är hösten här på allvar och med den en väldigt spännande tid i vår församling! Regeringen har aviserat om stora lättnader i de restriktioner som under lång tid nu begränsat vårt församlingsliv, något vi är mycket glada för. Rent praktiskt så innebär detta att vi från och med oktober månad kommer att återgå till i princip full verksamhet igen, vilket också innebär kompletta söndagar med både mässa, barnkyrka samt efterföljande kyrklunch – vilken glädje!

Vi är dock medvetna om att alla i vårt samhälle av olika anledningar inte har kunnat eller velat vaccinera sig, och med det i åtanke så kommer vi fortsatt att uppmana oss alla att stanna hemma vid minsta symptom samt att hålla avstånd i de mån det går och inte minst sköta sin handhygien mycket noggrant. Om det är så att någon av er inte känner att man kan komma till vår ordinarie verksamhet så hör av er, så ser vi vad vi kan hitta på för lösningar tillsammans.

Höstbladet blir klart vilken dag som helst och vi skickar ut en digital länk så fort det är möjligt så kan ni se info om alla våra verksamheter där.

I höstbladet hittar du som sagt allt du behöver, men vi skulle just nu särskilt vilja sätta några kommande event i rampljuset:
 
Rösta i kyrkovalet på söndag
 
Nu på söndag är det kyrkoval! Kom och rösta och gör din röst hörd, den betyder mycket för vår kyrka och vårt församlingsliv framåt. Det är bara tillsammans som vi kan skapa församlingsliv i Sankt Matteus! Högmässa med barnkyrka som vanligt klockan 11.00 men alltså ingen kyrklunch förrän i oktober.
 
Nykomponerad musik med Psaltarens texter
 
Fredagen den 24/9 släpps David Ivarssons nya musik på digitala musiktjänster. David har tillsammans med Jenny Bergner (organist i Lackalänga församling) samt lokala musiker jobbat med ett musikprojekt under året och nu känns det otroligt kul att det är färdigt. Söndagen den 17:e oktober blir det en musikgudstjänst 17:00. kring detta i Sankt Matteus kyrka på kvällen – kom dit och njut och dela glädjen!
David Ivarsson och Jenny Bergner. Foto: Jens C Hillner
 
Barnkyrka och söndagsskola för vuxna
 
Söndagen den 26:e september är det högmässa med barnkyrka som vanligt klockan 11.00. Efter mässan är det dags för terminens första ”Söndagsskola för vuxna”. Marie kommer att tala med oss om glädje, vilket härligt ämne att samtala kring!
 
Lovsångsgudstjänst och tacobuffé
 
Fredagen den 1 oktober är det premiär för lovsångsgudstjänst i vår kyrka. Kvällen börjar med tacobuffé i församlingssalen klockan 17.00 innan vi går in för att fira lovsångsgudstjänst. Gudstjänsten är i ekumenisk anda och skall passa alla åldrar, men det kommer vara en särskild inbjudan till olika ungdomsgrupper i vår stad i olika kyrkor. Kom och pröva!
Foto: Alex & Martin/Ikon
 
Foto: Shutterstock
Mässa med små och stora
 
Söndagen den 3 oktober är det terminens första Mässa med små och stora. Småsångarna, Barnkören, Matteus Vocaler och kompgrupp medverkar. Efter mässan serveras det grillad korv i kyrkparken och det lovas glass till alla!
 
Gå en bibelkurs
 
Den 14 oktober startar terminens bibelkurs, denna gång skall vi utforska Apostlagärningarna. Glöm inte att anmäla dig för denna spännande kurs!
Läs mer om bibelstudiekursen och anmäl dig
Foto: Gustaf Hellsing/Ikon
 
Ett nytt digitalt utskick kommer om ca 4 veckor, vi hoppas att vi ses innan dess. Tillsammans bygger vi Guds rike i Sankt Matteus, i Malmö och i världen!

//Arbetslaget i Sankt Matteus genom Gustav