Information, arrangemang och sånt som är bra att veta.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Här kan du läsa om saker som händer i distriktet framöver och lite annat smått och gott!
Läs också mer på webben och följ oss i sociala medier!
 
Nytt från Svenska Kyrkans Unga
 
Skänk en gåva till oss i augusti
 
Den 22 augusti 2021 är det kollekt till Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift. Vi är tacksamma för alla gåvor vi får så att vi kan fortsätta bedriva vårt arbete och möjliggöra att ungas röst hörs i kyrkan på olika sätt. Läs mer här!
Kyrkoval 2021
 
Den 19 september är det kyrkoval. Då ska det röstas om vilka som ska vara med och bestämma i kyrkan under de närmsta 4 åren. Du som är medlem och över 16 år får rösta. Här kan du läsa mer om kyrkovalet och dessutom kika på en liten infofilm som förklarar lite tydligare hur valet funkar.
Skriv på namninsamling för klimaträttvisa
 
Kyrkor och organisationer runt om i världen kraftsamlar inför klimattoppmötet i Glasgow i november. Act Svenska kyrkan och den globala ACT-alliansen höjer nu rösten för ambitiösa klimatåtaganden som tar klimatnödläget på allvar och gör en gemensam namninsamling som lyfter krav till världens ledare. Läs mer här!
Bli orgelbyggare för en timma!
 
Göteborgs stift har en orgel i byggsats! Det är en så kallad DO-orgel för utlåning till stiftets församlingar. DO-orgeln är en pedagogisk modell för att förstå hur en orgel är uppbyggd och väldigt roligt att göra tillsammans i barn- eller ungdomsgruppen. Läs mer här!
Nya riktlinjer för arbetet med barn och unga 0-18 år
 
Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift har tillsammans med Göteborgs stift och domkapitlet antagit nya riktlinjer för arbetet med barn och unga 0-18 år. Läs mer här!
Angående Svenska Kyrkans Unga nya webb
 
Kanske har du under våren märkt att Svenska Kyrkans Unga har en ny webb? Det kan innebära att det är svårt att hitta sådant som du tidigare hittat direkt. Har du svårt att hitta något får du gärna kontakta oss. Läs mer här!
Viktig sommarverksamhet för barn och unga
 
Barn och ungdomar har drabbats hårt av restriktionerna under pandemin. Länge hölls högstadie- och gymnasieskolor stängda och verksamhet för både yngre och äldre barn har haft långa uppehåll. Men aktiviteterna i Harplinge-Steninge pastorat har till viss mån ändå hållit igång, allt enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och rådande restriktioner. Läs mer här!
 
Läger och annat kul som händer
 
Möte med Lukas
 
Varje läsår erbjuder Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift dig som är 17 år eller äldre fördjupning i vår bibelskola. Tillsammans utforskar och upptäcker vi Bibeln som bok med särskilt fokus på Lukasevangeliet.

8 tillfällen sep 2021–maj 2022, Göteborg
Läs mer och anmäl dig här senast den 6 september 2021
Nattkampen 2021
 
Under hösten 2021 kommer Lunds distrikt att arrangera Nattkampen med utgångspunkt från Långasjönäs camping i Blekinge. Arrangemanget är ett samarbete mellan de 5 sydligaste distrikten och som brukar samla mellan 300-400 personer.

25-26 sep 2021, Asarum i Blekinge
Läs mer och anmäl dig här
Med rötter och fötter
 
Med rötter och fötter är en interreligiös utbildning för unga där innehållet fokuserar på att lära känna rasismens olika former i Sverige kopplat till sin egen tradition och liv. Deltagarna ska ges verktyg hur vi kan bidra till konstruktiv och inkluderande förändring, samt agera i sitt egna konkreta sammanhang.

4 tillfällen aug-dec 2021, Flämslätt/digitalt/Göteborg
Läs mer och anmäl dig här senast den 29 september 2021
Utbildningar för unga, Helsjön
 
Att bli tagen i anspråk med en uppgift gör både att en växer som människa och att en lättare blir en del av ett sammanhang. Vi vill stötta unga människor som söker en plats i sin församling. Ett av våra viktigaste områden är våra utbildningar för unga.

19-21 nov 2021 och 28-30 jan 2022, Helsjön folkhögskola
Läs mer och anmäl dig här senast den 5 november 2021
Utbildningar för unga, Helsjön
 
Att bli tagen i anspråk med en uppgift gör både att en växer som människa och att en lättare blir en del av ett sammanhang. Vi vill stötta unga människor som söker en plats i sin församling. Ett av våra viktigaste områden är våra utbildningar för unga.

3-5 dec 2021 och 4-6 mar 2022, Åh stiftsgård
Läs mer och anmäl dig här senast den 12 november 2021
 
Våga vara viktig
 
För att behålla sitt engagemang som ideell medarbetare behöver vi alla påfyllnad och inspiration. Detta är en dag för unga ideella; fylld av workshop, föreläsningar, mingel och god mat. Allt för att vi ska känna oss stärka och hållbara inför vårt fortsatta uppdrag i kyrkan.

Lör 5 feb 2022, Uddevalla (OBS! Nytt datum)
Läs mer och anmäl dig här senast den 21 januari 2022
 
Annat smått och gott
 
BRIS breddar stödet till barn och unga
 
Den 18 maj öppnade BRIS sina första fysiska Brismottagningar i Stockholm och Malmö. Där kan barn och unga i utsatta situationer träffa en kurator för ett nära och anpassat stöd. Senare under 2021 öppnas också en mottagning i Göteborg. Läs mer här!
Bjud dina vänner på läskande vattenmelonsmoothie
 
Många hoppas nog på en varm sommar. Och då kan det vara gott med en läskande smoothie. ICA listar ofta bra och enkla recept som människor i alla åldrar enkelt kan laga. Varför inte testa en uppfriskande och svalkande shake? Du mixar bara den söta vattenmelonen med syrlig, fryst mango och frisk matyoghurt. Läs mer på ICA:s webb!
 
Kontakta oss gärna!