Senaste nytt från Gymnastikförbundet Norr
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Missade du inspirationsföreläsningarna med Stefan? Ta del av den i efterhand!
I samarbete med RF-SISU Västerbotten och Norrbotten arrangerade vi under maj två inspirationsföreläsningar med Stefan Gustavsson om multigymnastik och kreativ, skadeförebyggande styrketräning.

Föreläsningarna lockade många deltagare och totalt deltog närmare 100 ledare från olika idrotter och delar av landet. Den ena föreläsningen spelades in för att fler ledare skulle kunna ta del av den i efterhand. Du hittar föreläsningen här.
 
Anmälan öppen till höstens kurser
Höstens inplanerade kurser är nu öppna för anmälan i vår Utbildningskalender på hemsidan. Hjälp oss gärna genom att anmäla era ledare i god tid och hör av er om ni har frågor. Ej fastställda och kompletterande utbildningar publiceras löpande. Vi ber er hålla koll på aktuellt utbud med reservation för eventuella ändringar - inte minst kopplat till Coronapandemin som kan innebära snabba förändringar utifrån gällande råd och rekommendationer - såväl lokalt som nationellt. Planen är - glädjande nog - att vi ska kunna erbjuda kurser med fysisk samling igen från och med augusti. 

Många nya kurser lanseras nationellt i augusti
Den 1 augusti lanseras hela 10 nya kurser inom Gymnastikförbundets nya utbildningssystem, däribland de nya kurserna i Truppgymnastik samt en ny Hjälpledarutbildning. Här kan du läsa mer. 

Kom ihåg att konvertera dina kurser 
Perioden för konvertering från tidigare Basic-steg 4 till de nya kurserna Truppgymnastik A-D är 1 augusti – 31 december 2021. Därutöver har perioden för konvertering från Teori steg 1-3 till de nya kurserna i ledarskap och träningslära förlängts med fem månader till och med den 31 december 2021. Läs allt om konverteringen här eller hör av dig om du har frågor.
 
Hjälp oss kartlägga seniorverksamheten i norr

Det är ingen nyhet att den äldre delen av befolkningen på olika sätt och i stor utsträckning har påverkats negativt av Coronapandemin. Många föreningar har haft sin seniorverksamhet på paus sedan våren 2020 och vi vet att saknaden av sociala sammanhang blivit stor för väldigt många. Vi är också medvetna om att det kommer behövas en kraftsamling och att många föreningar är i behov av hjälp och stöttning för att få igång verksamheten igen. 

Enligt den senaste statistiken är det 16 gymnastikföreningar i norr som i dagsläget erbjuder seniorträning/gruppträning 65+. För att kartlägga behovet och intresset för seniorträning i regionen ber vi er som förening svara på några frågor om just seniorträning. Det ena formuläret riktar sig till de föreningar i norr som redan har en seniorverksamhet, det andra riktar sig till de föreningar som i dagsläget inte har det. Ni hittar båda formulären via länkarna nedan och vi hoppas att så många föreningar som möjligt kan hjälpa oss genom att besvara frågorna. 

Formulär för föreningar med seniorverksamhet.
Formulär för föreningar som inte har någon seniorverksamhet i dagsläget. 
 
Semestertider på kansliet
Kansliet kommer vara stängt för semester under v. 28-32. Jag, Josefine, kommer dock att finnas på plats måndagar under hela sommaren. Varmt välkomna att kontakta mig vid behov så försöker jag hjälpa till och ge svar så snart jag kan.

Vi vill passa på att tacka David Backa som idag gör sin sista arbetsdag här hos oss på GF Norr. Redan i kväll rullar flyttlasset mot Östersund där nya utmaningar väntar för honom. Lycka till i framtiden säger vi!

Vi vill också tipsa om att läsa vår ordförande Hannas lite annorlunda sommarhälsning på hemsidan, en text där hon på ett fint och beskrivande sätt beskriver en vårtermin som trots pandemi bjudit på ljusglimtar och framförallt, gett henne nya insikter i rollen som ledare. Du hittar Hannas reflektion från den gångna terminen här. 

Avslutningsvis vill vi säga stort grattis till Johanna Sarri, GK Norra Norden Kiruna, som numera kan titulera sig "Årets ledare 2020" i hela gymnastik-Sverige!

Med det sagt vill vi önska alla gymnaster, ledare och andra föreningsaktiva inom gymnastiken i norr en riktigt fin sommar!