Glad sommar önskar SKR
 
Efter ytterligare en annorlunda vår är det nu sommarledighet som nalkas. Vi på SKR ser fram emot en höst fylld av spännande aktiviteter. Vi hoppas att få se  er alla på riktigt snart igen och önskar er en härlig sommar.
 
Revisionsdialog hösten 2021 
 
I höst genomför SKR revisionsdialog med förtroendevalda revisorer och sakkunniga i form av digitala seminarier. Temat är God revisionssed 2022 - och vi ska  gemensamt diskutera hur god revisionssed behöver utvecklas.
 
Under seminariet presenteras bland annat ett utvecklingsarbete avseende grundläggande granskning som sker inom Skyrev, Sveriges Kommunala Yrkesrevisorer, och en praxisundersökning kring revision av Corona-pandemin. Vidare presenteras andra delar av den goda seden som kan behöva synas och förbättras.

Seminariet sker via Zoom och genomförs vid tre tillfällen under hösten. (OBS anmäl dig endast till ett tillfälle, det är samma innehåll). 

Vi ser fram emot att träffa er och samtala om God revisionssed!
5 oktober 2021, 9.00 – 12.00
12 oktober 2021, 13.00 – 16.00
20 oktober 2021, 9.00 – 12.00
Anmälan
 
 
Utbildning för bolagsledningar och ägare om revision i kommunala aktiebolag
 
Vi på SKR hoppas att ni som är lekmannarevisorer kan hjälpa oss och sprida denna information till era aktiebolagsledningar! I oktober genomför vi en nämligen utbildning riktad till just dem, om revision i kommunala aktiebolag.  
Under konferensen, som är digital, går vi igenom regelverken som styr revisionen i de kommunala aktiebolagen. Vi delger också en nyligen genomförd undersökning, samt har medverkande från såväl revisionssidan som från bolagssidan. Syftet är att ge en djupare förståelse för revisionen i de kommunala aktiebolagen, samt sprida goda exempel och ge råd som ni kan använda på hemmaplan.
Anmälan
 
Tips
 
 
Senaste numret av Statsvetenskaplig tidskrift publicerar ett specialnummer om beslutsfattande under Corona-pandemin
Här tipsar vi om riktigt intressant läsning för hängmattan! En rad fosrkare beslyser olika delar av pandemins påverkan på politiken, beslutsfattandet, förvaltningen och om vad vi kan lära av krisen.
Till numret
 
 
Om nyhetsbrevet
 
Detta nyhetsbrev skickas till ordförande i revisionen i kommuner och regioner. Nyhetsbrevet vänder sig främst till förtroendevalda revisorer, sakkunniga samt fullmäktige i kommuner och regioner. Brevet skickas även till andra som vill ta del av nyheter inom kommunal revision. Ny prenumeration kan anmälas via vår webbsida. Vill du inte längre ha nyhetsbrevet? Klicka på "Avsluta prenumeration" nedan.
 
Redaktör
Anna Eklöf
anna.eklof@skr.se
08-452 70 00
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se