Aktiehandeln pågår mellan 2-7 juni
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Livestream ikväll – nya affärer, nya möjligheter
 
Undrar du hur det går för Spiltans portföljbolag och vad som händer framöver? Ikväll, inför juni månads aktiehandel och årsstämman är det dags för en ny livestream. Vd Per H Börjesson och vice vd Göran Pallmar kommer att svara på frågor, berätta om nya affärer och kommentera den aktuella substansrapporten.

Passa på att mejla in dina frågor om det är något du vill ta upp i kvällens sändning till spiltan@spiltan.se. Det kommer även gå att ställa frågor till oss i chatten på Youtube under tiden som sändningen pågår.

Sändningen kommer att finnas tillgänglig bland annat på vår Youtube-kanal och vår webbplats även i efterhand.
 
Spiltans substansvärde fastställt till 221,06 kr/aktie
 
Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför aktiehandeln i juni är beräknat till 221,06 kr (- 6,57 kr). Vid senaste substansberäkningen den 4 maj 2021, fastställdes substansvärdet till 227,63 kr per aktie. Kursen sattes då till 188 kr. Förändringen beror bland annat på kursnedgången i Paradox Interactive som delvis uppvägs av kursuppgångar i andra innehav.

Mer information om substansvärdet och vilka bolag som ingår i Spiltans portfölj hittar du i den bifogade rapporten eller på vår sajt.

Handeln inleds onsdagen den 2 juni kl 09.00 och pågår till och med måndagen den 7 juni kl 16.00. Vi skickar ut information om kurs efter prissättningen torsdagen den 6 maj kl 16.00. För information om handelsregler och onsdagens aktiekurs, se Pepins hemsida.
 
Storaffär: Spiltans portföljbolag Kuststaden och KlaraBo går samman 
 
KlaraBo går ihop med Kuststaden och bildar ett offensivt bostadsfastighetsbolag med över fem tusen lägenheter. Det nya renodlade bostadsfastighetsbolaget kommer att ha ett totalt fastighetsvärde om drygt 6 miljarder kr.

Ambitionen är att bli en av de största noterade bostadsfastighetsbolagen i Sverige. Det nya bolaget kommer att behålla namnet KlaraBo och förberedelserna inför en planerad börsnotering fortsätter.

Spiltan äger sedan tidigare aktier i både Kuststaden och KlaraBo och kommer efter samgåendet äga drygt 12 % av det nya, gemensamma bostadfastighetsbolaget. Vi ser många synergier och tror att sammanslagningen kommer att generera en högre värdetillväxt för båda parter.

Läs mer om sammanslagningen i Fastighetsvärlden och i vårt pressmeddelande.
 
Nytt portföljbolag - Spiltan investerar 18 miljoner kr i Tielman
 
Spiltan blir ny delägare i familjeföretaget Tielman som drivits i tre generationer. Bolaget har levererat pappersförpackningar och bakformar sedan 1930-talet och levererar idag 1,4 miljarder förpackningar per år. Vi gillar Tielmans hållbara produkter – och kunderna verkar hålla med.  

Omsättningen har vuxit till cirka 140 miljoner kr per år och det finns mer att ge. Tack vare kapitalet från Spiltan kan Tielman höja automationsgraden och satsa på ökad tillväxt. Läs mer om investeringen i vårt pressmeddelande.