Dagens information och möteslänkar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej,
 

Du får det här mejlet eftersom du är anmäld till Riksstämman 2021. Informationen är till dig som deltar under Riksstämman, men även du som ersättare får detta mail i det fall du skulle behöva gå in som ombud.
 
Många av er var med på workshops igår kväll - hoppas ni fick en spännande och intressant kväll! Ikväll fredag är du inbjuden att delta vid ett spännande framtidssamtal men också umgås under vår sociala aktivitet. Det är frivilligt att delta, men du är varmt välkommen att reflektera över framtiden och umgås över trevligheter!
 
I dagens mail hittar du:
  • Länkar till framtidssamtalet och den sociala aktiviteten (det är samma länk till båda aktiviteterna)
  • Information om nästa fas för de motioner som varit en del av instämmandefasen
  • Information om plenum under helgen
  • Länkar till helgens plenumförhandlingar - du kommer även få dessa länkar lördag och söndag
 
Dagens länkar:
 

Framtidssamtal 17:00 - 18:00 
och
Social aktivitet 18:00 - 19:00 
Obs. Samma länk till båda tillfällena.

Klicka här för att ansluta till mötet
Supportnummer: 08 - 452 46 27
Tillgängligt från klockan 16:30

Anslut gärna en stund innan start för att testa din teknik eller för att passa på att prata med andra deltagare innan mötet börjar.

Tipsa gärna andra rödakorsare om att de kan följa Framtidssamtalet via Rednet!
 
Nästa fas för de motioner som varit en del av instämmandefasen
 
 
Instämmandefasen är nu avslutad. Under dagen, kommer rådsplatsledaren med sitt team att sammanställa det som hänt under påverkanstorget och lägga fram ett huvudförslag till beslut. Huvudförslaget till beslut kommer ni att utgå från i plenum när det är dags för beslut i motionen.
 
Rådsplatsteamet har enligt arbetsordningen de yrkanden som fått 20% instämmanden (41 stycken) att utgå från när de lägger fram sitt huvudförslag. Rådsplatsteamet sammanställer detta i ett samlingsdokument. Varje rådsplats, har ett samlingsdokument med ett huvudförslag till beslut per motion.

Enligt arbetsordningen, lyfts utöver rådsplatsteamets huvudförslag även övriga yrkanden som fått minst 20% instämmanden (41 stycken) till beslut.
 
Samlingsdokumenten kommer du att hitta under punkt 23 i eSessions, under senare eftermiddag.
 
I plenum under helgen
 

Under helgens plenum, är det många beslut som ska tas. Det kommer bli intensivt, men tillsammans ska vi hjälpas åt att hålla fokus och ta oss framåt i varje punkt. Här är det viktigt att vi alla bidrar till ett bra mötesklimat. Plenum är spännande och viktigt, det är stort att få vara med och rösta om hur Svenska Röda Korset ska utvecklas!

Här kommer några förtydliganden om plenum och eSessions:
  • Under punkt 24 i eSessions hittar du alla motioner samt inlagda yrkanden som ska direktbehandlas. Vissa har diskuterats på påverkanstorg, vissa inte. Enligt arbetsordningen lyfts alla inkomna yrkanden, men utan ytterligare diskussion i plenum
  • Under punkt 23 i eSessions kommer motioner som inte ska direktbehandlas att ligga lite senare i eftermiddag. Se ovan stycke om de motioner som varit en del av instämmandefasen.
  • Punkter som inte rör motioner eller val, kan du lägga in yrkanden på fram tills mötet går in i beslut för den punkten.
 
Övrig info:
 
Ha ditt riksstämmokit redo till kvällens sociala aktivitet

Har du kvar chipspåsen eller en bit choklad?
Plocka fram ditt riksstämmokit inför den sociala aktiviteten!

Aktiviteten är ett tillfälle att få prata med gamla och nya rödakorsvänner, umgås och kanske lösa en och annan utmaning tillsammans! Eller så kanske du bättrar på din mötesbingobricka under kvällen? 

Vi ses klockan 18:00, direkt efter framtidssamtalet, stanna kvar i samma länk!
Möteslänk till helgens plenumförhandlingar

Under lördag och söndag kommer vi att ses i plenumförhandlingar. För att ansluta till plenumförhandlingarna använder du följande länk: 

Anslut här till plenumförhandlingar lördag och söndag

Du kommer få även få denna länk via mail lördag och söndag. 
eSessions 

Här loggar du in på eSessions: https://srk2021.esessions.se/ 

Vi använder eSessions för att göra yrkanden, sätta upp oss på talarlistan och för att rösta. I eSessions hittar du också alla riksstämmohandlingar samt kontaktuppgifter till alla ombud
Du hittar lathund och instruktionsfilm till eSessions på Rednet

Om du som ombud inte har fått inloggningsuppgifter eller har problem med att logga in hör av dig till Infoservice så snart som möjligt!
Har du som ombud fått förhinder att delta? 

Då behöver du anmäla att du inte längre kan delta och du behöver meddela om du har en ersättare som ska gå in som ombud istället för dig. 

Du hittar formulär för detta på Rednet, under rubriken För dig som riksstämmoombud.
 
Behöver du hjälp med tekniken? 

På Rednet hittar du lathundar och instruktionsfilmer!

Under Riksstämmans schemalagda aktiviteter kan du nå tekniksupport via supportnummer:08 - 452 46 27 

Du kan också höra av dig till Infoservice via mejl: Info@redcross.se eller via telefon 0771–19 95 00
mån-fre 
kl.10.00–12.00 och 13.00–16.00
Kom i tid! 
Anslut en stund innan start för att testa din teknik och samtala med andra rödakorsare inför att vi startar, det kommer att finnas ett digitalt fika-rum på Zoom för de som vill ta en morgonkaffe eller liknande tillsammans.