Dagens information och möteslänkar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej,
 

Du får det här mejlet eftersom du är anmäld till Riksstämman 2021. Informationen är till dig som deltar under Riksstämman, men även du som ersättare får detta mail i det fall du skulle behöva gå in som ombud.

 
Igår kväll var ni ett stort gäng som deltog under den frågestund som hölls för att lära känna de kandidater som finns inför valen av nationella förtroendeposter. För dig som missade, kan du nedan läsa om hur du kan ta del av det i efterhand.
 
Det är ett högt tempo nu under riksstämmoveckan, många olika aktiviteter att ta del av och saker att göra i eSessions. Ni gör allihopa ett otroligt bra jobb och en fin insats! Kom ihåg att vissa aktiviteter är frivilliga att delta på, det är helt okej att inte vara med på allt. Nästa obligatoriska möte är plenum under helgen. Har du frågor kring processen eller vad som kommer att hända härnäst - kom till styrelsens incheckning idag klockan 16.30 eller hör av dig till Infoservice!
 
Idag torsdag:
  • Avslutas instämmandefasen klockan 22.00
  • Ikväll genomförs ett antal olika workshops (frivilligt att delta på). Du som anmält dig har fått ett separat mail med länk att ansluta till för dessa
I dagens mail kan du läsa om:
  • Länk till dagens frivilliga incheckning kl.16.30-17.45
  • Hur instämmandefasen går till
  • Inspelning från frågestunden igår kväll
  • Framtidssamtal, imorgon fredag
  • Social aktivitet, imorgon fredag
 
Dagens länkar:
 

Frivillig incheckning 16:30 - 17:45

Klicka här för att ansluta till mötet

Seminarium och workshops 18:00-18:45 och 19:00-19:45

Länk för att ansluta finns i dina bokningsbekräftelser. Supportnummer: 08 - 452 46 27
Tillgängligt från klockan 16.20

Anslut gärna en stund innan start för att testa din teknik eller för att passa på att prata med andra deltagare innan mötet börjar.
 
Instämmandefasen
 
Idag torsdag, avslutas instämmandefasen klockan 22.00. Det är viktigt att du loggar in i eSessions under dagen för att du ska kunna påverka vilka yrkanden som ska lyftas till beslut under plenum i helgen.
 
För att ett yrkande ska lyftas till beslut i plenum, ska det ha fått minst 20% (41 stycken) instämmanden.
 
Dessa motioner med dess yrkanden, ingår i instämmandefasen
Motion 5
Motion 6
Motion 8
Motion 9
Motion 10
Motion 12
Motion 13
Motion 14
Motion 19
Motion 31
Motion 32
Motion 33
 
Du hittar dem i eSessions under punkt 16. Påverkanstorg
 
Du lägger ett instämmande genom att välja motion, klicka på Yrkande, och klicka i det reglage som finns till höger om varje yrkande.
 
Håller du med motionären, lägger du ditt instämmande till motionens yrkande.
Håller du med styrelsens yttrande, lägger du ditt instämmande till deras yrkande.
Håller du med ett yrkande från ett ombud, lägger du ditt instämmande på det yrkandet.
 
Nedan är en bild från lathunden om eSessions som finns på Rednet. Ta hjälp av den för att lära känna funktionerna i eSessions.

Du lägger ditt instämmande genom att klicka på reglaget till höger. Siffran inom parentes, visar hur många som lagt ett instämmande.
 
Inspelning från frågestunden igår kväll
 
Missade du frågestunden igår kväll? På Rednet hittar du frågestunden med kandidaterna till nationella förtroendeuppdrag inspelad.

Under frågestunden deltog valberedningens förslag på kandidater samt Oscar Fredriksson. Presentation av valberedningens förslag till ordförande, Anna Hägg Sjöquist, samt kandidatpresentation av Oscar Fredriksson hittar du i eSesisons under punkt 26. Val av ordförande för Svenska Röda Korset för perioden 2021-2023, under Dokument.
 
Imorgon fredag, händer detta:
 
Imorgon fredag är det två olika aktiviteter som du gärna får delta på. Det är frivilligt att delta, men vi bjuder in för att tillsammans ladda upp inför helgens plenum med framtidsreflektioner och trevligt umgänge!
Framtidssamtal kl. 17.00-18.00
 
Vilket samhälle väntar, och vad innebär det för vårt humanitära uppdrag inom Svenska Röda Korset och civilsamhället i stort?
Framtidssamtalet modereras av Alexandra Pascalidou, deltar gör Margareta Wahlström och Vera Carlbaum Wrenmark från styrelsen samt Nicolas Lunabba (Helamalmö) och Silvia Kakembo (Arenagruppen)
 
Tips: Även de som inte deltar under Riksstämman kan följa framtidssamtalet på Rednet, sprid gärna informationen till era rödakorsvänner!
 Nicolas Lunabba, Silvia Kakembo och Alexandra Pascalidou
Social aktivitet 18.00-19.00

Vi avrundar fredagen med en social aktivitet, där vi umgås och pratar om annat än bara vad en dagordning har styrt oss till. Ett tillfälle att träffa gamla och nya bekantskaper, det bjuds på underhållning och trevligt sällskap!
 
Övrig information:
 
Tillsammans bygger vi ett lapptäcke! 
 
Har du sett instruktioner om vårt digitala lapptäcke i ditt stämmokit?
 
Lapptäcket har börjat växa fram - men fyll på med ditt bidrag också!

Du hittar det digitala lapptäcket här! 
 Glöm inte skicka in den fysiska lappen:
 
Svenska Röda Korset
Kontorsservcie
Box 17563
118 91 Stockholm
eSessions 

Här loggar du in på eSessions: https://srk2021.esessions.se/ 

Vi använder eSessions för att göra yrkanden, sätta upp oss på talarlistan och för att rösta. I eSessions hittar du också alla riksstämmohandlingar samt kontaktuppgifter till alla ombud
Du hittar lathund och instruktionsfilm till eSessions på Rednet

Om du som ombud inte har fått inloggningsuppgifter eller har problem med att logga in hör av dig till Infoservice så snart som möjligt!
Har du som ombud fått förhinder att delta? 

Då behöver du anmäla att du inte längre kan delta och du behöver meddela om du har en ersättare som ska gå in som ombud istället för dig. 

Du hittar formulär för detta på Rednet, under rubriken För dig som riksstämmoombud.
 
Behöver du hjälp med tekniken? 

På Rednet hittar du lathundar och instruktionsfilmer!

Under Riksstämmans schemalagda aktiviteter kan du nå tekniksupport via supportnummer:08 - 452 46 27 

Du kan också höra av dig till Infoservice via mejl: Info@redcross.se eller via telefon 0771–19 95 00
mån-fre 
kl.10.00–12.00 och 13.00–16.00
Kom i tid! 
Anslut en stund innan start för att testa din teknik och samtala med andra rödakorsare inför att vi startar, det kommer att finnas ett digitalt fika-rum på Zoom för de som vill ta en morgonkaffe eller liknande tillsammans.