Dagens information och möteslänkar
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Du får det här mejlet eftersom du är anmäld till Riksstämman 2021. Informationen är till dig som deltar under Riksstämman, men även du som ersättare får detta mail i det fall du skulle behöva gå in som ombud
Kära Riksstämmodeltagare,
 
Varmt tack för att ni anslöt så många till söndagens Riksstämmoplenum. Alla ombud förstås men också många observatörer. Vi har nu klarat av dag 1 av vår första digitala stämma och det gick ju alldeles utmärkt! Jag tackar er alla för hur väl det fungerade rent tekniskt tack vare allas tålamod och respekt för att se till att alla kom med in i mötet.
 
Det var inte en lätt dag igår. Vi var många som kände så. Vi blev kvar för länge i de processtekniska frågorna och jag har förståelse för er alla som visade er otålighet till slut. Tack för att ni följde med till slutet på dagen.
 
Styrelsen och våra hårt arbetande kollegor i arbetsgruppen, går igenom gårdagen med Presidiet och alla berörda och vi kommer att se till att vi när vi ses i Plenum på lördag så har vi klarlagt vad som kan vara otydligt och försäkra oss om att många fler ombud kommer att delta i samtalet. Och även att vi har tillräckligt mycket tid för diskussioner om motionerna. Jag hoppas verkligen att ni alla ansluter igen på lördag.
 
Vi kommer också att förlänga plenumsessionerna den 29-30/5 för att försäkra oss om att det just finns tid för diskussioner om motionerna samt att se till att vi hinner igenom hela vårt program. Planera därför att våra möten äger rum den 29/5 kl 09-16 och 30/5 kl 09-15.
 
Idag uppmuntrar jag er att delta i vår frivilliga incheckning och träffa styrelseledamöter samt tjänstepersoner. Då har ni tillfälle att ställa frågor och tala med oss om det som ni undrar över i god tid före påverkanstorget.
 
Idag måndag skall vi ses på Påverkanstorg 1 och då får vi tillfälle att börja tala om de viktiga sakfrågor som vi har på programmet. Nedan får ni information om Påverkanstorget och jag ser fram emot att träffa er där i kväll.
 
Med många hälsningar och väl mött i kväll!
 
Margareta Wahlström

Ordförande

Svenska Röda Korset
 
 
Detta mail innehåller: 
 • Länk för att ansluta till den frivilliga incheckningen kl. 16.30-17.45
 • Länk för att ansluta till påverkanstorg 1 kl.18.00-20.00
 • Sammanfattning på de beslut som togs i plenum igår
 • Information om processen framåt under veckan
 • Information om att förlänga plenumtiden nästa helg
 • Bifogade filer:
  Antagen arbetsordning
  Resultat i omröstning av direktbehandling
  Påverkanstorgsfrågor - förslag
  Översikt kring behandling av motioner
 
Dagens länkar:
 

Frivillig incheckning 16:30 - 17:45

Klicka här för att ansluta till mötet

Påverkanstorg 1 18:00-20:00

Klicka här för att ansluta till mötet
Under påverkanstorget använder du eSessions för att lägga yrkanden, logga därför in på eSessions inför mötet.

Supportnummer: 08 - 452 46 27
Tillgängligt från 16:20

Anslut gärna en stund innan start för att testa din teknik eller för att passa på att prata med andra deltagare innan mötet börjar.
 
Sammanfattning av beslut från plenum den 23 maj
 • Stämman valde att anta en reviderad arbetsordning. Denna hittar du i eSessions, under Dokument, punkt 6.
 • Stämman avslutade sin omröstning gällande vilka motioner som ska direktbehandlas. Sammanställning på dessa finner du i eSessions, under Dokument, punkt 9.
 • Stämman beslutade att godkänna förslaget om motioner att lyfta på påverkanstorg. Förslaget hittar du i eSessions, under Dokument, punkt 10.
 • Stämman beslutade att öppna yrkandestopp för samtliga motioner till onsdag 26 maj kl.22.00.

  För tydlighetens skull, finns ovan nämnda dokument även bifogade.
 
Vad innebär gårdagens belsut för hur motioner ska behandlas och beslutas?
 
Alla motioner kommer att beslutas om i plenum. Utifrån stämmans beslut, kommer vissa motioner att direktbehandlas och vissa motioner att behandlas genom påverkanstorgets olika faser. Vissa motioner, beslutade stämman att direktbehandla - men parallellt också lyfta under påverkanstorget. Översikt kring detta, hittar du i eSessions, under Dokument, punkt 16.
 
För tydlighetens skull, finns ovan nämnda dokument även bifogad.
 
Påverkanstorg ikväll och imorgon kväll
 
Påverkanstorg pågår mellan 18.00-20.00, idag måndag och imorgon tisdag.
 
Påverkanstorget inleds med information och instruktioner kring hur du deltar och går mellan de olika rådsplatserna. Du kommer att ha möjlighet att själv välja vilken fråga du vill diskutera och kommer när du vill kunna byta "rum" - breakout-room - för att prata om en annan fråga. Varje rådsplats har ett rådsplatsteam som hjälper dig.
 
Kika gärna i instruktionerna på Rednet gällande breakoutrooms i Zoom.
 
Nya plenumtider den 29 och 30 maj
 
För att skapa utrymme för de punkter som inte hanns med igår och ge tid för nya diskussioner, vill vi redan nu förlänga tiden för plenum.
NY tid för plenum 29 maj: 9.00-16.00
NY tid för plenum 30 maj: 9.00-15.00
 
Övrig information:
 
eSessions 

Här loggar du in på eSessions: https://srk2021.esessions.se/ 

Vi använder eSessions för att göra yrkanden, sätta upp oss på talarlistan och för att rösta. I eSessions hittar du också alla riksstämmohandlingar samt kontaktuppgifter till alla ombud
Du hittar lathund och instruktionsfilm till eSessions på Rednet

Om du som ombud inte har fått inloggningsuppgifter eller har problem med att logga in hör av dig till Infoservice så snart som möjligt!
Har du som ombud fått förhinder att delta? 

Då behöver du anmäla att du inte längre kan delta och du behöver meddela om du har en ersättare som ska gå in som ombud istället för dig. 

Du hittar formulär för detta på Rednet, under rubriken För dig som riksstämmoombud.
 
Behöver du hjälp med tekniken? 

På Rednet hittar du lathundar och instruktionsfilmer!

Under Riksstämmans schemalagda aktiviteter kan du nå tekniksupport via supportnummer:08 - 452 46 27 

Du kan också höra av dig till Infoservice via mejl: Info@redcross.se eller via telefon 0771–19 95 00
mån-fre 
kl.10.00–12.00 och 13.00–16.00
Kom i tid! 
Anslut en stund innan start för att testa din teknik och samtala med andra rödakorsare inför att vi startar, det kommer att finnas ett digitalt fika-rum på Zoom för de som vill ta en morgonkaffe eller liknande tillsammans.