Praktisk information om Riksstämman 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej,
 

I det här mejlet får du som ombud eller ersättare viktig information om Riksstämman 2021. 

Nu är det inte långt kvar tills Riksstämman öppnar!

När Riksstämman öppnas den 23 maj, inleds en vecka med viktiga diskussioner och samtal, inspiration och erfarenhetsutbyten, och framförallt - många beslut som ska ta vår organisation ytterligare ett steg framåt i sin utveckling. Spänningen stiger!

Den närmsta veckan ber vi er riksstämmoombud att hålla utkik efter en avi från Föreningsbutiken Meri. Något som ni kan använda under riksstämmoveckan och i er roll som ombud är påväg till er brevlåda.
 

Välkommen på genrep 20 maj 18:00! 
 
På torsdag 20 maj är alla deltagare inbjudna till ett genrep. Genrepet börjar 18.00 och pågår cirka 45 minuter. Vi repeterar tillsammans hur en Riksstämma går till och hur Zoom och eSessions fungerar för att alla ska känna sig beredda inför en digital Riksstämma. Under genrepet kommer vi att vara i eSessions utbildningsmiljö och kan tillsammans testa att lägga yrkanden och andra funktioner i eSessions.
 
Klicka här för att ansluta till genrepet.

På torsdag hittar du även länken på Rednet.
 
Behöver du hjälp med tekniken?
För den som vill, är det möjligt att ansluta sig till genrepet eller ringa till supportnummret från klockan 17.00. Detta är för dig som känner dig osäker på hur du ansluter, vill stämma av om du har senaste versionen av Zoom eller har andra frågor om just din uppkoppling.
 
Supportnummer: 08 - 452 46 27 - ring om du behöver hjälp att ansluta till mötet. Supportnumret är tillgängligt från 17:00
 
Riksstämmoombud -  fortsätt rösta gällande direktbehandling
 
Omröstningen gällande direktbehandling av motioner är tillgänglig i eSessions för dig som riksstämmoombud. Logga in och lägg din röst redan nu! Om Riksstämman säger ja till metoden direktbehandling när stämman antar sin arbetsordning slutförs omröstningen under stämmans första dag. Fram till dess kan du rösta, eller om du skulle vilja, ändra din röst kring vilka motioner du tycker kan direktbehandlas. Du lägger din röst i eSessions. Du hittar lathund och instruktionsfilm till hur du röstar i eSession på Rednet. 

Läs mer om direktbehandling av motioner i den föreslagna arbetsordningen som du hittar i Riksstämmohandlingarna. 
Uppdateringar på mail under riksstämmoveckan
För att försöka göra det så tydligt som möjligt var du ska ansluta för att delta på Zoom, kommer du att varje förmiddag under riksstämmoveckan att få mail om dagens händelser och aktuella Zoom-länkar. Skulle du inte få något mail, hör av dig till Infoservice.
Frivillig incheckning under riksstämmoveckan
I schemat kan du se att det måndag, tisdag, onsdag och torsdag finns en tid för incheckning klockan 16.30-17.45. Under den här tiden kan du ansluta dig på Zoom för att komma i kontakt med antingen någon i styrelsen eller en tjänsteperson med frågor eller funderingar. Eller om du bara vill umgås. Zoom-länk till incheckningen kommer på mail den aktuella dagen.
Riksstämmoveckans program i sin helhet hittar du på Rednet. 
Mötespresidiet som leder stämman och plenumförhandlingarna kommer att göra allt för att vi tillsammans ska hålla schematiderna under plenumdagarna. Men observera att då tiden för plenumförhandlingarna är styrande av antal frågor och förslag som kommer upp under Riksstämman, är det svårt att planera in i detalj hur lång tid som krävs. Vi hoppas att ni ombud har förståelse för att tiderna i schemat kan behöva anpassas.
Missa inte möjligheten att under veckan delta i:
 
Frågestund med kandidater till nationella förtroendeposter

Onsdag 26 maj, 18.00-20.00
 
Ta tillfället att få prata och ställa frågor till de personer som kandiderar till nationella förtroendeposter.
 
Workshops och seminarium

Torsdag 27 maj, 18.00-20.00
 
6 olika tematiska workshops och seminarium för dig att delta i för att diskutera och inspireras i ditt frivilliguppdrag. Läs mer och anmäl dig i kalendariet på Rednet
 
Social aktivitet

Fredag 28 maj, 18.00-19.00
 
Träffa, prata och umgås med deltagare under Riksstämman under mer informella former. En timme där det bjuds på underhållning och trevligt sällskap!
Framtidssamtal 

Fredag 28 maj, 17.00-18.00
 
Styrelsen bjuder in till ett framtidssamtal för att diskutera frågor såsom vilken typ av organisation Röda Korset kommer – och behöver – vara, i framtiden för att vara en relevant humanitär organisation. Vilket samhälle väntar, och vad innebär det för vårt humanitära uppdrag och civilsamhället i stort?
 
Framtidssamtalet modereras av Alexandra Pascalidou, deltar gör även Nicolas Lunabba (Helamalmö) och Silvia Kakembo (Arenagruppen). Läs mer om deltagarna i kalendariet på Rednet.
 
Avslutningsvis,
 
Riksstämman är snart här. Styrelsen och vi i projektgruppen ser otroligt mycket fram emot att få starta den här veckan tillsammans med er. Varje Riksstämma är historisk för organisationen, men den här kommer vara något alldeles särskilt!
 
 
Bästa hälsningar,
 
Projektgruppen för Riksstämman 2021
 
Genom,
 
Frida Ågren
Projektledare