Senaste nytt från Gymnastikförbundet Norr
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Prisutdelning vid en digital regionstävling i Kvinnlig AG. Tävlingen
genomfördes med hjälp av Zoom. 
Över ett år med pandemin - tack till alla er som kämpar, står ut och fortsätter hålla ut!  
Maj är här och vi har nu levt med  Coronapandemin i över ett år. Tyvärr har vi fortfarande en stor smittspridning i både Norr- och Västerbotten och rådande restriktioner fortsätter göra stora inskränkningar i vår vardag och i vår verksamhet. På vissa håll i regionen är verksamheten till och med på paus just nu och hallar hålls stängda på grund av en ökad smittspridning. För många föreningar, styrelser och ledare har aktiviteter som föreningsutveckling eller utbildning för ledare kanske fått stå lite åt sidan för den mängd nya uppgifter och utmaningar som tillkommit till följd av pandemin och som man helt enkelt behövt prioritera och hantera. För andra har det här senaste året erbjudit mer tid än vanligt till egen kompetensutveckling och vi är glada att vi, liksom Gymnastikförbundet nationellt, övriga regioner och RF-SISU-distrikt, genom olika digitala verktyg har kunnat erbjuda kurser, föreläsningar och webbinarium för er föreningar med olika teman och innehåll. Vi ser den digitala mötesformen som ett verktyg för inkludering och något som vi vill fortsätta arbeta med och utveckla i vår avlånga region, även efter pandemin.  

Digitala tävlingar inom Kvinnlig AG och Truppgymnastik
Den 28 april beslutade Folkhälsomyndigheten om ändringar i de allmänna råden som innebär att man åter öppnar upp för matcher och tävlingar för barn och ungdomar födda 2002 eller senare - under förutsättning att det sker utomhus. Inom svensk gymnastik - där vi framför allt tävlar inomhus - finns fortsatt en avrådan om att arrangera tävlingar. Undantaget är digitala tävlingar och vi vill passa på att ge en eloge till våra tävlingskommittéer i Kvinnlig AG och Truppgymnastik som under april-juni arrangerar ett antal digitala tävlingar för regionens gymnaster. Inom Truppgymnastik genomfördes inte en enda regionstävling under 2020 så vi ser dessa digitala tävlingar som otroligt värdefulla, inte minst för att bidra till en ökad motivation hos alla ledare och gymnaster.
 
Maj månad - en guldgruva för dig som vill utveckla ditt ledarskap
För dig som har tid, lust och möjlighet att ägna dig åt utbildning och egen kompetensutveckling under maj månad, finns goda chanser att göra det. Tillsammans med Gymnastikförbundet och RF-SISU-distrikten erbjuder vi ett smörgåsbord av digitala kurser, webbinarium, föreläsningar och workshops. Här kommer ett axplock av allt du har att välja mellan:
 
Ny ansökningsperiod för projektstödet: 15 maj-15 juni
Den 15 maj öppnar nästa, och årets sista, ansökningsperiod som innebär en möjlighet för alla gymnastikföreningar att ansöka om projektstöd via Gymnastikförbundet.

Din förening har exempelvis möjlighet att söka bidrag till utbildning av ledare, stöd för uppstart av Alla kan gympa, satsningar inom föreningsutveckling/föreningsmiljö samt olika utvecklingsprojekt inom träning och tävling för målgruppen ungdomar 13-20 år. 

Läs mer om projektstödet här eller hör av dig om din förening behöver hjälp med ansökan. 
 
Ansök om kompensationsstöd för årets första månader senast 19 maj
Många föreningar drabbas ekonomiskt av inställda träningar och evenemang och Gymnastikförbundet arbetar tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) med att försöka mildra de ekonomiska effekterna med anledning av coronaviruset.
 
Regeringen gav den 1 april 2021 besked om ytterligare stöd (totalt 1,35 miljarder kronor) till idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen varav delar av stödet fördelas som kompensationsstöd. Ansökningsomgången för januari - april är öppen under perioden 7-19 maj, kl 12.00 och ansökan görs i IdrottOnline.

Läs mer här.