Nytt substansvärde, ny handelsplats och livestream kl 18.00
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Livestream ikväll – här vill Spiltan noteras, nytt substansvärde och annat aktuellt
 
Ikväll, tisdagen den 4 maj kl. 18.00 kommer vi att sända en livestream på Youtube. Vd Per H Börjesson och vice vd Göran Pallmar diskuterar Spiltans planer på att noteras på den nya marknadsplatsen NGM PepMarket. Dessutom går de igenom uppdaterat substansvärde, diskuterar börsklimatet och Spiltans verksamhet.

Passa på att mejla in dina frågor om det är något du vill ta upp i kvällens sändning till spiltan@spiltan.se. Det kommer även gå att ställa frågor till oss i chatten på Youtube under tiden som sändningen pågår.

Sändningen kommer att finnas tillgänglig bland annat på vår Youtube-kanal och vår webbplats även i efterhand.
 
Spiltans substansvärde fastställt till 227,63 kr/aktie
 
Nytt substansvärde för Spiltanaktien inför aktiehandeln i maj är beräknat till 227,63 kr (-4,28 kr). Vid senaste substansberäkningen den 13 april 2021, fastställdes substansvärdet till 231,91 kr per aktie. Kursen sattes då till 190 kr. Förändringen beror bland annat på kursnedgången i Paradox Interactive som delvis uppvägs av kursuppgångar i andra noterade innehav.

Mer information om substansvärdet och vilka bolag som ingår i Spiltans portfölj hittar du i den bifogade rapporten eller på vår sajt.

Handeln inleds onsdagen den 5 maj kl 09.00 och pågår till och med måndagen den 10 maj kl 16.00. Vi skickar ut information om kurs efter prissättningen torsdagen den 6 maj kl 16.00. För information om handelsregler och onsdagens aktiekurs, se Pepins hemsida.
 
Spiltan vill notera sina aktier på nya handelsplatsen NGM PepMarket
 
Nu är det bestämt! Spiltan vill notera sina aktier på den nya listan NGM PepMarket vid lanseringen i höst. Den smarta handelsplatsen hos NGM har samma listnings- och informationskrav som NGM SME, men med handel koncentrerad till en dag i veckan. Spiltanaktien kommer att kunna ägas via ISK och handlas via NGM:s medlemmar som nätmäklare och banker.

Nyheten har uppmärksammats i media och du kan läsa mer om den nya marknadplatsen bland annat i Privata Affärer och Dagens industri (premiumartikel).

På Spiltans nyhetssida på Pepins kan du också läsa mer i vårt pressmeddelande.

I kvällens livestream kommer vi att berätta mer om varför Spiltan valde just PepMarket och berätta mer om hur handelsplatsen kommer att fungera.
 
Därför vill Spiltan byta till NGM Pepmarket
 
"Jag är en stor anhängare av regelbunden men inte daglig aktiehandel, då jag anser att det främjar långsiktighet hos aktieägarna."

Spiltans vd Per H Börjesson skriver om vilka fördelar han ser med den nya marknadsplatsen och förklarar listbytet till Pepmarket.

Läs hans argument på Realtid.