Gå ut, min själ...
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nödrop för Gaza
 

Situationen i Gaza och Israel är allvarlig. Act Svenska kyrkans partner på plats vittnar om att våldet eskalerat. Bombräder har resulterat i stora civila förluster. Över 60 000 människor har tvingats lämna sina hem och söker nu förtvivlat skydd. Drygt 60 barn har hittills dödats i bombattackerna i Gaza. Totalt har uppskattningsvis över 200 människor mist livet. Ännu fler är svårt skadade.

– Läget i Gaza är akut. Redan innan den senaste tidens beskjutningar var det brist på rent vatten, el, sjukvård och en svag infrastruktur. Det är oerhört viktigt att omvärlden går in och stödjer den drabbade befolkningen, säger Rania Salameh, humanitär handläggare för Act Svenska kyrkan.

Act Svenska kyrkan arbetar sedan länge med både humanitärt stöd och långsiktigt utvecklingsarbete i Gaza. Just nu handlar insatserna bland annat om förnödenheter som mat och vatten, sjukvård och psykosocialt stöd till drabbade familjer. Insatserna når människor oavsett deras politiska, religiösa eller etniska tillhörighet.

HÄR KAN DU GE EN GÅVA.

 
 
Foto: Per Franzén
Skaparens skaparglädje på våra kyrkogårdar.
 

Passa på att njuta hela säsongen på en parkbänk, i tankehuset eller på en trädstam. Ta med en termos och fika. Ta med en vän du inte sett på länge. Vill du ha sällskap på din vandring så ring diakonisamordnare Per, så hittar vi en tid. Telefon: 035-150985

..gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor.
 
Foto: Per Franzén
Välkommen på balansträning i Harplinge.
 
Arrangör är Halmstad kommun.
Tisdagar klockan 13.30
Samling vid församlingshemmet.
Datum: 25 maj, 1 juni och 8 juni.

Anmäl dig genom att ringa till Alla Hjärtans Hus på:
035-13 79 44
 
Digitala kyrkan
 

På hemsidan hittar du sändningar som digitalt sänds från Harplinge-Steninge pastorat.

Livesända gudtjänster är publicerade från aktuell söndag till onsdagen efter.
 
Foto: Pixabay
Foto ute i Guds vackra natur
 

Kreativt fotograferande för fotoutställning
Med en egen kamera (går bra med mobil) och en skapande text går du på egen hand ut på Harplinge vackra kyrkogård och med hjälp av kameran fångar du någon symbol, växt, fågel, sten m.m. utifrån vad texten betyder för dig.
Bilderna kommer sedan att användas till en fotoutställning i Harplinge kyrka under sommaren. Ingen anmälan.

Klicka på bilden ovan för mer info. 

 
Bilden, citatet, ditt namn och en förklaring skickar du in via mail för att vara med i en sommarutställning i Harplinge kyrka. Lycka till!
Maila ditt bidrag senast söndag 30/5 till Ulrika Widepalm, kommunikatör

ulrika.widepalm@svenskakyrkan.se

Kl