*Kyrkan ljusglimt under lockdown * Möt kyrkan på Mallorca *
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Maj 2021

Kära vänner,

Utlandskyrkans församlingar fortsätter att förmedla hopp och tro till människor som av olika skäl befinner sig utomlands. Tack till dig som stöttar arbetet med bön och gåvor! Nedan kan du läsa två vittnesbörd från Rom och Cypern, med berättelser om vad kyrkan betytt under pandemin, och annars. Och så får vi sjunga med i Ingmar Johánssons ord i psalm 762:3:

Bli stilla, låt tystnaden föra dig nära.
Närvaron finns där. En kraft som vill bära
ja, våga den tillit som bor djupt inom dig.
Lyssna till rösten som kallar dig:
"Följ mig!"
Du är en bön, Gud är din bön.


Önskar dig Guds rika välsignelse!

/Johanna Holmlund Lautmann
Biträdande avdelningschef, Svenska kyrkan i utlandet
 
Följde begravningen via länk
 
Majja Hauta Svallmark bor på Cypern sedan nio år tillbaka. När hennes svärfar dog, fick hon hjälp i kyrkan att följa begravningsakten via videolänk. Och när en nära vän i Sverige gick bort i Covid-19 fick hon stöd i sin sorg av utlandskyrkans personal.

Läs hela intervjun med Majja
 
Möt Svenska kyrkan på Mallorca!
 
Mallorca blir sist ut i vårens serie av digitala träffar med utlandsförsamlingar. Läs mer om träffarna
 
Kyrkan en ljusglimt under pandemin
 
När Italien var under total lockdown i tre månader lämnade Anna Maria Eriksson knappt hemmet alls. Då blev Svenska kyrkan i Roms digitala gudstjänster en ljusglimt i tillvaron. Anna Maria upplever att det är flera som sökt sig till kyrkan under pandemin.
– Jag tror det beror på att man vill känna hopp och glädje, få lite framtidstro och kanske få svar på sina frågor. När det är svårt psykologiskt behöver folk den kontakten.

Läs hela intervjun med Anna Maria 
 
Organisationsförändringar i utlandskyrkan
 
Svenska kyrkan i utlandet är i en förändringsprocess, där de ekonomiska förutsättningarna förändras. För att möta utmaningarna utreder vi verksamheten. Nedan hittar du samlad information om det senaste kring utredningar och fattade beslut.

Läs om organisationsförändringar i utlandskyrkan
 
Ny app för utlandsförsamlingar
 
En app tagits fram, som ska erbjudas församlingar i Svenska kyrkan i utlandet. Genom appen ska församlingar bland annat kunna samla in pengar till verksamheten.

Läs mer
 
Var med i morgonbön och gudstjänst med utlandskyrkan
 
Under våren 2021 kan du delta i digitala morgonböner och söndagsgudstjänster som leds av personal från utlandskyrkan.

Här hittar du länk för att vara med
 
Nya affischer för nedladdning
 
Nu finns två nya affischer för nedladdning, som berättar om utlandskyrkan, alternativt uppmanar till att ge en gåva. Passar bra att skriva ut och sätta upp i församlingens lokaler. Affischerna finns i A4- och A3-format.

Ladda ner affisch här
 
Boka in Mötesplats 2021
 
Boka in 26–29 augusti redan nu, för då går Mötesplats 2021av stapeln. I år är det en helt digital konferens, med ett digert program.