Information, arrangemang och sånt som är bra att veta.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Här kan du läsa om saker som händer i distriktet framöver och lite annat smått och gott!
Läs också mer på webben och följ oss i sociala medier!
 
Nytt från Svenska Kyrkans Unga
 
Youtube-serie om Jesus
 
Från och med januari lägger Svenska Kyrkans Unga upp inspelad fördjupningsundervisning på Youtube. Sju präster från olika delar i landet kommer i år leda oss allt djupare i frågan om vem Jesus är, vad han gjorde och varför det är relevant för oss idag. Läs mer på webben!
Studie ska belysa ideellt engagemang inom barn- och ungdomsverksamhet
 
Efter drygt 20 år är det dags att följa upp studien Av fri vilja – på fri tid. Syftet med denna studie är att belysa ideellt engagemang inom Svenska kyrkans barn- och ungdomsverksamhet, men också hur anställda ser på detta. Svenska Kyrkans Unga är en stor del av detta arbete. Läs mer på webben!
Bidrag för insatser för barn och unga under sommaren 2021
 
Föreningar/organisationer inom civilsamhället har nu möjlighet att söka bidrag för insatser för barn och unga under sommaren 2021 som ökar trygghet, ger förutsättningar för meningsfull fritid och motverkar social oro och våld i nära relationer. Läs mer på webben!
Handlingar och information inför distriktsårsmötet
 
Då var det snart äntligen dags för distriktsårsmöte! Årets händelse får man väl säga! En härlig lördag i mitten av soliga(?) april ska vi ses och besluta om hur vi ska driva vår verksamhet och organisationen framåt. Det vill du väl gärna vara med på?! Här hittar du mer information och alla handlingar och material som du behöver inför och under mötet. Läs mer på webben!
 
Läger och annat kul som händer
 
Följ distriktsårsmötet online
 
Du vet väl att vi sänder distriktsårsmötet live på Facebook hela dagen! Nu vet du det :) Häng med i alla beslut, val och spännande samtal hemifrån soffan eller från mobilen i sommarstugan!

Lör 17 april, digitalt
Läs mer och titta på Distriktsårsmötet här
Välkommen till digital distriktskväll
 
Alla medlemmar är hjärtligt välkomna till en kväll med fika, häng, lekar och andakt - allt på digitalt och coronasäkert avstånd. Välkomna!

Fre 7 maj, digitalt
Läs mer och logga in till distriktskvällen här
ungresurs.nu
 
Letar du efter något meningsfullt att göra efter gymnasiet? Alla ungdomar mellan 18 och 25 år som vill prova på hur det är att arbeta i Svenska kyrkan är välkomna att söka till ungresurs.nu! Din ansökan är efterlängtad :)

Aug 2021-Jun 2022, olika församlingar i Sverige eller Berlin
Läs mer och ansök senast den 15 april på ungresurs.nu
Juniorläger på Helsjön
 
Varje sommar arrangerar Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift juniorläger. Det blir massor av lek, aktiviteter, bad och annat roligt.

2-5 aug 2021, Helsjön folkhögskola
Läs mer och anmäl dig senast den 14 juni
 
Kontakta oss gärna!