De senaste publikationerna, författningarna, remisserna, yttrandena och filmerna.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Publicerat av Boverket
 
Mars 2021
Nya publikationer
 
 
Miljöer för idrott och fritid
Boverket har haft i uppdrag att ta fram ett underlag om hur kunskap om anläggningar och utemiljöer för idrott och fritid kan utvecklas, samlas och förmedlas. Omfattningen och formen för hur kunskap ska samlas, utvecklas och förmedlas diskuteras och ett förslag ges till regeringen för vidare arbete.

Kunskapsportaler för klimatanpassning
I studien jämförs de nationella klimatanpassningsportalerna som finns i Sverige, Tyskland, Skottland. Dessa länder ligger i framkant inom olika delar av klimatanpassningsområdet. Syftet är att inspirera och ge kunskap om hur du tar fram och förmedlar information inom området klimatanpassning.

Värdeöverföringar från allmännyttiga kommunala bostadsaktiebolag för räkenskapsåret 2019
Boverket konstaterar i sin årliga rapport att det finns en stor spridning mellan de lägsta och högsta otillåtna värdeöverföringarna. Majoriteten av de allmännyttiga bostadsföretagen som faktiskt lämnar värdeöverföringar till sina ägare följer gällande regler om begränsningar av dessa.

Uppföljning av bidraget för grönare städer
Bidraget för grönare städer syftar till att utveckla städer till gröna och hälsosamma platser och samtidigt bidra till att nå miljökvalitetsmålet God bebyggd miljö. Bidraget var sökbart vid två tillfällen under 2018. Boverket har nu följt upp hur medlen har använts och vilka resultat som har uppnåtts.

Årsredovisning 2020
I årsredovisningen redovisar Boverket sitt arbete under 2020. I det inledande avsnittet finns generaldirektörens sammanfattning av året som gick.
 
Nya och ändrade författningar
 
Boverkets föreskrifter och allmänna råd (2007:4) om energideklaration för byggnader
Boverkets författningssamling BFS 2021:3 – BED 11. Ändringsförfattning.
 
Boverkets remisser
 
Inga remisser har publicerats under mars 2021.
 
Boverkets yttranden över andras remisser
 
Inga yttranden har publicerats under mars 2021.
 
Boverkets filmer
 
Klicka på bilden för att se filmen!
Utbildning för likabehandling av romer på bostadsmarknaden
 
Filmen sätter fokus på den utbredda diskriminering som finns av romer på bostadsmarknaden i Sverige i dag – både när man söker bostad och i själva boendet. En koppling görs till den antiziganistiska politik som fördes i Sverige under första delen av 1900-talet.
Klicka på bilden för att se filmen!
Har du fördomar mot romer?
 
Filmen uppmuntrar till att ifrågasätta om man själv har fördomar mot romer, om man har råkat diskriminera någon utan att vara medveten om det och om man vågar säga ifrån om man hör någon annan uttrycka sig antiziganistiskt.
Klicka på bilden för att se filmen!
Så kan bostadsbolag motverka diskriminering av romer
 
Filmen fokuserar på vikten av att synliggöra romarelaterade frågor på bostadsmarknaden och vad bostadsbolag kan göra för att motverka diskriminering av romer.

På Boverkets webbplats kan du lära dig mer om romsk inkludering och gå en webbutbildning
 
Klicka på bilden för att se filmen!
PBL för privatpraktiserande arkitekter – trailer
 
Den här utbildningen från Boverket riktar sig i första hand till dig som är privatpraktiserande arkitekt. Den kan också vara till nytta för dig som jobbar som teknisk konsult eller i byggbranschen och vill lära dig mer om PBL och byggreglerna.

På Boverkets webbplats kan du gå hela webbutbildningen
 
Om nyhetsbrevet
 
I nyhetsbrevet Publicerat av Boverket ser du publikationer, ändrade författningar, Boverkets remisser, yttranden över andras remisser och filmer som Boverket har publicerat under den senaste månaden. Nyhetsbrevet kommer ut i början av varje månad.
 
På gång
 
I kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Nyheter
 
Här hittar du Boverkets senaste nyheter.
Nyheter
Prenumerera
 
Läs tidigare utskick och prenumerera på våra andra nyhetsbrev.
Prenumerera