Nyhetsbrev S:t Matteus kyrka #3 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #3 2021
Kära församling!
 

Vi är nu inne i stilla veckan, kristenhetens viktigaste och mest fokuserade vecka. En vecka där vi får följa Kristus väg mot korset, men också mot det som finns bortom – ljuset, upprättelsen och uppståndelsen.

Det är väldigt vackert att få vandra den vägen tillsammans med Kristus och med varandra, att få landa mer i sin egen mänsklighet.

 
 
David Ivarsson och Sara Lindholm från livesändningen av passionsandakten på FB i morse.
Den andra påsken med påskvandring och digitala gudstjänster
 

Detta utskick har dröjt. Anledningen till det är att vi in i det sista hoppades på att det skulle vara ett annat läge kring pandemin och att vi på något sätt skulle kunna öppna för fysisk närvaro kring våra påskgudstjänster. Så blev det tyvärr inte utan vi får fortsätta att göra det bästa av en situation som vi inte är glada för.

Vi försöker dock göra allt vi kan för att vi som församling skall kunna vandra tillsammans denna vecka. Vi har sänt passionsandakter måndag, tisdag, och idag onsdag via vår facebooksida och läst bibelberättelserna om Jesu väg.

Imorgon på skärtorsdagen sänder vi passionsandakt kl. 12.00 och sedan skärtorsdagsmässa kl. 18.00. Efter mässan är kyrkan öppen fram till kl. 20.00, så att du som följt mässan har möjlighet att komma till kyrkan och ta emot nattvard.

Långfredagens gudstjänst sänds kl. 15 och påskdagen firar vi i full skrud med en digital högmässa med start kl. 11.00. Efter mässans slut kan du som följt mässan komma och ta emot kommunion fram till kl. 12.30. Detta är en form vi kommer att ha på söndagar framöver och då man följt mässan kommer man helt enkelt bara kunna komma och ta emot gåvorna. Har man inte haft möjlighet att följa mässan finns fortsatt möjlighet att boka enskild kommunion. Ta i så fall kontakt med någon av prästerna.

På annandagen firar vi digital mässa kl. 11.00 på facebook. 

Påskfilmer från Barnkyrkan kommer att läggas ut på facebook på skärtorsdag, långfredag och påskdagen. Häng med Mattilda in i påskens drama.

Utöver detta finns en påskvandring, som man kan gå själv både i kyrkorummet och i kyrkparken. Kom och se!

Kyrkan är öppen för bön, stillhet och ljuständning måndag-fredag kl. 9.30-15, lördag kl. 10-14 och söndag kl. 12-14.

All aktuell information kring dagar, sändningar och liknande hittar du som vanligt på vår webbplats och i våra sociala medier.

Läs om vad som händer i påsk i S:t Matteus kyrka på webbplatsen
 
Foto: Kristina Strand Larsson/IKON
Enskilt samtal och bön
 
Vi fortsätter också med ”den vanliga” verksamheten där du mer än gärna får ringa och boka in enskilda samtal och enskild kommunion.

Likaså sker bönen varje dag från kyrkan, vi ber för dig!

Och vill du skicka in böneämne så gör detta till marie.berneli@svenskakyrkan.se

 
 
Foto: Magnus Aronson/IKON
Vad vi längtar
 
Nu är det andra påsken som vi firar bakom stängda dörrar, låt oss be och hoppas för att det blir den sista.

Hur vi än känner just nu, och med långfredagen framför oss, så vet vi också att det väntar något bortom.

Vi går mot ljusare tider rent bokstavligt, och med ett vaccin nästan greppbart framför oss och en mer kontrollerad pandemi så både tror och hoppas jag att vi ska få leva och verka i Kristi uppståndelses ljus framåt. och oavsett om det blir nästa månad eller nästa år, så vandrar Jesus tillsammans med oss.

Må Gud välsigna dig och din påsktid!

/Arbetslaget i S:t Matteus kyrka, genom Gustav

Gustav Burman, präst och arbetsledare S:t Matteus kyrka och vik. församlingsherde S:t Johannes församling