Läs om vårens aktiviteter och annat aktuellt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Medlemsbrev våren 2021
 
I det här utskicket:
  • Efter årsmötet - styrelsen om verksamhetsplanen 2021
  • Barn- och ungdomsaktiviteter har startat!
  • Jag Kan Cykla - Kommande läger
  • Missa inte vår FUB-kryssning 3 september!
  • Söndagspromenad med Inre Ringen
  • Angående juridiskt stöd till medlemmar
  • Digital gympa
  • Glad Påsk!
  • Nästa medlemsbrev
 
Efter årsmötet - styrelsen om verksamhetsplanen 2021
 
FUB Stockholms styrelse.
Coronapandemin rullar vidare. Nu inne i den tredje vågen. Många av våra populära aktiviteter har vi tvingats pausa. Bara barn- och ungdomsaktiviteter pågår för närvarande. Vi försöker ersätta med aktiviteter på nätet och utomhus. Så snart vi ser att vi kan starta danser mm på ett smittsäkert sätt, kommer vi att göra det.

Det intressepolitiska arbetet har aldrig varit så viktigt som nu. Vi har stor nytta av våra upparbetade kanaler till kommunen och myndigheter. Nu har vår röst haft betydelse i viktiga frågor för våra medlemmar. Vi har ofta inte fått som vi har velat, men alltid sett till att framföra vår åsikt. Viktigast har kanske varit frågan om vaccinering. Redan i mitten på december trodde vi oss fått löften om hög prioritering för alla som omfattas av LSS och assistans. Tyvärr halkade våra grupper senare ned i prioritering. Nu tror vi att alla som bor i gruppbostad eller har assistans har fått sin första spruta. Men det finns fortfarande medlemsgrupper där läget är oklart. Även för dagliga verksamheter har läget varit oklart. Vi har förklarat för kommunen att det är en fördel om verksamheterna kan hållas öppna, även om med begränsat antal deltagare och tider. Givetvis om detta kan ske på ett smittsäkert sätt. Under 2021 kommer vi fortsatt att använda alla kanaler och kontakter i har för att påverka beslutsfattare.

Vi tänker också under 2021 följa utvecklingen kring LSS, Försäkringskassan, ny Socialtjänstlag, ekonomin för våra medlemmar mm. Det har varit tyst kring LSS sedan vi och andra intresseorganisationer lämnade in våra remissvar i höstas. Vi är tacksamma för att vårt Riksförbund lämnade in ett så fint detaljerat svar som politikerna kan ta direkt för att skriva en bättre LSS lag, om viljan bara finns. Lokalt i Stockholm kommer vi att särskilt uppmärksamma frågor om statistik kring LSS-åtgärder och hur digitaliseringen påverkar våra medlemmar.

Vårt lyckade arvfondsprojekt ”Jag kan cykla” går in på sitt sista år. Men vi tänker starta eller delta i nya projekt om vi har tid o möjlighet. Ett exempel är Easynews. Ett EU projekt som ska försöka hitta möjligheter för våra grupper att lättare ta del av tidningar och nyheter på nätet.

Slutligen vill jag be om er hjälp att värva fler medlemmar. Ensam är inte stark, och ju fler vi blir, desto större är våra möjligheter att påverka och att ordna aktiviteter. Tänk också på dina familjemedlemmar, som inte behöver bo på samma adress. En familjemedlem betalar 60 kronor. En liten kostnad för en god sak.
 
Barn- och ungdomsaktiviteter har startat!
 
Nu har äntligen våra barn- och ungdomsaktiviteter startat igång igen!

Nya ledare för barngymnastiken är Lea Roitman och Leo Fagerström.

Våra övriga fritidsaktiviteter inomhus för vuxna, alltså gymnastik och bowling, är fortsatt pausade tills vidare.

FUB Stockholms barngymnastik

FUB Stockholms dansgrupp för barn och ungdomar
 
Jag Kan Cykla - Kommande läger
 
Jag Kan Cykla anordnar ett Påsklovsläger i Stockholm 5 - 9 april 2021. Lägret är fullbokat och inga fler anmälningar tas emot.

Nästa läger i Stockholm planeras till midsommarveckan 20-24 juni på Gubbängens IP eller i Liljeholmshallen. 

Håll utkik på Jag Kan Cyklas facebooksida för mer information!
 
Missa inte vår FUB-kryssning 3 september!
 
Den planerade FUB-kryssningen 16-17 april kommer att flyttas fram på grund av det osäkra läget med Coronapandemin. Så FUB Stockholms vårkryssning får istället bli en sensommarkryssning 3-4 september 2021.

Alla som redan har bokat plats kommer automatiskt att ha kvar sin bokning på det nya datumet.

Läs hela inbjudan här
 
Söndagspromenad med Inre Ringen
 
Söndagspromenaderna blev snabbt väldigt populära. Så populära att vi var tvungna att pausa söndagspromenaden tills vidare. Just nu kan vi inte anordna aktiviteter med ca 20 deltagare, även om det är utomhus. Så fort vi kan starta upp promenaderna igen meddelar vi via mejl, Facebook och hemsida.
 
Angående juridiskt stöd till medlemmar
 
Vi undersöker fortsatt möjligheterna till att erbjuda ett direkt juridiskt stöd för medlemmar i FUB Stockholm. Fortfarande råder lite oklarheter kring formerna för detta men vi hoppas kunna lansera vår modell inom kort.
 
Digital gympa
 
Då många av våra fritidsaktiviteter fortfarande är inställda kommer FUB Stockholm under våren att erbjuda digital gympa där vi gör rörelser och övningar till ABBA-låtar.

Vi kommer att lägga ut en eller flera gympavideos i veckan på vår hemsida. Den digitala gympan är förinspelad och går därför att titta på när det passar dig.

Den första digitala gympan läggs ut den 20 april.

Håll utkik på FUB Stockholms hemsida!
 
Glad Påsk önskar FUB Stockholm!
 
 
Nästa medlemsbrev kommer i maj/juni 2021.

Det är mycket som fortfarande är osäkert under rådande pandemi men vi hoppas förstås kunna ge mer besked i nästa medlemsbrev om:
  • Höstens FUB-danser på Fryshuset
  • FUB:s Skansendag för medlemmar
  • Övriga aktiviteter för vuxna
  • Projektet Easynews
  • Vår nya webbutik
  • Lansering av juridiskt stöd
  • Sommarens cykelläger
  • Nya aktiviteter i höst