Nyhetsbrev Gymnastikförbundet Öst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Säg hej till GF Östs nya styrelse!

Den 21 mars genomförde regionen sitt 100:e ordinarie årsmöte i ordningen och valde då in nya personer till regionstyrelsen.

Nya i styrelsen är Anna Hagensgård, Sanna Jansson, Jannicke Carle och Linda Stridh. På omval valdes Johan Hörnqvist och Stefan Agnvall blev återigen vald till ordförande för regionen. Kvar sedan förra årsmötet är Jessica Pettersson, Yvonne Nibelius, Niklas Forsberg och Madelen Englund.
 
 
Utbildningsinformation 2021
 
Förbundets utbildningsverksamhet är fortsatt begränsat och samhällets restriktioner tillåter endast digitala kurser i dagsläget. Samtliga fysiska kurser fram till 31 maj har ställts om till hösten 2021. 

Under april öppnar höstens alla kurser i vår utbildningskalender, där många nya kurser introduceras. 

Klicka här för att komma till vår utbildningskalender!
 
Konvertering av utbildningar 

Vi vill påminna om att konvertera era kurser i träningslära och ledarskap senast 31 juli! 

På Gymnastikförbundets youtubekanal finns även en introduktionsfilm till konverteringen. Filmen hittas här!
 
Ny medarbetare på GF Östs kansli

Den 1 mars hade vi glädjen att välkomna Maria Hellzenius till Gymnastikförbundet Öst och tjänsten som vikarierande kanslichef det kommande året, då Kristian Gunnarsson går på föräldraledighet den 12 april.

Maria kommer direkt från Nykterhetsrörelsens scoutförbund där hon arbetat som biträdande generalsekreterare med medlemsstrategiskt fokus. Som barn var hon med i Brommagymnasterna och har också dansat modern dans under många år.

Läs mer om Maria Hellzenius
 
Läs om de senaste uppdateringarna kring Covid-19

Läs mer på förbundets samlade informationssida, som löpande uppdateras i takt med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Notera även att det kan finnas regionala rekommendationer via exempelvis Region Stockholm, som kan vara bra att ta ställning till.

Till Gymnastikförbundets Covid-19 sida
 
Nu skriker vi!

Riksidrottsförbundets rapport visar en alarmerande minskning av idrottsaktiviteter för helåret 2020.
 
Siffrorna bekräftar det ledare, spelare, gymnaster, aktiva och föräldrar har vittnat om under denna period. Verksamheten inom idrottsförbunden (Basketboll-, Gymnastik-, Handboll-, Innebandy- och Volleybollförbundet) står för hela 53 % av de minskade aktiviteterna och vi varnar nu för svåra och långsiktiga konsekvenser för det svenska samhället om inte kraftig handling vidtas.

Läs mer om rapporten här
 
Mötesplatser våren 2021
Under våren kommer GF Öst att ordna temabaserade Mötesplatser där ni föreningar får möjlighet att utbyta erfarenheter, idéer och utmaningar med varandra. Varje mötesplats har olika teman. Vi finns med under träffarna, men de här tillfällena är framför allt till för er föreningar att få kontakt och erfarenhetsbyte med varandra. Mötesplatserna är kostnadsfria och genomförs digitalt via Teams.

Länk till respektive mötesplats kommer i separata inbjudningar och finns att hitta på vår hemsida samt på Facebook inom kort. 
 
April
15 april - Kontakt med föräldrar under pandemin (Kl. 19:30 – 20:30)
20 april - Shedo – psykisk ohälsa bland unga (Kl. 18:30 – 20:30)
27 april - Anställd i förening (Kl. 09:00 – 12:00)

Maj
4 maj - Bredd och behålla perspektiv (vuxengympa) (Kl. 12:00 – 13:00)
19 maj - Hur behålla gymnaster och ledare? (Kl. 12:00 – 13:00)
27 maj - Så dömer domaren (trupp) (Kl. 19:30 – 20:30)

Juni
2 juni - Medlemsregister (Kl. 12:00 – 13:00)
9 juni - Hur kan vi samverka kring parkour (Kl. 19:30 – 20:30)

Läs mer om mötesplatserna här