Anmälan till digitala kom-dagar - 4 maj 2021 -  har öppnat. Dessutom bjuder vi på en bonus: Digi-KOM håller öppet mer än en dag. Det blir alltså en heldag den 4 maj, plus några timmar på eftermiddagen den 5 maj.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nummer 4 2021
Välkommen till Digi-KOM 2021!
 
Anmälan till digitala kom-dagar har öppnat. Dessutom bjuder vi på en bonus – Digi-KOM håller öppet mer än en dag. Det blir alltså en heldag den 4 maj, plus några timmar på eftermiddagen den 5 maj.

Programmet kommer att bestå av en förmiddag med livesändning från "stora scenen". Eftermiddagen erbjuder ett späckat program med miniseminarier i montrar som presenterar aktuella projekt, frågor och ämnen.

Det detaljerade programmet med exakta tider presenteras längre fram. Men redan nu kan du ta en titt på några teman för montrarna. Vi ses i maj!
 
Anmälan och program
 
WEBB OCH SOCIALA MEDIER
 
Tagga din kyrka för hemestrande
 

Även i år kommer många att tillbringa sin semester på hemmaplan. Visa vägen till dina sommaröppna kyrkor med hjälp av Kyrkguiden.

Tagga din kyrka i platsadmin. Då hittar besökaren till kyrkan via Kyrkguiden med rätt karta och kalender.
 
Visa vägen till flera platser
 
Genom platsadministrationen är det möjligt att tagga fler platser än bara kyrkor. Det kommer också att vara möjligt att markera vilka av kyrkorna som är sommar-, väg-, sevärdhets- eller pilgrimskyrka.

När du registrerar din kyrka med "sommarkyrka" eller "pilgrimskyrka" i platsadministrationen, så listas den också i appen.
 
Tagga din kyrka på sociala medier
 
Använd hashtagen #sommarkyrka så kan vi söka och se fler tillgängliga kyrkor.
Tipsa gärna oss så vi kan dela detta på våra Instagramkonton: @svenskakyrakan_delar och @kulturarvet.
KRISTI HIMMELSFÄRD OCH PINGST
 
Planera för helgerna i maj
 
Redan nu vill vi tipsa om kommunikationsstöd för helgerna i maj. På intranätet finns sidor för Kristi Himmelsfärd och pingst-helgen. Sidorna kommer att uppdateras och i nästa brev, i början av maj, berättar vi mer - till exempel om Tankar inför helgen. Men notera gärna redan nu att du t ex kan puffa för de nationella sidorna för maj-helgerna.
INSAMLING
 
Act Svenska kyrkans sommarkommunikation
 

Under maj till augusti lyfter Act Svenska kyrkan coronapandemins konsekvenser för människor som redan lever i utsatta situationer. På intranätet finns affischer, annonser och en artikel som kan användas i församlingstidningar. Artikeln är ett reportage från Filippinerna som handlar om hur det sker fler brott mot barn när coronapandemin ökar fattigdomen på Filippinerna.
 
Lyft utlandskyrkan i din församlingstidning
 
På intranätet finns flera färdiga artiklar om utsända och ombud inom Svenska kyrkan i utlandet. Det finns också högupplösta bilder att ladda ner till artiklarna.
MALLVERKTYGET
 
Nya produkter att beställa
 
Nu kan du beställa rollup och strandflaggor (beachflagga) med Svenska kyrkans logotyp snyggt placerade över hela vepan/flaggan.
Du kan välja mellan vit botten eller fyra olika färger från vår färgpalett.

Logga in på Mallverktyget och se till att du också är inloggad på intranätet
Gå in på ”Arkivet” klicka på "Rollup" så hittar du både rollup och strandflaggor.
När du gör inköp via mallverktyget betalar du varans pris och företagsfrakt.
 
Förändrad behörighetshantering i mallverktyget och webbshopen
 

I slutet av april genomförs behörighetsförändringar i webbshopen och mallverktyget. För att du ska kunna logga in och använda verktygen efter förändringen behöver dina behörigheteter vara tilldelade via behörighetswebben.
 
Kontakta din behörighetsadmin
 
Redan nu kan du kontakta din behörighetsadministratör – se nedan - för att få den nya behörigheten. Då kan du fortsätta använda mallverktyget och webbshopen utan störningar.
Du har möjlighet att få behörighet till flera enheter genom att kontakta behörighetsadministratör i en annan enhet.

På intranätet kan du läsa mer om förändringen i mallverktyget och hur du hittar din behörighetsadministratör.
På den här intranätssidan hittar du samma för webbshopen.
 
Missade du webbinariet om Mallverktyget?
 

I mars hölls ett webbinarium om olika funktioner i Mallverktyget. Du som inte kunde vara med då eller vill se webbinariet igen kan se det i efterhand.
Gustaf Hellsing hade dels en presentation, dels en demonstration av funktioner i Mallverktyget. Du kan också titta på chattfrågor och svar på intranätet.
 
Webbinarier höjer din kompetens
 
Digitala lunchseminarierna för 2021 har kommit igång och blivit mycket uppskattade. Varje tillfälle har samlat över 100 deltagare!

Hädanefter kallas de webbinarier och anmälan är nu öppen till ytterligare två:
  • 14 april: Grafisk profil - inspirationspass
  • 21 april: Tips och trix i content studio (teams live event)
Nya anmälningsrutiner gör det enkelt att delta. Du får ett bekräftelsemejl med teamslänken till seminariet. Bokningen kan du då lägga direkt i din kalender.

Läs också intranätsnyheten om hur anmälan och tekniken utvecklats och förändrats.
 
Nya kyrkliga skrivregler hjälper dig i ditt skrivande
 

Vi som jobbar i Svenska kyrkan skriver mängder av olika texter. Nu kan du ta hjälp av nya kyrkliga skrivregler i ditt eget skrivande. De passar alla yrkesgrupper. Du hittar skrivreglerna på intranätet.
 
 
Kommunikations-konceptet
 
Basen för våra gemensamma satsningar och som inspiration till all kommunikation.
 
 
I och med att du prenumererar på det här nyhetsbrevet så behandlar vi dina personuppgifter. På www.svenskakyrkan.se/personuppgifter kan du läsa mer om hur kyrkokansliet hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har. Om du har några frågor efter att du har läst igenom informationen får du gärna kontakta vårt dataskyddsombud, e-postadress: kyrkokansliet.dataskyddsombud@svenskakyrkan.se