Nyhetsbrev flerbostadshus
Kretslopp och vatten
 
Ändrad sophämtning kring påsk
 
Kring påsk hämtar vi dina sopor enligt ett annat schema. Om hämtningsfrekvensen är tre gånger eller fler i veckan, hämtar vi på ordinarie dagar eller enligt överenskommelse. Se schemat för sophämtning kring påsk och kommande helgdagar på goteborg.se/andradsophamtning
Foto: Lo Birgersson
 
Nu rullar farligt avfallbilen snart igen
 
Nu kan du tipsa dina boende om att farligt avfallbilen snart börjar rulla på stan igen. Till den kan hushållen lämna sitt farliga avfalll och mindre el- och elektronikprodukter som inte längre går att använda. Björkåfrihets insamlingsbil följer med till de flesta stoppen för att ta emot sådant som går att använda.
Här ligger FA-bilens schema
Foto:  Byrå Tre Art
Gratis insamling av textil i din fastighet
 
Samla in textil gratis fastighetsnära. Det är en bra service för de boende och en viktig insats för miljön som minskar dina kostnader för restavfallet. Du tecknar avtal med någon av våra insamlingsaktörer och insamlingen görs sedan i behållare i  miljörum, miljöhus, tvättstuga i markhöjd eller utomhus på en plats som är tillgänglig för de boende. 
Här hittar du mer information
 
Allt om avlopp – webbinarium 26 april
 
Måndag 26 april kl 13–13.30 berättar vi om problem med fett och skräp, källaröversvämningar, råttor, dagvatten och framtida utmaningar. Webbinariet vänder sig till dig som äger eller arbetar med flerbostadshus, är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs.

Teknisk support via chatt öppnar 12.50. Koppla upp dig i tid så att du hinner få i ordning ljud och bild. Webbinariet görs i form av en livesändning. Som deltagare kommer du inte att ha mikrofon eller bild, all kommunikation görs via chatt. Att delta från din dator ger dig den bästa upplevelsen, men du kan använda telefon eller surfplatta.

Ingen anmälan behövs. Du deltar genom att klicka här 26 april.
 
Beställ elavfallshäck för dina boende
 
En separat elavfallshäck gör det lätt för hushållen att lämna sitt elavfall. Du kan beställa den som en pågående tjänst eller för insamling vid enstaka tillfällen.
du betalar ingen årsavgift för hämtningen utan du betalar en avgift för varje hämtning. 
tjänsten gäller bara för elavfall från hushåll och gäller inte för företag eller verksamheter.
Ladda hem vår pdf om tjänsten
Återvinningspråmen startar på påskdagen
 
Från och med påsk kommer de som bor nära älven att kunna lämna sitt grovavfall på återvinningspråmen igen. Sprid gärna detta till dina hyresgäster och boende. På återvinningspråmen kan de lämna grovavfall, farligt avfall och elektronik. Pråmen tar även emot saker för återbruk i samarbete med Björkåfrihet.
Här hittar du och de boende mer info om pråmen: www.goteborg.se/atervinningspramen
 
 
Får du nyhetsbrevet via någon annan prenumerant?
 
 
 
Kontakta Kretslopp och vattens kundservice
Öppettider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag 7-16
Onsdag 9-16
Stängt på helger och röda dagar

Telefon
031-368 27 00

E-post
kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här