Senaste nytt om kompensationsstöd, Svensk Gymnastik Vill, Bamsegympa och Generation Pep, psykisk hälsa och ohälsa
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
16 mars publicerade Riksidrottsförbundet en rapport som visar en alarmerande minskning av idrottsaktiviteter för helåret 2020. Verksamheten inom idrottsförbunden (Basketboll-, Gymnastik-, Handboll-, Innebandy- och Volleybollförbundet) står för hela 53 % av de minskade aktiviteterna och vi varnar nu för svåra och långsiktiga konsekvenser för det svenska samhället om inte kraftig handling vidtas.
 
Svensk Gymnastik och Bamsegympa blir uppmärksammande på Generation PEPs nya plattform framtagen med fokus på förskolan. Generation PEP arbetar med främjandet av barn och ungas hälsa vilket går hand i hand med vår stora och fina verksamhet för de yngsta barnen.
 
Gymnastikförbundet är mer än glada att kunna bidra och lyfta det framtagna konceptet ”Bamsegympa för förskolan”, så att fler barn får möjlighet till lustfylld rörelse och känslan av att lyckas.

Läs mer här
 
På förbundsmötet i september 2020 fattades beslut om en ny strategi för Svensk Gymnastik som sträcker sig fram mot 2028. I Svensk Gymnastik Vill 2021-2022 har vi samlat dessa beslut och riktlinjer, vilka beskriver vart vi vill och på vilket sätt vår mångfacetterade verksamhet ska bedrivas. Förutom att få vägledning i vårt gemensamma framåtriktade arbete finns här även konkreta beskrivningar av det som är centralt i vardagen.

Beställ Svensk Gymnastik här
 
Det kommer allt fler larmrapporter om att barn och unga mår allt sämre. I Gymnastikförbundets nya podd hör du ett fint samtal om hur viktig gymnastiken är för ett psykiskt välmående och hur sammanhanget bidrar till att minska den psykiska ohälsan.

Läs mer här
 
Nu drar Gymnastikförbundet igång ett projekt som syftar till att hjälpa föreningar att behålla och rekrytera nya medlemmar inom verksamhet för seniorer (+65). Projektet finansieras av RF, som driver ett äldreprojekt inom flera idrotter.

Läs mer här
 
Intro Svensk Gymnastik är idag en obligatorisk del av Gymnastikförbundets utbildningssystem och ett viktigt verktyg för att kvalitetssäkra Svensk Gymnastik.

Genom kursen ser vi till att du som ledare känner till och delar vår värdegrund och därmed kan och vill bidra till vad Svensk Gymnastik och våra verksamheter står för.

Läs mer här
 
April är sista månaden för Faceobook-gympan.
  • Sittgympa på Tisdagar 09:30
  • Lättgympa på Torsdagar 09:30

Häng med Irene, Yvonne, Calle, Carina och Bettan på de sista passen!
 
 
Har ni inte skickat in årsrapporten för er förening än påminner vi er att göra det snarast.
 

Läs mer här
 
Hugo Levin-priset på 50 000 kr delas årligen ut till unga framstående idrottsledare eller idrottsorganisatörer för utmärkt engagemang och stort ledarskap till svensk idrotts bästa.

Läs mer och nominera här
 
Städa Sverige inleder nytt samarbete med SJ. Samarbetets mål är ett Sverige utan skräp, samtidigt som ett hållbart resande till den efterlängtade cupen, träningslägret eller mästerskapet möjliggörs.

Läs mer här
 
 
Kom ihåg att du måste konvertera dina kurser i Teori steg 1-3 innan den 31 juli! Vad som gäller för just din disciplin och hur du går tillväga kan du läsa om här

För mer information om innehållet i de nya kurserna, kika gärna in här:
Ledarskap
Träningslära
 
Låt inte hemarbetet påverka din hälsa negativt! Ge dig ut i spåret, skogen eller varför inte bara en snabb promenad runt kvarteret. En pulshöjande promenad eller löparrunda gör att du mentalt presterar bättre. Det är för många redan väl känt men kan lätt glömmas bort när de vardagliga rutinerna ruckas.
 
Kolla in våra träningskläder och skor från Craft i Gymnastikshoppen
 
Här finner du de senaste nyheterna kring hur Coronaviruset påverkar Svensk Gymnastik. Bland annat finns det nyheter om kompletterande och nytt kompensationsstöd, samt rekommendationer kring kommunala idrottshallar

Senaste nytt om COVID-19
 
Svenska Spel har ett omfattande sponsorsamarbete med Riksidrottsförbundet och de anslutna idrottsförbunden med syfte att få fler människor i rörelse. Samarbetet heter Tillsammans för fler i rörelse. Tillsammans sänker vi tröskeln till rörelse, vi skapar en idrottsrörelse som är inkluderande och där alla får plats att idrotta på sina villkor, oavsett ambition, ålder, kön eller prestationsnivå.

Läs mer här
Besök Rörelsebanken här, ett inspirationsmaterial med motorisk träning för barn mellan 7 och 12 år. Rörelsebanken är finansierat av Rörelsefonden, en del av TIllsammans för fler i rörelse.
 
Söker din förening specialdesignade cheerkläder, heldräkter eller gymnastikdräkter till dam, herr eller mixed har Vera Sport mycket att välja på. Kontakta Vera Sport för förslag på design.

Läs mer här