Lyssningstips för stora och små
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Välkommen som prenumerant på Barnradions nyhetsbrev! Här får du tips på lyssning för barn mellan åldrarna 0 och 13 år sagor, dramaserier, nyheter, musik, humor, historia, spänning och mycket mer. Lyssna i Sveriges Radios app eller på barnradion.se
Alexander Salzberger läser fem monstersagor. Foto: Matilda Ivarsson Kihlberg.
Sagor i Barnradion bjuder på fem olika sagor med en sak gemensamt: monster! Några är lite snällare och några är lite ruggigare. Uppläsare är Alexander Salzberger, som till vardags står på landets stora teaterscener. Sagorna passar för barn mellan 3-6 år ungefär. Ett tips är att lyssna tillsammans, i alla fall första gången!
Lyssna här: Monstersagor
Illustration: Helena Willis
Sofia Ledarp läser LasseMajas detektivbyrå för Barnradion. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.
Detektiverna Lasse och Majas mysterier fortsätter att toppa våra lyssningslistor. Skådespelaren Sofia Ledarp har läst in tre av Martin Widmarks mysterier för Barnradion: Brandkårsmysteriet, Fotbollsmysteriet och Galoppmysteriet. Följ med LasseMajas detektivbyrå i jakten på Vallebys skurkar!
Lyssna här:
LasseMaja och Brandkårsmysteriet
LasseMaja och Fotbollsmysteriet
LasseMaja och Galoppmysteriet
Foto: Henrik Brunnsgård
Historierummet om Charlie Chaplin. Illustration: Charlotte Heyman/Sveriges Radio.
Vår populära podd Historierummet är tillbaka med nya avsnitt! Nu kan man till exempel höra historien om Charlie Chaplin, mannen som fick hela världen att skratta när livet var som jobbigast. Ett annat tips är avsnittet om Amelia Earhart – piloten som tog kvinnors frihet till nya höjder.
Lyssna här: Historierummet i Barnradion