Vårterminen är igång!

Den 25 januari, två veckor senare än planerat, kunde vi efterlängtat starta vårterminen efter att Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Tennisförbundet kommit med positiva besked om att återuppta organiserad föreningsidrott för barn och unga. Som vi informerat om tidigare är vårterminen förlängd med motsvarande två veckor.

Vi har haft en något kämpig terminsstart med anledning av sjukdom i tränarteamet och tillskott i familjer. Tränarna har gjort sitt bästa under omständigheterna för att kunna leverera en hög kvalité på träningarna. Det har varit inspirerande att se att många spelare tagit stort ansvar på sina träningar och det egna drivet har verkligen lyst igenom hos många. Nu är vi tillbaka i full styrka och ser fram emot att maximera träningarna!

Tenniskalendern är fortfarande ovis och vi tittar i skrivande stund på om vi kan erbjuda träning under påsklovet och i vilken form det skulle kunna bedrivas. Traditionsenliga Junior-SM i Göteborg som brukar locka våra tävlingsspelare är i riskzonen om nuvarande pandemiläge och restriktioner håller i sig. Vi vet att bristen på tävlingsmöjligheter kan leda till att motivationen sviktar hos våra tävlingsspelare och vi har därför försökt lägga in fler matchmoment på träningarna.

Pandemin är ännu inte över och det är viktigt att vi tillsammans gör det vi kan för att förhindra ytterligare smittspridning.

Som en påminnelse på hemmaplan vill vi informera om de anvisningar som gäller i samband med juniorträningen i hallen:
  • träningen består av 50 minuter med start heltimme för att säkerställa ett säkert flöde i tennishallen.
  • eleven kommer till tennishallen ombytt och klar tidigast 5 minuter innan träningen startar.
  • eleven går till anvisad bana 2 minuter innan träningen startar (anvisad bana står bredvid er träningstid).
  • direkt efter träningen lämnar eleven hallen via västra sidoentrén (vid squashen mot medlemmars parkering).
  • eleven tvättar och spritar händerna samt håller avstånd.
  • målsman som eventuellt följer eleven till träningen lämnar av utanför huset och vistas inte i hallen under träningstimmen.
Vi vill också påminna om att ni löpande håller er uppdaterade kring rådande rekommendationer och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm.
Smått och gott!
 
René om tennis för de yngsta: I avsnitt 60 av Tennismagasinets Podcast intervjuas vår egen René Lindberg. Han presenteras i programmet som en av de absolut vassaste juniortränarna i landet för barn upp till 12 år. Lyssna på det inspirerande samtalet med René HÄR.

Årets t-shirt: Som en extra sporre och för att öka klubbkänslan gick vi ut med ett mejl vid terminsstarten om att juniorerna får hämta årets t-shirt i KLTK Butiken. Har du ännu inte hämtat din t-shirt är det hög tid att göra det nu. Årets t-shirt är dessutom en jubileumsupplaga!

Idrottsmedicinsk expertis till Akademien: GHP Idrottscentrum och KLTK har ingått ett partnerskap där elitprojektet Academy of KLTK kommer att få medicinsk rådgivning och service för att kunna prestera på toppnivå.
LÄS MER HÄR.

Första seniortiteln för Carlsson Halldin: Linus Carlsson Halldin kammade hem första svenska seniortiteln i karriären efter att ha vunnit vintertourtävlingen i Lund. LÄS MER HÄR.


Ta hand om er och varandra, 

Aftab Baig med tränarna