Vårt uppdrag 9 mars 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej alla ombud, engagerade, anställda och förtroendevalda!
 

Nu är vi mitt uppe i Fasteaktionen och det börjar kännas som att vi aldrig gjort annat än kampanjat digitalt, inte sant? Det är dags att lägga in en sista växel inför slutspurten så att vi når målet och kan göra skillnad för fler människor som drabbats av hunger och extrem fattigdom till följd av coronapandemin. Snart är våren här, då får vi känna oss riktigt nöjda med allt arbete under en på många sätt slitig vinter.

Hör gärna av dig till givarservice@svenskakyrkan.se med tips och tankar om vad för innehåll du önskar att vi har mer av i Vårt uppdrag.

Nu slutspurtar vi i Fasteaktionen 2021!
 
Auktion för Fasteaktion
 
Finns det något roligare just nu än att varje dag gå in på Tradera och se vad någon ny församling hittat på att auktionera ut? Det finns en sådan fantastisk kreativitet och generositet ute i landet! Peppen blir ju inte mindre av att vi hela tiden kan följa hur insamlingsresultatet tickar upp direkt på sidan. Är din församling inte igång än? Kika på filmen med storsäljaren biskop Dalman och se om ni kan inspireras! 

Här ser du Johan Dalmans peppfilm till alla i församlingar och stift som vill vara med: vimeo.com/showcase/5921156/video/515747106

Här hittar du alla Act Svenska kyrkans auktioner på Tradera: tradera.com/charity/actsvenskakyrkan

Ni kan förstås även buda på andras försäljningar!
Sjävklart har biskop Dalman en peppfilm även för er som hellre köper än säljer! 
Här ser du Johan Dalmans film riktad till alla som gillar att fynda på auktion: vimeo.com/showcase/5921156/video/516141074
 
Webbinarium med utsända
 

Konsekvenserna av coronapandemin är något vi vill sprida mer kunskap om. Därför finns nu ett inspelat webbinarium där några av Act Svenska kyrkans utsända medarbetare diskuterar konsekvenserna av pandemin och vilka effekter som drabbar människor världen över.

Du ser webbinariet här: svenskakyrkan.se/act/fasteaktionen
 
 
Dela lika-dagen 20 mars
 
Vårdagjämningen, när dag och natt är lika långa, är ett tillfälle att uppmärksamma att resurser är orättvist fördelade. Kanske en dag att arrangera livsloppet? Det vore också roligt om riktigt många auktioner kom upp på Tradera till dess. Kanske med avslutning på Palmsöndagen, så att vi får en riktigt maffig final?
 
Stort engagemang i Fasteaktionen runt om i landet 
 
Just nu pågår runt om i landet ett fantastiskt engagemang och stor uppfinningsrikedom för att samla in pengar och berätta om Act Svenska kyrkans arbete. Kreativiteten flödar verkligen för att hitta nya sätt att bidra till insamlingen. Under hashtaggarna #actsvenskakyrkan och #fasteaktionen går det att följa engagemanget i sociala medier.

Här kan du läsa mer och se ett axplock av vad kolleger på annat håll hittat på: svenskakyrkan.se/act/nyheter/stort-engagemang-och-kreativitet
 
Foto: Malin Wrigstad
Nytt konfirmandmaterial om Act Svenska kyrkan
 

Ett nytt konfirmandmaterial finns sedan en tid att ladda ner och använda. Materialet berättar om Act Svenska kyrkans arbete för en bättre värld och är ett sätt att visa att det går att engagera sig i rättvisefrågor genom Svenska kyrkan. Materialet kan med fördel kopplas till en kampanj men är inte kampanjspecifikt utan fungerar hela året.

Här hittar du materialet: 
internwww.svenskakyrkan.se/act/fasteaktionen/barn-ungdom
 
Foto: Kat Palasi/Ikon
Att ge gåvor som månadsgivare via autogiro
 
Act Svenska kyrkan ringer just nu givare och erbjuder dem möjligheten att bli månadsgivare via autogiro. Vi arbetar tillsammans med telemarketingföretag specialiserade på insamlande organisationer. Detta är ett effektivt sätt för oss att få fler medvetna om möjligheten att bidra till förändring genom ett regelbundet bidrag till Act Svenska kyrkan. Du kan också vara med och berätta om denna möjlighet! Sprid information om månadgivande genom sociala medier, under gudstjänsten eller när du fikar med en vän.

Här finns mer information om autogiro och anmälningsformulär att sprida digitalt:
svenskakyrkan.se/act/bli-manadsgivare
 
Foto: Magnus Aronson/Ikon
Humanitärt stöd till drabbade i Tigray
 
Act Svenska kyrkan ger stöd som når 11 000 personer i Tigray i Etiopien. De humanitära insatserna handlar bland annat om tryggt boende, renovering av vattenpumpar och kontantstöd för att säkerställa tillgång till näringsrik mat. Sedan väpnade strider i november utbröt i Tigray-regionen har uppskattningsvis över 60 000 flyktingar flytt till Sudan, en siffra som ökar dagligen.
 
Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser över hela världen och behov av gåvor till våra katastrofinsatser är stort.

Läs mer om situationen och stödet i Tigray och om hur du och din församling kan vara med och stödja det humanitära arbetet: internwww.svenskakyrkan.se/act/aktuella-katastrofinsatser

 
 
 
Act Svenska kyrkan i sociala medier
 

Följ gärna Act Svenska kyrkans arbete på sociala medier.

Facebook @actsvenskakyrkan
Instagram @act_svenskakyrkan
Twitter @act_Svk
 
Har du frågor?
 
Har du frågor om nyhetsbrevet Vårt uppdrag eller om Act Svenska kyrkan? Kontakta Act Svenska kyrkans givarservice:
 
E-post givarservice@svenskakyrkan.se
Telefon 010-181 93 00
 
Du kan också kontakta din församling för att få veta mer om hur internationella frågor drivs lokalt.

Läs mer om nyhetsbrevet Vårt uppdrag.
 
Vårt uppdrag
 
Nyhetsbrevet ges ut av Act Svenska kyrkan
 
Svenska kyrkan
751 70 Uppsala
 
svenskakyrkan.se/act
 
Swish: 900 1223

Plusgiro 90 01 22-3, bankgiro 900-1223
 
Nästa nummer: april 2021
 
Berätta vad du tycker
Vi vill veta vad du tycker om Vårt uppdrag! Berätta gärna hur du använder det, eller om du inte använder det och i så fall varför. Hur kan vi göra det ännu bättre så att du får det du behöver i ditt arbete?

För att få nyhetsbrevet behöver din e-postadress vara registrerad i Kyrksam. I varje församling finns det någon som ansvarar för registreringen, vänd dig till honom eller henne för att få hjälp. Det är viktigt att du som är engagerad i det internationella arbetet får tillgång till våra utskick.