Boka in Mötesplats 2021 * Digital morgonbön & gudstjänst * Brandskydd
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Hej alla!
 
Jag får många rapporter om de fantastiska initiativ som tas i utlandskyrkans församlingar under pandemin, vilket gör mig stolt över alla er som arbetar utomlands.
Framöver står utlandskyrkans verksamhet inför stora förändringar, i och med kyrkostyrelsens beslut att verksamheten ska vara ekonomiskt självbärande med hållbara församlingar senast 2030.
Detta innebär ett förändrat arbetssätt med exempelvis mer mobil verksamhet, fler lokalt anställda och stort fokus på lokal insamling. Vi tror att detta är möjligt.
Den 26–29 augusti kommer vi att träffas på Mötesplats, med temat Framtiden i vår hand, för att tillsammans prata om vår möjlighet att påverka framtiden för utlandskyrkan och hur den ska se ut framåt.

Med vänliga hälsningar,
Rickard Jönsson och personalen på kansliet
 
Boka in Mötesplats 2021
 
Save the date! Boka in dagarna 26–29 augusti i kalendern redan nu, för då kommer Mötesplats 2021 gå av stapeln. I år blir det en helt digital konferens, med ett späckat program. Temat är Framtiden i vår hand.
 
Kassör/ekonom i församlingen? Var med på forum för erfarenhetsutbyte!
 
Datum: Tisdag 23 mars kl 15:00-16:30 (svensk tid) planerar vi ett nytt forum för erfarenhetsutbyte för ekonomer/kassörer i utlandsförsamlingarna.
Anmälan: Du som vill delta anmäler dig till johanna.c.linder@svenskakyrkan.se senast 22 mars, så skickar vi ut en inbjudan till mötet.
Skriv gärna i din anmälan om det är något särskilt ni vill lyfta så sätter vi ihop en agenda utifrån behov och intresse.
(Skulle det vara för få som har möjlighet den 23 mars så försöker vi istället att erbjuda en ny tid längre fram i vår).
 
Kom ihåg att lämna in den ekonomiska redogörelsen
 
Vi påminner om att församlingens ekonomiska redogörelse för 2020 måste lämnas in senast 15:e april.

Här finns mallen för att fylla i redogörelsen. 
Koll på brandskyddet i församlingen?
 
Brandskyddsarbetet är en del av det löpande drift- och skötselarbete som församlingen måste sköta. På intranätet hittar du en bra checklista.

Till checklista för brandskydd
 
Hälsning från biskop Thomas
 
Thomas Petersson, biskop i Visby stift, sänder en hälsning i fastetid, till dig som arbetar utomlands. Medverkar gör också musikerna Axel Peterson, sång och Linn Smitterberg, piano. Klicka för att se filmen.
 
Det senaste om organisationsförändringar i utlandskyrkan
 
Svenska kyrkan i utlandet är inne i en förändringsprocess, där även de ekonomiska förutsättningarna förändras. För att möta utmaningarna utreder vi verksamheten. Nedan hittar du samlad information om alla pågående och avslutade utredningar samt fattade beslut.
 
 
Lunchseminarier om grafisk profil och mallverktyg för att göra egna affischer
 
Under våren erbjuds ett antal digitala lunchseminarier inom kommunikationsområdet. Seminarierna innehåller en kortare föreläsning och tillfälle till frågor.
  • 17 mars: Introduktion till Svenska kyrkans grafiska profil 
  • 24 mars: Mallverktyget - hjälp att skapa affischer
Läs mer och anmäl dig till seminarierna
 
Utlandskyrkans digitala morgonböner och söndagsgudstjänster
 
Under våren 2021 kan personer som bor utomlands delta i digitala morgonböner och söndagsgudstjänster från utlandskyrkan. Det är främst utlandskyrkans mobila personal som leder träffarna. Tipsa gärna personer du tror skulle vilja vara med. Eller var med själv!
Läs mer om, och anslut till morgonbön och gudstjänst  
 
Hjälp oss testa om chatten till Jourhavande präst fungerar
 
Vi har blivit uppmärksammade på att chattfunktionen till Jourhavande präst inte fungerar i alla länder. Nu försöker vi lösa detta, men behöver er hjälp för att veta vilka ställen det rör sig om. Gå in på https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast/chatta och testa att öppna chatten. Skriv och berätta om det fungerade eller inte, och vilket land det gäller. Skicka meddelandet till svenskakyrkaniutlandet@svenskakyrkan.se.
Tack för hjälpen!
 
Tipsa dina medarbetare om detta nyhetsbrev!
 

Tipsa gärna medarbetare och förtroendevalda i utlandsförsamlingen om detta nyhetsbrev, om de inte får det. Nyhetesbrevet är riktat till utsända, lokalanställda och förtroendevalda i utlandskyrkan.

Klicka på länken för att börja prenumerera
 
REDAKTÖRER: Susanne Gorne och Henrik Bodin