Vårt uppdrag 16 februari 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej alla ombud, engagerade, anställda och förtroendevalda!
 

Här kommer Vårt uppdrag igen, nyhetsbrevet som vill informera och inspirera dig till att känna att du är en viktig del av vårt internationella arbete i Act Svenska kyrkan.

Hör gärna av dig till givarservice@svenskakyrkan.se med tips och tankar om vad för innehåll du önskar att vi har mer av i Vårt uppdrag.

Nu kör vi Fasteaktionen 2021!
 
Nu är vi igång ­– Fasteaktionen 2021
 
Nu har årets fasteaktion dragit igång! Från och med denna vecka går årets kampanjfilm på TV4, så sitt kvar i reklampauserna och kika efter den! Alla versioner av filmen finns även på vår Vimeokanal och kan delas och spridas. Här hittar du kanalen:vimeo.com/showcase/5921156

Se gärna det inspelade webbinariet med Act Svenska kyrkans personal på plats i tre olika länder, som rapporterar om situtationerna där.

Det finns också en kort film för dig som vill lära dig mer om sociala trygghetssystem och om varför vi arbetar med påverkan i just den frågan i Fasteaktionen.

Om du missat att beställa material så finns det fortfarande möjlighet att beställa i webbshoppen till dess att lagret är slut, så först till kvarn. Här hittar du webbshoppen: webbshop.svenskakyrkan.se/

Dela gärna tips och fina idéer i Facebookgruppen: facebook.com/groups/703774849692140

Mer om Fasteaktionen hittar du här: internwww.svenskakyrkan.se/act/fasteaktionen
 
Act Svenska kyrkan och ACT-alliansen
 
En liten påminnelse: Act Svenska kyrkan heter vi. Detta eftersom vi syftar på ordet agera. Vi ingår i den världsomspännande samarbetsallians som heter ACT-alliansen eller ACT Alliance på engelska. ACT där står för Action by Churces Together. Det kluriga är alltså att vi ingår i detta nätverk men är en fristående samarbetspartner. Vi är inte ACT Sverige. Vår moderorganisation är Svenska kyrkan, inte ACT-alliansen.

Hoppas att detta förtydligade och inte förvirrade!
 
 
Auktion på Tradera under Fasteaktionen
 
Vi har hört att det redan är stift och församlingar som satsar på riktigt spännande (och hittills hemliga!) auktioner i Act Svenska kyrkans fasteauktion på Tradera! Några saker har redan kommit upp till försäljning på kampanjsidan. Superkul, hoppas att fler församlingar och stift hakar på. 

Tradera är Sveriges största auktionssajt och det finns ett stort intresse bland allmänheten att fynda här. Det är enkelt för varje församling att skapa ett företagskonto på Tradera och sedan lägga ut föremål till förmån för Act Svenska kyrkan med hjälp av en kampanjkod. När du är med i kampanjen betalar du inga administrativa avgifter till Tradera.

Om du vill veta mer eller har frågor erbjuder vi digitala träffar då du kan fråga, inspirera eller bara bli peppad på nya idéer. Nästa tillfälle blir den 24 februari kl 14.

För information besök intranätet: internwww.svenskakyrkan.se/act/tradera

Kampanjsidan på Tradera: tradera.com/charity/actsvenskakyrkan
 
 
 
 
En gåva för framtiden
 

Nu finns det mer digitalt material för att sprida information om möjligheten att testamentera till Act Svenska kyrkan. Det finns färdiga kampanjer/banners i Content studio (CS) och en färdig puff till sidorna om testamenten. Det finns också banners i följande format att ladda ner för er som inte har CS: 
  • 1920x480px (gif)
  • 1920x960px (gif)
  • 1920x1200px (gif)
På intranätet finns information om hur man testamenterar till Act Svenska kyrkan, svar på vanliga frågor och kontaktuppgifter till våra handläggare. Läs gärna igenom det inför annonsering. Där finns också annonser för tryck.
I bildbanken IKON finns bilder som kan användas för kommunikation om testamentsgåvor till Act Svenska kyrkan. Bildnummer finns på intranätet.

Här hittar du sidan på intranätet:
internwww.svenskakyrkan.se/act/testamente
 
 
 
Act Svenska kyrkan i sociala medier
 

Följ gärna Act Svenska kyrkans arbete på sociala medier.

Facebook @actsvenskakyrkan
Instagram @act_svenskakyrkan
Twitter @act_Svk
 
Har du frågor?
 
Har du frågor om nyhetsbrevet Vårt uppdrag eller om Act Svenska kyrkan? Kontakta Act Svenska kyrkans givarservice:
 
E-post givarservice@svenskakyrkan.se
Telefon 010-181 93 00
 
Du kan också kontakta din församling för att få veta mer om hur internationella frågor drivs lokalt.

Läs mer om nyhetsbrevet Vårt uppdrag.
 
Vårt uppdrag
 
Nyhetsbrevet ges ut av Act Svenska kyrkan
 
Svenska kyrkan
751 70 Uppsala
 
svenskakyrkan.se/act
 
Swish: 900 1223

Plusgiro 90 01 22-3, bankgiro 900-1223
 
Nästa nummer: Mars 2021
 
Berätta vad du tycker
Vi vill veta vad du tycker om Vårt uppdrag! Berätta gärna hur du använder det, eller om du inte använder det och i så fall varför. Hur kan vi göra det ännu bättre så att du får det du behöver i ditt arbete?

För att få nyhetsbrevet behöver din e-postadress vara registrerad i Kyrksam. I varje församling finns det någon som ansvarar för registreringen, vänd dig till honom eller henne för att få hjälp. Det är viktigt att du som är engagerad i det internationella arbetet får tillgång till våra utskick.