Senaste nytt från Gymnastikförbundet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Påminnelse Årsrapport för 2020
 
Sista dag för rapportering var den 25 februari, så vi påminner om att skicka in er rapport snarast om ni ännu ej gjort det. Rapporten gäller för perioden 1/1 – 31/12 2020, och utgör underlag för medlemsavgiften 2021.

Läs mer här om årsrapporten och hur ni går tillväga. Information har tidigare skickats ut både via mail och brev. Vi passar också på att påminna om att se över era kontaktuppgifter i IdrottOnline så att mail och brev hamnar rätt i er förening.
 
Gymnastikförbundet välkomnar förbundsläkare Ilka Kamrad
 
Gymnastikförbundet har rekryterat en förbundsläkare som tillsammans med vår medicinska koordinator och supportteam utgör en samlad kompetens inom det medicinska stödområdet både för förening och landslag. Ilka Kamrad är specialistläkare inom ortopedi med fotledskirurgi som inriktning och har till vardags sin hemvist i Region Syd, Malmö/ Lund. Ilka har egen bakgrund inom gymnastiken och har även barn som tränar och tävlar i gymnastik.

Läs mer här
 
Tävlingskalender 2021
 
Här finner du samtliga nationella tävlingar som planeras att genomföras under våren 2021

Under våren 2021 ställs tävlingar om till att genomföras digitalt i rytmisk gymnastik, aerobic gymnastics samt i truppgymnastik där digitala och semidigitala tävlingar kommer att genomföras.
 
Gemensamt JSM och SM
 
JSM i och SM i manlig och kvinnlig artistisk gymnastik kommer att genomföras gemensamt den 28-30 maj i Halmstad.

Här kan du läsa inbjudan samt information om tävlingsanmälan
 
Kom ihåg att du måste konvertera dina kurser i Teori steg 1-3 innan den 31 juli!
 
Alla discipliner har fått tillgång till de nya kurserna i ledarskap och träningslära som fr o m 1 januari i år ersätter tidigare teorikurser. I samband med lanseringen har även förkunskapskraven ändrats för samtliga av Gymnastikförbundets kurser. Vad som gäller för just din disciplin och hur du går tillväga kan du läsa om här

Har du frågor om konverteringen, vänligen kontakta konverterakurs@gymnastik.se så hjälper vi dig vidare.

För mer information om innehållet i de nya kurserna, kika gärna in här:
Ledarskap
Träningslära
 
Var med oss i Bamses kullerbyttautmaning!
 
Under förra årets utmaning gjordes 42 321 kullerbyttor, låt oss hjälpas åt att slå det!

Läs mer om Bamses kullerbyttautmaning här
 
Besök Gymnastikshoppen!
 
I Gymnastikshoppen kan du köpa material, prylar och kläder inom området gymnastik - utvalt av oss på Gymnastikförbundet. Det finns material för dig som är ledare/tränare, idrottslärare eller pedagog inom skolan. Men även för dig som är gymnast, förälder eller bara allmänt intresserad av gymnastik.

Besök Gymnastikshoppen här
 
Teamwear från Craft
 
 
Erbjudande från Vera Sport
 
Vera Sport är din kompletta leverantör av gymnastikprodukter och kläder. I månadens nyhetsbrev hittar du bland annat gymnastiksmycken, handskydd, skor, magnesium och föreningsdräkter.

Din träning – Vår uppgift!

Läs mer här
 
Sportsbasics
 
Nu gäller det att hålla igång och motivera alla aktiva på alla nivåer till vi får en ”normal” vardag igen! I sportsbasics.com kan du inspireras av det stora videobaserade övningsbiblioteketet med fler än 1100 övningar, och medlemsföreningar i Gymnastikförbundet får specialerbjudande.

Beställ klubbabonnemang eller Testperiod här
 
Påskens stora hemmakväll!
 
BingoLottos Påskbingo har utvecklats till en riktig storkväll och blivit ännu ett viktigt redskap för Sveriges föreningar och klubbar. Efterfrågan på lotter är stor vilket gör lotterna lättsålda och pengarna lättförtjänta. Dessutom har ni stor draghjälp av Folkspels massiva marknadsföring. BingoLottos Påskbingo syns i TV-reklam, utomhusreklam, i butiker och hos föreningar.

Kontakta Folkspels innesäljare på tel 0771-72 72 00 om du vill beställa lotter, komma igång med försäljning eller har andra frågor

Läs mer här
 
Tillsammans för fler i rörelse!
 
Rörelse är glädje, aktivitet och välmående. Forskningen talar sitt tydliga språk, fysisk aktivitet är viktigt för så väl unga som gamla. Därför driver Svenska Spel tillsammans med Riksidrottsförbundet och specialidrottsförbunden initiativet Tillsammans för fler i rörelse!

Läs mer här

Besök Svenska Spel och Tillsammans för fler i rörelse här