Kallelse och information om distriktsårsmöte till medlemmar och lokalavdelningar i Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Hej alla medlemmar i Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift!
 
Ni hälsas nu välkomna till digitalt distriktsårsmöte (via Zoom), lördagen den 17 april 2021. Då skall vi gemensamt bestämma vad vi vill göra för att driva vår organisation vidare. Ni är varmt välkomna att delta och föra fram era medlemmars och era lokalavdelningars tankar.
 
Lokalavdelningen utser ombud till distriktsårsmötet
 
Två (2) ombud får utses för de första tjugofem (25) medlemmarna och ett (1) för varje nytt påbörjat tjugofemtal medlemmar, dock högst fem (5) ombud totalt. Antalet ombud utgår från antalet rapporterade medlemmar den 31 december 2020. Här hittar ni en ombudslista som beskriver antalet ombud din lokalavdelning har rätt att skicka till distriktsårsmötet. Varje lokalavdelning har även rätt att skicka ersättare upp till samma antal ombud lokalavdelningen har. Är du inte ombud från en lokalavdelning är du välkommen som observatör.
 
Påverka mera, skicka en motion!
 
Det bästa sättet att påverka vad Svenska Kyrkans Unga skall satsa på i vårt distrikt är att skriva en motion. Hur ni skriver en motion kan ni läsa om i foldern Motionera Mera på webben. Motionen skall skickas till distriktsstyrelsen senast sex veckor före årsmötet, vilket innebär den 6 mars 2021. Motioner kan skickas till linda.andreasson@skug.se.
 
Propositioner och övriga handlingar
 
Allt material ni behöver inför årsmötet kommer att finnas på vår hemsida. Kolla gärna in där! Där hittar ni också distriktsstyrelsens propositioner. De utav er som deltar som ombud till årsmötet får årsmöteshandlingarna på den mail ni angett vid anmälan senaste 10 dagar innan årsmötet.
 
Praktisk information
 
Mer praktisk information om digitala arbetssätt, hur årsmötet är uppbyggd och så vidare kommer senare. Håll er uppdaterade via mailutskick på den mail du anger eller via vår hemsida. Mer information kommer att läggas upp på hemsidan löpande. Där kan ni också ladda ner propositioner och annat material som kan vara bra att ha.
 
Anmälan
 
Läs mer och anmäl er via hemsidan senast den 29 mars 2021

 
Varmt välkomna!
 
hälsar distriktsstyrelsen för Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift
 
 
Riksårsmötet har beslutat om förändring i stadgar, här finns information och förslag till proposition om detta till lokalavdelningens årsmöte
 
De tre första paragraferna av stadgarna är gemensamma för alla delar av Svenska Kyrkans Unga, såväl lokalavdelning, distrikt som förbund. Riksårsmötet 2020 fattade beslut om förändringar i §3, vilket således påverkar både förbund, distrikt och lokalavdelningen. Stödmedlemskapet, som det har sett ut tidigare, har tagits bort och vuxenmedlem kommer från och med 2021 att kallas stödmedlem istället. För övrigt är det ingen skillnad, det kommer fortfarande att vara gratis för 30+ att vara med.
 
Detta innebär att alla lokalavdelningar behöver ändra sina stadgar på årsmötet 2021. Här hittar du en färdig proposition som kan användas på era årsmöten för beslut. Kom ihåg att både ändra i era stadgar på medlemsidorna i efterhand som lägga upp beslutad proposition och årsmötesprotokoll.
 
Årsmöte i lokalavdelningen
 
Alla lokalavdelningar i Svenska Kyrkans Unga ska varje år ha ett årsmöte. För de lokalavdelningar som har normalstadgarna så ska det vara senast den sista februari. Här väljs ombud och ersättare till distriktsårsmötet.
Läs mer om sådant som kan vara bra att ha koll på inför lokalavdelningens årsmöte.
Vill ni ha hjälp med lokalavdelningens årsmöte?
 
Nytt år, nya möjligheter! Distriktet vill gärna stötta lokalavdelningar som behöver hjälp inför årsmötet! Vi finns här med den hjälp ni behöver, bland annat har vi en presidiepool. Läs mer om vilken hjälp lokalavdelningen kan få ifrån distriktet.