Information, arrangemang och sånt som är bra att veta.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Här kan du läsa om saker som händer i distriktet framöver och lite annat smått och gott!
Läs också mer på webben och följ oss i sociala medier!
 
Nytt från Svenska Kyrkans Unga
 
Foto: Swish
Vi har nu Swish!
 
Nu är det ännu enklare att skicka en gåva till Svenska Kyrkans Ungas i Göteborgs stift för att stötta vårt arbete. Vi har nu ett swish-nummer där du via mobilen kan skicka kollekt eller gåvor. Vårt swishnummer är 123 599 66 24. Läs mer om swish, gåvor och kollekter här.
Foto: Ikon
Ska du jobba i sommar?
 
Sommaren är perfekt för att jobba extra några veckor. Kanske skulle du prova på ett sommarjobb i Svenska kyrkan? Under sommaren behöver många församlingar extra personal. Läs mer om hur du kan sommarjobba i kyrkan.
Foto: Unsplash
Youtube-serie om Jesus
 
Från och med den 22 januari lägger Svenska Kyrkans Unga upp inspelad fördjupningsundervisning på Youtube. Sju präster från olika delar i landet kommer i år leda oss allt djupare i frågan om vem Jesus är, vad han gjorde och varför det är relevant för oss idag. Läs mer om Youtube-serien här.
Foto: Mockup, Getty Images
Nytt år - nytt medlemskap
 
Fortsätt vara en del av en större gemenskap även i år! Från den 1 januari behöver du förnya medlemskapet i Svenska Kyrkans Unga för 2021. Enklaste sättet att förnya sitt medlemskap eller att bli medlem är via Medlemssidorna. Läs mer om vad det innebär att vara medlem i Svenska Kyrkans Unga.
 
Läger, utbildningar och demokrati
 
Distriktsårsmötet
 
Distriktsårsmötet är Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stifts högsta beslutande organ. Då har medlemmarna makt och möjlighet att påverka och fatta beslut om framtida verksamhet. Utöver själva mötet bjuder helgen på massa annat kul. Kallelse kommer till loklavdelningarna inom kort, håll utkik!

16-18 apr 2021, Harplinge
Läs mer och anmäl dig här senast den 29 mars
ungresurs.nu
 
Letar du efter något meningsfullt att göra efter gymnasiet? Alla ungdomar mellan 18 och 25 år som vill prova på hur det är att arbeta i Svenska kyrkan är välkomna att söka till ungresurs.nu!

Aug 2021-Jun 2022, olika församlingar i Sverige eller Berlin
Läs mer och ansök på ungresurs.nu
Hjälp på traven inför lokalavdelningens årsmöte?
 
De lokalavdelningar som har normalstadgar ska innan februari månads utgång ha haft sitt årsmöte. Distriktet vill stötta lokalavdelningarna i detta! Vi finns här med den hjälp ni behöver, bland annat har vi en presidiepool. Läs mer om vilken hjälp din lokalavdelning kan få inför årsmötet här.
Bästa sättet att vara med och påverka
 
Valberedningen vill nu gärna prata med dig som är kreativ och nyfiken och som vill vara med och driva Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift framåt. Kolla in den här härliga filmen och kontakta valberedningen om du är sugen!
 
Annat smått och gott
 
Barn- och ungdomsmaterial för Fasteaktionen
 
Fasteaktionen inleds den 14 februari och pågår fram till palmsöndagen den 28 mars. Årets fasteaktion ska bidra till att lindra konsekvenserna av coronapandemin. Läs mer om de förslag på aktiviteter för barn och unga som ACT Svenska kyrkan har tagit fram.
Nätvandrarchat för dig som vill prata med någon
 
Nu har nätvandrarchatten har öppnat. Det är en chatt för dig mellan 12-25 år. Där finns någon som vill lyssna på och prata med dig om du vill prata om något som känns svårt och jobbigt för dig. Läs mer om vad Nätvandrarchatten är.
E-utbildning för dig som möter barn och unga
 
Folkhälsomyndigheten har, på uppdrag av regeringen, tagit fram e-utbildningen Ledare som lyssnar. Den syftar till att ge ledare som möter barn och unga på fritiden grundläggande kunskaper om psykisk hälsa och ohälsa. Läs mer om e-utbildningen.
Lyssna på senaste avsnittet av Tro, Hopp och Fördom
 
Tro, Hopp och Fördom är podcast för unga, av unga med fokus på livsviktiga samhällsfrågor. Podden leds av Liam Sallmander, Dina Alami och Hanna Soldal som alla har olika religiös identitet, men samma drivkraft – att bredda perspektiv, bryta fördomar och skapa hopp. I senaste avsnitten diskuteras ämnet global rättvisa. Lyssna där poddar finns, bland annat här på Spotify.
 
Kontakta oss gärna!
 
Facebook: @sku.goteborg
Instagram: @skugoteborg
Swish: 123 599 66 24