Nyhetsbrev - Kållereds församling
Hälsning från församlingsherden
 
Så har det blivit tid att fira jul i en märklig tid. För fira ska vi, och jul blir det. Ett annorlunda firande men samma jul och samma evangelium om Guds eviga närvaro i vår vardag och Guds eviga vilja att vara med oss. Men det mesta görs hemifrån. Tänk, på detta sätt blir det än tydligare att Gud är en Gud inte långt borta utan nära. Vi behöver inte bege oss någonstans. Det är Gud som beger sig på en resa, en gång från Nasaret till Betlehem, från himlen till jorden. Och nu, och alltid, hem till Dig och mig. Inte heller gudstjänsten är långt borta. På hemsidan för Kållereds församling kan Du ta del av gudstjänster och annat från församlingslivet i Kållered så som det är just nu i dessa tider. Några rader från en dikt av Esaias Tegnér, där vi kan förstå ordet "Kyrka" som ett ord för evangelium, glädjebudskapet:

"Det går en oro genom menskolifvet
som söndrar hjärtat...
Den söndringen kan endast Kyrkan hela...
hon är det helande ännu för slägtet".


God jul och Gott Nytt År! 

Håkan Berndtsson, församlingsherde
Kållereds församling 
Händer i jul och nyår
 
Fira gudstjänst hemifrån
Svenska kyrkan Mölndal följer de rådande restriktionerna och det innebär att i Kållereds församling sänds gudstjänsterna enbart digitalt. Du kan delta i gudstjänsterna, som är inspelade i kyrkorna i Kållered, via dator, telefon eller platta. Läs mer här!
 
 
Har du fått Kyrkporten?
Senaste numret av Kållereds församlingsblad Kyrkporten finns att hämta i kyrkor och lokaler. Den innehåller bland annat recept och berättelser om jul i andra länder, favoritjulmusik, korsord mm. Du kan också läsa delar av Kyrkporten på hemsidan.
Läs mer här!
 
Torsdagssoppa, Kållereds församlingshem
Varm soppa på torsdagar kl 12-12.30 från och med 14 januari. Vi levererar soppan hem till dig och lämnar den vid dörren i engångsbägare med lock. Vill du hämta den själv, går det bra om du håller minst 2 m avstånd till andra. Vi lämnar ut soppan i dörren och du kan äta den hemma.

Kostnad 20 kr – kan betalas via swish 1230062547 ”Soppa” eller senare i samband med ordinarie soppluncher. I fall du vill ha soppa - ring senast tisdag till Helen Björknert på 031- 761 94 14 , Ammi Jonsson på 031-761 93 74 eller Christine Ahrendt på 031-761 93 73, anmäl även specialkost. Kållereds församlingshem, Hagabäcksleden 9 (vid biblioteket). 
Läs mer här!
 
Kalender
På hemsidan hittar du en kalender för allt som händer i och sänds ifrån Kållereds kyrka, Apelgårdens kyrka, och Kållereds församlingshem/Matildasalen. Sedan när verksamheten öppnar igen kan du också hitta program för musik i Livereds kapell, verksamhet i Brattåsgården och andra lokaler. Läs mer här!
 
Kyrkguiden leder dig rätt
Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.