Tack för denna termin!

Snart lägger vi hösten 2020 bakom oss som har varit både tuff och utmanande.

Vi har följt Folkhälsomyndighetens och Svenska Tennisförbundets rekommendationer och riktlinjer som har inneburit att vi anpassat verksamheten för att göra den så säker som möjlig i pandemin. 

Självklart har vi saknat klubbresorna, matchkvällarna och all tävlingsbevakning som vanligtvis ingår under en termin och som tillför det där lilla extra utöver den schemalagda tennisträningen.

Trots allt har vi ändå lyckats fylla höstens kalender med en del extra aktiviteter så som årets klubbmästerskap, fredagsspelet för juniorerna i grundskolan och höstlägret som kunde genomföras med vissa justeringar för ett gäng glada juniorer i olika åldrar.

Pojkar-18 laget vann SM guld under hösten i Svenska Juniorcupen där totalt 10 spelare var med i de olika lagmatcherna. Sju av dessa spelare har växt upp på KLTK sen de var en tvärhand höga och tre spelare har kommit till klubben för att elitsatsa. För att läsa mer om guldet, SE HÄR.

Vi hoppas att så många som möjligt av er har kommit ihåg den digitala julavslutningen där vi har satt ihop några utmaningar som vi mejlat ut till er.

För de juniorer som kommer att sakna tennisen alldeles för mycket över jul- och nyårshelgen finns KLTK:s julbingo att spela!
Academy of KLTK

Innan vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt år vill vi ge några rader till vår elitakademi, Academy of KLTK, att summera deras höst.

Academy of KLTK är flaggskeppet inom klubben när det gäller att utbilda flickor och pojkar med målet att bli professionella tennisspelare. Akademin leds av två av Sveriges främsta och mest erfarna tränare; Rickard Billing och Magnus Ennerberg. Målet är att hjälpa svensk tennis att fostra blivande proffs på ATP och WTA-touren som också framgångsrikt deltar i Davis Cup, Billie Jean King Cup (fd. Fed Cup) och givetvis Grand Slam-tävlingarna.

Spelarna i akademien har fått byta sitt internationella tävlande på juniortouren mot nationellt tävlande på seniortouren med anledning pandemin. Det har varit ett mycket lärorikt år och spelarna har gjort stora framsteg som bådar gott inför framtiden.

Under hösten har 18-åringarna Linus Carlsson-Halldin och Sebastian Abboud verkligen visat framfötterna och etablerat sig bland svensk herrelit. Både svenska och norska DC-spelare har utmanats rejält av våra juniorer och vi ser fram emot deras första år som seniorer 2021.

Klara Milicevic har fått ekonomisk support av Stiftelsen Streber Cup där hon tilldelats 100.000 kr för att använda i sin satsning under 2021 som blir hennes sista juniorår. Klara gjorde en mycket bra grussäsong med många fina insatser och har under hösten drabbats av lite småskador och sjukdomar men hennes uppladdning för 2021 är igång.

För att läsa mer om Academy of KLTK, besök hemsidan HÄR.
Smått och gott!
 
Ennerberg i etern: Vår egna Magnus Ennerberg gästade Tennismagasinets Podcast där han blev presenterad som "en av vårt lands mest populära coacher". Lyssna på det inspirerande samtalet med Magnus och ta del av hans tankar kring hur vi tillsammans kan utveckla svensk tennis HÄR.

KLTK Butiken tipsar om värmande julklappar för hela familjen HÄR.

Labbes Trofé: Vinnarna av årets Junior-KM i 18-årsklasserna, Klara Milicevic och Timothy Carlsson-Seger, mottog Labbes Trofé för sina prestationer. LÄS MER HÄR.


Glöm inte att vårterminen startar den 11 januari 2021!

Vi önskar er alla en trygg God Jul och ett Gott Nytt år,


Aftab Baig med tränarna