Nyhetsbrev 01 - 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
Tävlingssituationen 2021
 
Riksidrottsförbundet för dialog med Folkhälsomyndighetens angående de begränsade möjligheterna att tävla under första halvåret av 2021. Förhoppningen är att coronasituationen ändras till det bättre och att det leder till en revidering av de allmänna råden.
SBF håller på att se över vilka möjligheter som finns att genomföra tävlingar från och med mars månad 2021. Vi får räkna med att vissa anpassningar kommer att krävas, men vår avsikt och förhoppning är att komma igång med tävlingssäsongen så fort läget tillåter.

På grund av det osäkra läget nu i vinter har de tävlingar som var planerade i början av 2021 blivit inställda eller flyttade. I samråd med SBF har flera arrangörer lyckats hitta nya datum senare i vår. Håll utkik i Aktivitetskalendern för aktuell info om respektive tävling.

Vid frågor, ta gärna kontakt med tävlingskonsulent Leonard Östlund leonard.ostlund@brottning.rf.se
 
Team Puts & Tegel och Team Korpberget - avsnitt 2
 
Nu är det dags för del 2 av presentationen av våra utvecklingslag Team Puts & Tegel och Team Korpberget.
I det här avsnittet berättar Zakarias Tallroth och Leo Östlund mer om bakgrunden till satsningen och hur det gick till när den nuvarande upplagan av teamen togs fram.
 
Laddad på att utbilda dig? Gå Brottning Fortsättning
 
Brottning Fortsättning riktar sig till dig som antingen har ambitionen att satsa som tränare, eller har tidigare tränarerfarenhet och vill utveckla dig. Den är webbaserad men avslutas med ett praktiskt tillfälle. Utbildningen lägger stor vikt på diskussion och erfarenhetsutbyte och är en bra uppdatering i det moderna ledarskapet. Läs mer om innehåll och förskunskapskrav på anmälningssidan. Datum meddelas så snart det är möjligt.

Anmäl dig till Brottning Forsättning i vår, genom att klicka på den plats du vill gå den på.
Brottning Fortsättning Helsingborg
Brottning Fortsättning Arboga
 
Anmäl er till vårens Brottning Grund
 
Tränar- ledarutbildningen Brottning Grund är planerad på följande platser. Datum sätts så snart det är möjligt. Anmäl dig genom att klicka på den plats du vill gå.
BG Karlskrona
BG Stockholm
BG Göteborg
BG Skåne
 
Vill ni ha en utbildning i ert distrikt, kontakta malin.kjebon@brottning.rf.se
 
Digitalt årsmöte och Brottningsforum 2021
 
I veckan tog förbundsstyrelsen beslut om att även nästa år genomföra SBF:s årsmöte digitalt via tjänsten Easymeet. Även Brottningsforum kommer att hållas digitalt, men arbetet med form och innehåll pågår och mer information kommer efter årsskiftet. 
 
 
Haydar Gürbüz
Haydar tar hjälp av brottningen
 
När Haydar Gürbüz ringde BK Athen för att fråga om möjligheten för att börja brottas som synskadad, var tajmingen perfekt. Arvsfondprojektet, En brottarmatta utan gränser var i gång och parabrottning en del av verksamheten. Nu kör han för fullt.
– Jag älskar att idrotta och ville prova på något nytt. Brottningen är en allsidig sport där du får träna kroppens alla funktioner. Brottningen är ett fantastiskt stöd för mig som vill komma ut och träffa människor, säger Haydar innan han gör en mara på sin tränare Cem Celepli Atci som flyger som en blöt Lovvikavante i luften.

Citatet är hämtat ur en artikel på nyhetsportralen "Fritid och park", skriven av Thomas Björn. Läs hela artikeln här https://www.fritidpark.com/post/brottning-synskadad
Projektet Parabrottning - En brottarmatta utan gränser är i full gång. Men möjligheten under året att sprida sporten har varit begränsad berättar projektledaren Cem Celepli Atci.
- Corona har gjort att vi inte kunnat haft prova-på aktiviteter på särskolor. Vi har dock hunnit utbilda flera tränare som är intresserade av att träna barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.
Ett av projektets mål är att 15 av SBF:s klubbar ska ha parabrottning som en del av sin verksamhet år 2023.
Parabrottning i er klubb
Är du eller din förening intresserade av att ha parabrottning som ordinarie verksamhet, kan projektet ”En brottarmatta utan gränser” vara med att bidra med struktur och utbildning.
Det finns även ett nätverk av flera tränare där man kan få tips och råd. Tillgång till nätverket får man efter genomgången utbildning hos Parasportförbundet.
Följ projektet på Facebook och Instagram under namnet Parabrottning eller bloggen www.enbrottarmattautangranser.se
För information kontakta cem.celepli.atci@brottning.rf.se, tel: 072 322 76 70
 
Sofias avsnitt från den 14 december. Sofia och Johanna resonerar kring träning och fördelen med att träna tillsammans. 
Tillsammans till Tokyo - Sofia Mattsson
 
Webbserien Tillsammans till Tokyo är en unik inblick i sex olympiers väg till spelen i Tokyo, från i dag och hela vägen fram till vårens slutförberedelser.
Sofia är en av de sex olympier som tittarna kommer få följa det kommande halvåret.
– Det kommer att vara ett minst sagt annorlunda halvår där verkligen ingenting är skrivet i sten. Varje dag gäller det att kämpa för att behålla fokus och göra det bästa man kan i varje tillfälle och situation som uppstår, säger hon.
Sofia vill visa tittarna att livet som elitidrottare är så mycket mer än vad som vanligtvis visas upp i samband med en specifik tävling.
– Jag ser fram emot att få visa att idrott är så mycket mer än just den där matchen eller turneringen då man visas upp i rampljuset. Idrottare är man under dygnets alla timmar och det medför så mycket glädje för alla.
– Tittarna kommer att få följa mig och min satsning mot att ta mig till Tokyo, tillsammans med min väldigt stöttande och idrottstokiga familj som jag alltid har vid min sida. Det blir en vardag med mycket allvar, men också mycket skratt, säger Sofia.
Tillsammans till Tokyo kan ses på Svenska Spels Youtube-kanal och i OlympiaAppen, som kan laddas ner där appar finns.
I vår kommer en tv-serie, Drömmar om guld – tillsammans till OS i Tokyo, att sändas i Discoverys kanaler.