Gemensam upphandling av hyrpersonal
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Gemensam upphandling av hyrpersonal
 
Nu tar Sveriges regioner gemensamma krafttag för att minska behovet av inhyrd personal och ytterligare säkerställa trygg och säker vård. Samtliga 21 regioner sluter upp bakom förslaget till gemensam upphandling av hyrpersonal.
Hyrpersonal upphandlas gemensamt
 
Stöd att uppmärksamma våldsutsatta medarbetare
 
Att utsättas för våld av en närstående kan få stora konsekvenser för en medarbetares arbetsförmåga, hälsa och hela livssituation. Här kan chefer vara ett stort stöd och underlätta för utsatta att få rätt stöd och hjälp. I SKR:s nya stödmaterial hittar du kunskap och verktyg som hjälper dig som chef att göra skillnad.
Våld i nära relation – stöd för dig som chef
 
Avsiktsförklaring om ökad digitalisering
 
2 december presenterade Välfärdskommissionen en av sina första leveranser – en avsiktsförklaring mellan regeringen och SKR om ökad digitalisering och minskat IT-krångel.
− Att utveckla välfärden är ett delat ansvar mellan staten, regionerna och kommunerna. Regeringen och SKR är nu överens om att arbeta gemensamt för att etablera en process mellan staten, kommuner och regioner för utveckling och införande av en långsiktigt hållbar digital infrastruktur som stödjer fortsatt hög kvalitet i skola, sjukvård, äldreomsorg och andra välfärdsverksamheter, säger Anders Knape, ordförande, SKR.
Ökad digitalisering och minskat IT-krångel
 
 
Arbetsgivarbloggen
 
 
Viktigt med återhämtning för att vi ska orka
Det var nog många med mig vars första känsla var ett ”Nej!” när rapporterna visade att smittspridningen ökade igen under hösten. Nu behöver vi alla verkligen ta vårt ansvar för att få smittspridningen att avta och minska trycket på vården.

Läs senaste inlägget av Caroline Olsson

Prenumerera på Arbetsgivarbloggen och få blogginläggen direkt i din mejl
 
Notiser
 
Frågor och svar om arbetsgivares ansvar
Listan över svar på frågor om arbetsgivares ansvar med anledning av coronaviruset uppdateras ständigt. Missa inte att prenumerera på innehållet för att få ett mejl direkt när en fråga har uppdaterats eller tillkommit.
Frågor och svar
 
Stötta medarbetarnas återhämtning 
Var en förebild, betona vikten av återhämtning och skapa en kultur där medarbetare vågar säga ifrån. Det är några råd som Suntarbetsliv har sammanställt till chefer som vill hjälpa sina medarbetare att återhämta sig – mitt i pandemin.
Måna om återhämtningen även i pandemin
 
Allmänna bestämmelser (AB) med HR-inriktning - webbutbildning
Med utgångspunkt i kollektivavtalet AB ger utbildningen en grundlig beskrivning av den kommunala arbetsrätten. Den vänder sig till dig som är ny inom sektorn eller till dig som arbetat ett tag och vill repetera och ta del av avtalsförändringar. Vi förenklar gruppanmälningar och möjliggör integration med er egen lärplattform.
AB HR
 
Allmänna bestämmelser (AB) med löneinriktning - webbutbildning
Utbildningen behandlar kollektivavtalet AB med utgångspunkt i de faktorer som påverkar hur lön beräknas i den kommunala sektorn. Den vänder sig till dig som ny inom sektorn eller till dig som arbetat ett tag och vill repetera och ta del av avtalsförhandlingar. Vi förenklar gruppanmälningar och möjliggör integration med er egen lärplattform.
AB Lön
 
Nya föreskrifter om skyddsutrustning från Arbetsmiljöverket
Arbetsmiljöverkets uppdrag att utfärda tillfälliga tillstånd för icke CE-märkt personlig skyddsutrustning som skydd mot covid-19, förlängs till och med 30 juni 2021. Personlig skyddsutrustning med tillfälliga tillstånd får användas fram till och med 31 december 2021 inom branscherna för vård och omsorg, kriminalvård, tandvård, djurvård och räddningstjänst. Föreskrifterna börjar gälla 1 januari 2021.
Skyddsutrustning med tillfälliga tillstånd får användas hela 2021
 
Korta dialogträffar i coronatider
SKR bjuder in verksamhetschefer och HR-experter till korta dialogträffar i coronatider. Varje träff berör ett aktuellt tema med syfte att utbyta erfarenheter och reflektera gemensamt. Träffarna sker digitalt varannan vecka under lunchtid, mellan klockan 12.00-12.40. Temat för nästa träff är arbetsmiljön under corona och anordnas 15 december.
Anmäl mig till lunchträffen 15 december
 
Redaktör
Viktor Karlsson
viktor.karlsson@skr.se
08-452 70 00
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se