Nyhetsbrev S:t Matteus kyrka #8 2020
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #8 2020
Kära församling!
 

Nu är det verkligen en kamp för att hålla modet uppe. Men kämpa måste vi i denna tid av social distansering, sjukdom och nöd. Det tar på oss.

Det tar på vår mänsklighet, vi som är kallade till samvaro och gemenskap. Men det finns ljus i tunneln, som det alltid gör när man vandrar med Kristus.

Inget mörker är för stort…jag känner mig oerhört privilegierad att få ha en gudstro i dessa tider. Vad skulle jag göra om jag inte i mitt mörker kunde vända mig till Kristus? Jag vill inte ens gå in i den tanken.

Ljuset just nu är ett vaccin som förväntas komma i början av det nya året, även om det kommer att ta lång tid innan allt är som vanligt. I Sankt Matteus följer vi uppmärksamt regeringens och folkhälsomyndighetens informationer och rekommendationer och vill göra allt vi kan för att hjälpa till att rädda liv, även om vi som kyrka såklart längtar otroligt mycket efter att få dela livet med församlingen igen.
 
 
Allen och Emelie som öppnar en del av luckorna till S:t Matteus kyrkas adventskalender
Såhär ser det ut just nu
 
Som ni alla vet så ligger i princip alla verksamheter nere och gudstjänster och böner firas bakom stängda dörrar. Detta går emot vår kyrkas själ, men samtidigt ska ni veta att bönen fortsätter oavbrutet. Vi ber för världen, vi ber för Malmö, vi ber för dig. Be för oss! Vår gemensamma bön gör skillnad.

Och även om det verkar stängt i vår församling så sker det en febril verksamhet bakom de där dörrarna, och jag vill trycka på några saker just nu:
 
  • Söndagens gudstjänst 
    Vi vet att det varit mycket problem med ljudet men har nu till 99 % chans hittat felet! Det var ett fel i mixerbordet som högst troligt gjort att ljudet varit väldigt osäkert. Nu är felet åtgärdat. Vi har provat sända live i veckan och vi har även gjort riggningen inför söndagen betydligt bättre i hur vi filmar och hur vi rör oss i vår vackra kyrka.
    Förhoppningen är att det blir en ny gudstjänstupplevelse om du följer oss redan nu på söndag, så snälla kom tillbaka! Ge det en chans till! Sedan vill jag kasta in en liten brasklapp i alla fall och säga att teknik är teknik, vi kan aldrig till 100 % garantera kvalitén. Men vi tror nu oss våga säga 99! 
    Och du vet väl att du inte behöver ha ett eget facebook-konto för att följa oss? Det går utmärkt att göra i alla fall, följ länken via vår hemsida.
     
  • Julkalendern!
    Varje dag t.o.m. julafton kommer en ny lucka i våra sociala medier, allt kan hända!
    Kl. 07.00 släpps luckan för dagen och det är en salig blandning av olika inslag från din församling, en bra början på dagen!
    V g se länkar längst ner i brevet.
     
  • Följ oss på sociala medier
    Det kommer också att läggas ut andra saker via våra sociala medier så se till att hålla dig uppdaterad! T.ex. är luciadagen en dag när man bör ha utkik också framåt eftermiddag/kväll.
    V g se länkar längst ner i brevet.
     
  • Öppen kyrka
    Kyrkan är öppen varje dag för bön och ljuständning: 
    måndag-fredag kl. 9.30-15.00,
    lördag kl. 10.00-14.00,
    söndag kl. 12.00-14.00.
    (avvikande tider kan förekomma i dessa sjukdomstider)
     
  • Enskild nattvard
    Vi erbjuder enskild nattvard nu när vi inte kan fira mässa tillsammans. Företrädesvis sker detta efter mässan på söndagar ca kl. 12.00-12.30 alternativt onsdagar efter veckomässan ca kl. 09.30-09.45.
    Boka gärna en tid! Och passar inte dessa tider så hör av er till david.ivarsson@svenskakyrkan.se eller någon av de andra prästerna för att boka en individuell tid.
     
  • Bönen
    Likaså ber vi gärna personlig förbön för dig eller någon du vill lyfta i bön i våra dagliga böner. Skicka in din böneinfo till marie.berneli@svenskakyrkan.se 
     
  • Enskilda samtal
    Vi finns här för enskilda samtal! En del av er har vi kontakt med men långtifrån alla. Vill du samtala så skicka ett mail eller ring upp någon ur personalen, vem som helst, så bokar vi in en tid. Är det samtal som kräver en starkare sekretess så hänvisar vi till diakon samt prästerna.
     
  • Nyhetsbrevet även i pappersversion
    Om du vet någon som inte kan få detta mail men skulle vilja ha info så skriver vi gärna ut och skickar via post, hör gärna av er till gunilla.rosenlund-jonsson@svenskakyrkan.se om du har sådan info.

Till sist vill vi önska er en fortsatt riktigt fin adventstid! Vi hoppas vi ”ses” via skärm på söndag eller på något annat sätt framöver. Nästa församlingsutskick kommer före julhelgerna. Och glöm inte, Gud älskar dig!

//Arbetslaget i Sankt Matteus genom Gustav

Gustav Burman
präst och arbetsledare i S:t Matteus kyrka