De senaste publikationerna och filmerna.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Publicerat av Boverket
 
November 2020
Nya publikationer
 
 
Regulation on climate declarations for buildings
In the summer of 2019, the government commissioned the National Board of Housing Building and Planning (Boverket) to initiate preparations for facilitating the introduction of regulation for a climate declaration when constructing new buildings. This report is an english translation of the plan sent to the government in june 2020.

Översyn kriterier riksintressen
I denna delrapport ska Boverket redovisa myndigheternas arbete med att se över och precisera kriterierna för vilka områden som ska anses vara av riksintresse enligt 3 kap. 6–8 §§ miljöbalken. Därutöver redovisas även myndigheternas bedömning av vad det fortsatta arbetet kan antas leda fram till.

Modell för årlig omräkning av högsta tillåtna normhyror
Boverket har fått i uppdrag att analysera och lämna förslag till hur de högsta tillåtna nivåerna för normhyrorna enligt 8 § förordningen (2016:881) om statligt investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande bör räknas om för att kompensera för kostnadsutvecklingen för nyproduktion av hyresbostäder. Förslaget ska särskilt beakta de olika förutsättningar som kan finnas för de regioner som anges i förordningen.

Plan för tillsynsvägledning 2020 - 2022
Boverket och länsstyrelserna ska ge tillsynsvägledning till byggnadsnämnderna i deras tillsynsarbete. För arbetet med tillsynsvägledning ska Boverket och varje länsstyrelse ha treåriga planer som vid behov ska revideras. Detta är en uppdaterad version av Boverkets plan för tillsynsvägledning till byggnadsnämnderna och gäller för åren 2020 - 2022.

Barnkonventionen i fysisk planering och stadsutveckling
Boverket fick år 2019 regeringens uppdrag att kartlägga och analysera myndighetens verksamhet, och kommunernas och länsstyrelsernas arbete med planering enligt PBL och stadsutveckling i förhållande till barnkonventionen. Denna rapport är Boverkets slutredovisning av uppdraget.

Utvärdering av stödet för renovering och energieffektivisering
Boverket fick i juli 2020 i uppdrag av regeringen att utvärdera stödet för renovering och energieffektivisering samt att analysera ägarförhållanden på hyresbostadsmarknaden. Den här delrapporten omfattar Boverkets utvärdering av det avvecklade stödet och innehåller förbättringsförslag inför utformningen av ett nytt stöd.
 
Nya och ändrade författningar
 
Inga författningar publicerades under november 2020.
 
Boverkets remisser
 
Inga remisser publicerades under november 2020.
 
Boverkets yttranden över andras remisser
 
Inga yttranden publicerades under november 2020.
 
Boverkets filmer
 
Riksarkitekt Helena Bjarnegård. Klicka på bilden för att se filmen!
Dialogmöte om gestaltad livsmiljö
 
Dialogmöte om gestaltad livsmiljö mellan riksarkitekten, länsarkitekter, länsantikvarier och stadsarkitekter eller motsvarande funktioner.

Om arkitektur och gestaltad livsmiljö på Boverkets webbplats.
 
 
Om nyhetsbrevet
 
I nyhetsbrevet Publicerat av Boverket ser du publikationer, ändrade författningar, Boverkets remisser, yttranden över andras remisser och filmer som Boverket har publicerat under den senaste månaden. Nyhetsbrevet kommer ut i början av varje månad.
 
På gång
 
I kalendern hittar du möten och konferenser som Boverket deltar i.
Kalender
Skicka vidare
 
Tipsa en kollega eller vän om detta nyhetsbrev!
Skicka vidare
Nyheter
 
Här hittar du Boverkets senaste nyheter.
Nyheter