Kom ihåg att se över ert sortiment, ETIM ver 8, GOD JUL
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
SE ÖVER ERT SORTIMENT I DATABASEN

December är här och det börjar lacka mot jul. Som vanligt ber vi er se över ert sortiment, så att det är aktuellt för marknaden.

Den sista december (31/1 2020) tar vi ut en lista på de artiklar som är aktiva i databasen och de ligger till grund när vi fakturerar årsavgiften.

Passa gärna på också att kontrollera att det står rätt adress och telefonnummer under era kontaktuppgifter (syns också ut mot RSK-databasen). När ni ändå är inne och tittar på de uppgifterna är det en bra idé att gå igenom de användare som är aktiva. Har någon slutat på företaget ska man också avaktivera dem som användare, så att de inte längre kan logga in i administrationsverktyget.
 
ETIM version 8

En ny officiell version av ETIM, version 8, släpptes officiellt av ETIM International under november 2020 och kommer att vara tillgänglig i vårt system vid årsskiftet.

Nuvarande ETIM Dynamic övergår då till officiell version ETIM 8. Tillgängliga versioner blir ETIM version 7 och ETIM version 8. Senare kommer också en Dynamic version att vara tillgänglig, innehållande ETIM 8 inklusive godkända förändringar i kommande version.

Genom att vi successivt har fört in förändringar i ETIM Dynamic så har vi skapat förutsättningar för en smidigt övergång till ETIM 8. För er som har klassat era produkter enligt ETIM Dynamic idag har i praktiken redan klassat enligt ETIM 8. Mer detaljerad information om förändringarna kommer efter årsskiftet.

Det är ett stort arbete som legat bakom utvecklingen av ETIM-modellen sedan ETIM 7 släpptes för tre år sedan, där sektorerna inom el, VVS och bygg varit aktiva, inte minst från Sverige.
 
 
Medverkan på Fastighetsfokus VVS

Det var med stor spänning vi medverkade på vår första digitala mässa - fastighetsfokus VVS.

Vi vet inte antalet beökare ännu, men det plingade till i montern hela tiden under dagen. Det är ju lite speciellt att inte se sina besökare utan bara möta dem i en chatt, men det var verkligen en spännande upplevelse.
 
GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Ett mycket märkligt år är nästan till ända och trots, eller på grund av, coronapandemin har vi gjort väldigt mycket som vi inte tidigare gjort: hållt utbildningar digitalt, medverkat på mässa digitalt, jobbat hemifrån på hel- eller deltid och haft AW på distans.

Nöden är ju uppfinningarnas moder, men vi hoppas så klart att nöden ska ta semester (eller helt enkelt bara försvinna) så snart som möjligt för det är faktiskt trevligt att träffa människor i verkliga livet också.

Vi önskar er ett riktigt bra avslut på 2020 och hoppas på att nästa år låter oss ses på ett lite mer normalt sätt. Tills dess önskar vi er en fin (kanske digital?) jul och Gott nytt år!