Årets julklapp - Spara en gåva till någon du tycker om!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Fondkommentar november- 
Stigande börser på nyheter om vaccin

November månad har gett stora globala börsuppgångar, på flera håll till och med tvåsiffrigt. Stockholmsbörsens OMXS 30 avslutade månaden 11,64 procent upp, Londonbörsens FTSE 100 steg 11,81 procent, och i USA steg både Dow Jones och Nasdaq över 10 procent.

Vad som drivit på börserna är till viss del att presidentvalet i USA till slut fick ett avslut och att vi nu vet vem som kommer styra landet de kommande fyra åren. Visst har börserna stigit kraftigt sedan valet, men utfallet hade nog inte skiljt nämnvärt om segern istället hade gått till Trump. Visserligen så tycks Bidens utnämningar till kommande administration ha tolkats positivt, men även att det inte blev några oroligheter efter valet kan ha hjälpt till att skjutsa börsen uppåt. Dock är det inte helt lugnt i Washington ännu då Trump fortfarande inte helt erkänner sig besegrad, och han har ytterligare en månad kvar innan han måste lämna över till Biden. Förhoppningsvis ska han inte kunna hitta på allt för mycket för att störa överlämningen.
 
Läs hela vår fondkommentar här
 
Snart utses Årets Fonder 2020
- Årets hetaste teman; teknik, småbolag och tillväxt.

Vi har nu genomfört den första gallringen för att få fram de 13 olika vinnare vi utser under Årets Fonder 2020. I nuläget ser vi en härlig blandning med olika typer av aktörer på topplistorna med både svenska storbanksfonder, stora amerikanska fondbolag samt mindre svenska aktörer. Även fast året varit turbulent så visar många aktörer helt fantastiskt starka avkastningssiffror. Det är intressant att titta på de olika aktörerna för att se hur de hanterat det volatila året 2020. Vissa blev lite väl försiktiga efter vårens börsras samtidigt som andra tryckte gasen i botten.

Läs mer
Blogg - Så har vi investerat i våra aktiva fondportföljer 2020

Intervju med vår ansvariga portföljförvaltare på Fondmarknaden.se, Richard Kristoffersson som ger sin syn på det händelserika året 2020 och beskriver hur de agerat under året.

"Det viktigaste för mig är inte att hitta fonder som ger högst avkastning under extremt goda börstider. Motståndskraft när börsen trendar nedåt, samt styrkan att snabbt kunna anpassa portföljen efter rådande marknadsläge däremot är något som jag tycker ger långsiktighet och trygghet."

Läs mer
Årets julklapp - Spara en gåva till någon du tycker om

Julklappar med leksaker och prylar i all ära men om du vill ge bort en gåva som bara blir roligare med tiden så är ett fondsparande en bättre idé. Med vår tjänst "Spara som gåva" kan du starta ett månadssparande till någon annan, kanske ditt barn eller barnbarn, eller någon annan du tycker om.

Du vet väl att månadssparande är ett effektivt sätt att få dina pengar att växa långsiktigt, då månadssparandet växer exponentiellt genom ränta-på-ränta-effekten.

Läs mer
 
Aktiva Portföljer
Våra Aktiva portföljer har under november presterat väl, nedan ser du siffror för november samt från årskiftet till 1/12(YTD). 

Aktiv Defensiv: +1,20 % (YTD: +2,36 %)
Defensiv mixindex: +1,96 % (YTD: +1,31 %)

Aktiv Balanserad: +1,70 % (YTD:+4,34 %)
Balanserad mixindex: +3,29 % (YTD:+1,94 %)

Aktiv Offensiv: +4,24 % (YTD:+11,25 %)
MSCI World: +6,63 % (YTD: +1,55 %)

Aktiv Tillväxt: +4,01 (YTD:+14,66 %)
MSCI EM: +2,88 % (YTD:+0,65 %)


(Siffror innan avgifter)
 
 
 
Bästa fonderna
Månadens bästa aktiefond
Schroder ISF Global Energy A Acc USD +34,59 %
 
 
Månadens bästa räntefond
Amundi Fds Pinr US Eq Rsrch Val I USDADD +8,20%

Avkastning per 2020-12-07, 30 dagar bakåt

Se våra topplistor här
 
 
Jag vill fortsätta att ta emot information och nyheter från Fondmarknaden.se

Ja, gärna        Nej, tack
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.