Stort tack till er alla!
 
Detta annorlunda år vill jag mer än vanligt tacka er alla för att ni genom era företag bidragit till att lyfta Landskrona ytterligare. Många har haft ett tufft år men det är också många som visat stor handlingskraft och genom utveckling stärkt sina företag inför framtiden. Jag ser med förväntan fram emot 2021 och hoppas att detta årets kreativitet och uthållighet kommer att bära frukt framöver.

Med denna julhälsning önskar jag dig en God Jul och ett Gott nytt framgångsrikt år! 

Anna Classon
Tillväxt- och näringslivschef
Landskrona stad
 
45 nya stjärnor på Östergatan
 
I år har vi fått ett stämningsfullt stjärntak på Östergatan, tack vare fint samarbete med stadens fastighetsägare Brinova, Heimstaden och Paulsson fastigheter. Våra fastighetsägare är viktiga samarbetspartners i frågor som till exempel berör trygghet och trivsel. Stjärntaket lyser upp och bidrar till atmosfären och julstämningen i stadskärnan.
Nominera Årets Företagare
 
Nu har du chansen att nominera den företagare i Landskrona som du tycker ska få utmärkelsen Årets Företagare 2020. Kriterierna är att företagaren ska äga och driva företaget, visa på kreativitet och innovation, vara en god förebild och ha en god lönsamhet.

Även utmärkelsen Årets Unga Företagare utses.
Läs mer och nominera
Landskronaborna allt tryggare enligt årets mätning
 
Allt färre Landskronabor är oroliga för att utsättas för brott visar den trygghetsmätning som Polisen och Landskrona stad genomför varje år. Sedan mätningarna startade i Landskrona 2001 har indexet som mäter otryggheten utvecklats positivt. Jämfört med andra kommuner i polisregion Syd ligger Landskrona nu på genomsnittet. Läs mer
Kvarteret Morgondoppet får årets stadsbyggnadspris
 
Årets stadsbyggnadspris tilldelas mikrokvarteret Morgondoppet med sju passivhus i Norra Borstahusen.

Bakom kvarteret Morgondoppet står byggherren Emrahus, arkitekt Jakobsson Pusterla Architects och byggföretaget Teamab. Läs motiveringen
Hitta sommarvikarier på vår digitala sommarjobbsmässa
 
Sommarjobbsmässan har varit en stor succé under flera år. 2021 kommer den genomföras i digital form.

Vår digitala ”mässa" kommer bestå av en hemsida där arbetsgivares förinspelade filmer visas för de ungdomar som söker sommarjobb. Mässan öppnar den 5 februari.


Anmälan om deltagande görs till:
jessica.olofsson@landskrona.se
Tel: 0418 -47 34 45
 
Många turister i Landskrona
 
Hemestertrenden ledde till att hotell, campingar och vandrarhem i Landskrona fick en bra sommarsäsong. Under juli-augusti ökade de svenska gästnätterna med 21 procent vilket är den största ökningen bland de nordvästskånska kommunerna.

Cykling, vandring och fiske har varit populära aktiviteter. Även båtturismen har haft ett stort uppsving under sensommaren och tidig höst.
 
Få överblick över din ekonomi
 
Genom Almis pedagogiska verktyg "Visualisera din affär" kan du på ett enkelt sätt visualisera vilka områden som fungerar bra och var det krävs en justering. Du kan också simulera hur framtida tillväxtplaner påverkar din ekonomi i verktyget "Simulera din affär - framtid".

Oavsett hur stor kunskap du har inom företagsekonomi får du en tydlig och klar bild över ditt företags ekonomi samt en handlingsplan för framtiden. Läs mer
Årets sista LA Business ute nu!
 
Landskronas näringslivsmagasin LA Business kommer ut fyra gånger per år. Här kan du läsa om spännande företag och allt som rör vårt näringsliv. Hör av dig till oss om du vill ha ett eller flera magasin! Här kan du läsa digitalt